Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΚΟ ΜΑΤΣ


Μετά από ένα πολύ κακό ματς χωρίς ρυθμό και πολλές φάσεις η Θύελλα Στανού και η Ελπίς Βραστάμων ήρθαν ισόπαλες με 1-1 στο γήπεδο του Νεοχωρίου. Αυτός ήταν ο πρώτος πόντος που η Ελπίς πήρε μακριά από την έδρα της.Οι δύο ομάδες είχαν ανοιχτούς λογαριασμούς μετά την μεγάλη μάχη που δώσανε πέρυσι για την άνοδο στο βόρειο όμιλο της Β΄κατηγορίας.
Η Ελπίς ήταν ελαφρώς καλύτερη και έχασε τις πιο σημαντικές ευκαιρίες για να πάρει την νίκη αλλά σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο.Το παιχνίδι είχε πολλές μονομαχίες και κρίθηκε στο πάθος και την δύναμη.Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν δυνατά και προηγήθηκαν με τον Χαρέλη στο 15' και είχαν και μια τεράστια ευκαιρία με τον Κυργιαφίνη στο 23' να διπλασιάσουν τα τέρματα τους και να κλειδώσουν το ματς.Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου στο ματς δεν έγινε απολύτως τίποτα που να είναι άξιο αναφοράς.



Οι δύο αλλαγές που έκανε ο προπονητής της Θύελλας Βεκόπουλος έδωσαν πνοή στην ομάδα του που μπήκε δυνατά στον δεύτερο ημίχρονο και προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις με ανορθόδοξο τρόπο όμως.Η Ελπίς κρύφτηκε πίσω από το 0-1 και δεν προσπάθησε να δημιουργήσει καταστάσεις για ένα δεύτερο γκολ και το πλήρωσε.Σε μια βαθιά μπαλιά στο 75' ο Αγγελής με τον Γκλάβα μπερδεύτηκαν μεταξύ τους και έστρωσαν την μπάλα στον Γκόγκο που δεν είχε πρόβλημα από πολύ κοντά να πετύχει το γκολ.Μετά την ισοφάριση η Ελπίς ξύπνησε και έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να μπει μπροστά στο σκορ αλλά δεν τα κατάφερε.

Το 4-5-1 ήταν και σήμερα το σύστημα που επέλεξε ο προπονητής της Ελπίς Βούλγαρης,αλλά με κάποιες αλλαγές στα πρόσωπα.Ο Αγγελής αγωνίστηκε δεξιά στην άμυνα,ο Βούλγαρης δίπλα στον Κυργιαφίνη σαν οκτάρι και ο Χαρέλης σέντερ φορ. Τερματοφύλακας σήμερα ο Νικολαΐδης,αριστερό μπακ ο Δημούδης,και το δίδυμο που δύσκολα θα σπάσει Γκλάβας και Αστεριάδης στο κέντρο της άμυνας.Ο Γκρίλης ήταν ο καθαρός αμυντικός χαφ.Δεξί χαφ ο Σουσούρας και ο Κακούρος αριστερό.Όταν μπήκε αλλαγή ο Πιπεράς πέρασε σέντερ φορ και ο Χαρέλης αριστερά με τον Κακούρο δεξιά.

Κριτική παιχτών

Νικολαΐδης 6: δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα και όποτε χρειάστηκε ήταν πολύ σταθερός,χωρίς βέβαια να έχει κάποια δύσκολη φάση.Στο γκολ δεν μπορούσε να κάνει κάτι.Δεν κατεύθυνε με τις φωνές όπως σε άλλα ματς την ομάδα.


Αγγελής 5: έπαιξε σε μια άγνωστη για αυτόν θέση,παρόλα αυτά αντεπεξήλθε μια χαρά κυρίως αμυντικά ενώ ανέβηκε και δύο-τρεις φορές βοηθώντας επιθετικά.Έχει ευθύνη στη φάση του γκολ αφού δεν υπολογίζει σωστά την πορεία της μπάλας και την στρώνει στο αντίπαλο.

Γκλάβας 5 : δεν ήταν το καλύτερο του παιχνίδι αφού δεν είχε σωστές απομακρύνσεις(δείτε το video) και δεν βοηθούσε να ξεδιπλωθεί σωστά και γρήγορα η Ελπίς. Εμπλέκεται στην φάση του γκολ.


Αστεριάδης 6 : Πολύ καλός και σήμερα,κέρδισε πολλές μονομαχίες και έβγαζε και με σωστό τρόπο την μπάλα σωστά από την άμυνα δεν κατάφερε να απειλήσει στις προωθήσεις του στα στημένα.

Δημούδης 5: Δεν ήταν σε πολύ καλή μέρα και αμυντικά είχε προβλήματα ,ενώ δεν βοήθησε και πολύ επιθετικά όπως σε άλλα παιχνίδια.

Γκρίλης 6: Θυμήθηκε την θέση του αμυντικού χαφ ξανά και κράτησε πολύ καλά τον χώρο του.

Βούλγαρης 7: πολύ καλή εμφάνιση από τον προπονητή της Ελπίς που μοίρασε πολύ σωστά το παιχνίδι της Ελπίς ενώ έδωσε και πάρα πολλές μάχες στο χώρο του κέντρου.Στο δεύτερο ημίχρονο φάνηκε να χάνει μέτρα στο γήπεδο και φαινόταν να παίζει πιο πολύ σαν εξάρι δίνοντας βοήθειες στον Γκρίλη.

Κυργιαφίνης 6 : Διακρίθηκε κυρίως επιθετικά,θα μπορούσε να καθαρίσει το ματς με την μεγάλη ευκαιρία που έχασε.Υπέροχη μπαλιά στον Κακούρο στην μεγάλη ευκαιρία του Πιπερά στο 83'.

Χαρέλης 7 : πολύ κινητικός και μόνιμη απειλή για την άμυνα της Θύελλας.Πέτυχε το γκολ που το ανέβασε την ψυχολογία.Έκανε πολύ ωραία ενέργεια στο 86' αλλά το πλασέ του ήταν πολύ αδύναμο.

Κακούρος 8 ΜVP : Για δεύτερο σερί ματς ήταν ο mvp της Ελπίς. Δεν σταμάτησε δευτερόλεπτο να τρέχει και ταλαιπώρησε αφάνταστα τους αμυντικούς της Θύελλας.Από δική του πανέξυπνη μπαλιά ξεκινάει το γκολ ,ενώ και στις ευκαιρίες του Κυργιαφίνη και του Πιπερά είναι από δικές του μπαλιές.Δεν μασάει  και μπαίνει δυνατά στις φάσεις.

Σουσούρας 7: Πολύ καλός και σήμερα,έβγαλε την ασίστ στο γκολ.Πάλεψε πολύ κέρδισε αρκετά φάουλ.Ένα χτύπημα τον ταλαιπώρησε και αντικαταστάθηκε στο 62'.
τραυματισμός Σουσούρα

Πιπεράς 5 : Στις καλές του μέρες η ευκαιρία που έχασε σήμερα θα είχε καταλήξει στα δίχτυα 100%.Δεν είναι σε καλή κατάσταση και ο πάγκος που τρώει τον έχει επηρεάσει ψυχολογικά κυρίως.

Από την Θύελλα οι δύο αλλαγές στο ημίχρονο Τουπλικιώτης Αχιλέας και ο σκόρερ Γκόγκος τις έδωσαν πνοή και βοήθησαν στην ανάκαμψη της επιθετικά.
Γενικά ο Στανός που στηρίζετε  μόνο στα δικά του παιδιά και του βγάζουμε νομίζω όλοι το καπέλο για αυτό,έχει χάσει ένα σοβαρό πλεονέκτημα...το γήπεδο του.Ήταν μεγάλο όπλο για την Θύελλα και θα την δυσκολέψει πολύ.Προφανώς πρόβλημα υπάρχει και με τις προπονήσεις.

Η διαιτησία των Οικονόμου,Κελάζογλου και Ποντικέρη δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα μέσα στο παιχνίδι και ήταν πολύ καλή.Η μόνη φάση που ελέγχεται ο ρέφερι είναι αυτή με το εκτός φάσης χτύπημα του Στόικου στον Κακούρο. Από το video φαίνεται ξεκάθαρα πως ο κύριος Οικονόμου βλέπει την φάση και κρίνει πως δεν υπάρχει κάτι μεμπτό.


ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ 

ΘΥΕΛΛΑ 
Στοίκος Βαλάντης,Κυργιαφίνης(46' Τουμπλικιώτης Αχιλέας,Τουμπλικιώτης Χαρ,Γερακούδης Παν.,Ζαχαρούδης,Στόικος Σάββας,Τουμπλικιώτης Νίκος,Μαριανός Βασίλης,Στόικος Γιώργος(46΄Γκόγκος),Μαριανός Στέλιος,Στόικος Αναστάσιος

ΕΛΠΙΣ
Νικολαίδης,Αγγελής,Δημούδης,Αστεριάδης,Γκλάβας,Γκρίλης,Κυργιαφίνης,Βούλγαρης,Χαρέλης,Κακούρος,Σουσούρας(62' Πιπεράς).

ΤΟ ΜΑΤΣ

15' Ο Κακούρος έκανε την διαγώνια μπαλιά από αριστερά βρίσκοντας ωραία τον Σουσούρα.Ο τελευταίος έστρωσε την μπάλα στον Χαρέλη που εύκολα από πολύ κοντά έκανε το 0-1.

23' Ο Κακούρος έκανε την σέντρα στο δεύτερο δοκάρι για τον Κυργιαφίνη που μόνος απέναντι στον Στόικο χωρίς να καταφέρει να τον νικήσει αφού το τελείωμα του ήταν κακό.

57' Ο Τουμπλικιώτης Αχιλέας έφυγε ωραία στην κόντρα μετά από κόρνερ της Ελπίς το σουτ όμως πέρασε ελάχιστα άουτ.


75' Μια βαθιά μπαλιά που έμοιαζε εύκολη υπόθεση για την άμυνα,έφερε το μπέρδεμα του Αγγελή με τον Γκλάβα που έστρωσαν την μπάλα στον Γκόγκο και εκείνος έφερε εύκολα το 1-1.


83' Ο Κυργιαφίνης με εξαιρετική μπαλιά έβγαλε ωραία τον Κακούρο στην πλάτη της άμυνας ,το γύρισμα του τελευταίου στον Πιπερά στο ύψος του πέναλτι,αλλά δεν βρήκε γεμάτα την μπάλα με αποτέλεσμα να περάσει χιλιοστά δίπλα από το κάθετο δοκάρι.


86' Ο Βούλγαρης βρήκε ωραία τον Χαρέλη αριστερά μέσα στην περιοχή,αυτός απέφυγε τον αντίπαλο του και ελευθερώθηκε αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο και μπλόκαρε εύκολα ο Στόικος.


ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Θέμα δημιουργήθηκε με τον τερματοφύλακα της Ελπίς Καραβασίλη που  ζήτησε τον λόγο από τον προπονητή του Βούλγαρη που τον άφησε στον πάγκο.Ο Καραβασίλης αποχώρησε από το γήπεδο πριν αρχίσει το παιχνίδι.

Στο ημίχρονο τουλάχιστον πέντε διαφορετικά άτομα από την ομάδα του Στανού πέρασαν από τα αποδυτήρια των διαιτητών για να εκφράσουν τα παράπονα τους.

Ένταση δημιουργήθηκε λίγο πριν την έναρξη στο δεύτερο ημίχρονο με τον διαιτητή Οικονόμου να ζητά από τους τυπικά γηπεδούχος να κλειδώσουν την πόρτα του γηπέδου,κάτι που έκανε έξαλλους τους παράγοντες του Στανού. Ο προπονητής της Θύελλας Βεκόπουλος είχε έντονο διάλογο με τον ρέφερι.
έντονος διάλογος Οικονόμου με Βεκόπουλο

Οι γνωστοί ανεγκέφαλοι προσπάθησαν να συνεχίσουν την κόντρα ανάμεσα στα δύο χωριά που έχει αρχίσει από πέρυσι,αλλά ευτυχώς οι περισσότεροι ήταν ψύχραιμοι και δεν έδωσαν συνέχεια.

Πρόβλημα δημιουργήθηκε πάλι με τα εισιτήρια αφού κάποιοι φίλαθλοι των Βραστών αρνήθηκαν να πληρώσουν επικαλούμενοι την περσινή άρνηση από τους Στανιώτες στα Βραστά.Έχει καταντήσει αστείο...πάντως αυτό και είναι μεγάλο κρίμα για τις ομάδες που προσπαθούν να μαζέψουν από τα εισιτήρια τα έξοδα των διαιτητών...και κάποιοι τους τα στερούν.

Κάηκαν στο ζέσταμα οι δύο Λιολιάδες και Νικολαίδης Ηρακλής αφού ο προπονητής της Ελπίς έκανε μόνο μία αλλαγή στην αρχική του εντεκάδα.

Πολύ ηρεμία επικρατούσε σήμερα στους παίχτες τις Ελπίς και τα νεύρα της προηγούμενης εβδομάδας δεν έκαναν την εμφάνιση τους.

Με πολύ πάθος έζησαν το ματς στον πάγκο του Στανού.

Το γκολ οι παίχτες του Στανού το αφιέρωσαν σε έναν τραυματία συμπαίκτη τους που παρακολουθούσε το ματς με τις πατερίτσες από τον πάγκο.
















































οδηγίες στο ημίχρονο από τον Βούλγαρη 








Πιπεράς αντί Σουσούρα










ηλιοβασίλεμα στο γυρισμό με οδηγό τον Άκη..



8 σχόλια:

  1. Η φαση του γκολ της ισοφάρισης εγινε ως εξης. Μεγαλη βαθεια μπαλια στα δεξια της μεγαλης περιοχης της ομαδας μας, ο Γκλαβας ξυριζει με το κεφαλι την μπαλα της αλλαζει πορεια κι αυτη σκαει στην πλατη του Αγγελη και στρωνεται μπροστα στον επιθετικο του Στανου που βγαινει τετ α τετ. Αυτα για κατατοπιστικοτερη περιγραφη για οσους δεν ηταν στο ματς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1 tsatala mipos evlepes allo mats pou grafis otoi o agwnas den eitan kalos gia 89 .9 lepta tous pezame monoterma thn plirosame se mia antapithesi
    2 oso gia tous anegkefalous aftoi eitan ths omadas tou stanou pou den stamatisan na vrizoun ths manades ton pexton ths elpidas
    3 tous lioliades kai ton irakli tous evales thermometro pou les otoi kaikan ?
    4 kai sto thema ton eisitirion egrapses toi akrivos sou eipai o paragontas tou stanou ...egw pou rotisa tous dikouzmas ipan otoi plirosan sxedon oloi.

    simos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπα Σίμο εκεί ήμουνα δίπλα σου...δεν έβλεπα άλλο ματς.
    Πίστεψε με έχουμε και εμείς πολλούς ανεγκέφαλους και το ξέρεις.
    Αυτό το σχεδόν όλοι είναι το πρόβλημα και ο τρόπος που συμπεριφέρθηκαν σε αυτόν που μάζευε τα εισιτήρια.Όταν εσύ σαν ταμίας μαζεύεις τα εισιτήρια στο χωριό...θα έπρεπε να τον καταλάβεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κανείς δεν είπε ότι κάποιοι δεν πληρώσανε εισιτήριο. Κάθε άλλο... Απλά ο παράγοντας του Στανού είπε ότι, κάποια άτομα από τα Βραστά του μίλησαν πολύ άσχημα και ήταν ιδιαίτερα εριστικοί. Πρόσθεσε μάλιστα ότι, τέτοια άτομα - που υπάρχουν παντού - αδικούν το ίδιο το χωριό τους και τη μεγάλη πλειοψηφία των Βρασταμινών που είναι ευγενείς και φιλόξενοι. Και νομίζω πως είχε δίκιο. Κάποτε αυτοί ή θα πρέπει να σταματήσουν να 'ρχονται στο γήπεδο ή να αλλάξουν συμπεριφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. file malon eisai apo ton stano, gia thn simperifora ton dikonmas efthinete kai h pirodotisi ths karkidas apo ta ivristika sinthimata ton filon ths thielas pou mexri ena simio eitan anextoi kai kanan orea atmosfera,ospou xefigana kai arxisan na vrizoun olous tous pextes ton vraston logiko einai kai h dikimas na atnidrasoun otan gonis akoune na tous vrizoun ta paidiatous.
    me timpana kai kanivalismous den kairizonte pleon paixnidia.
    kai an prepi kapios na apomakrinthi apo ta gipeda einai prota h staniotes anegkefali pou se kathe agona einai tapa sto methisi kai me kathe stravi tpous ftene oloi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. nai enas sostos mono
    h ipoloipi an toliman as erthoun na vrisoun sta vrasta...

    ΑπάντησηΔιαγραφή