Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΗΡΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕ


Ισόπαλη με 1-1 τελείωσε η σημερινή αναμέτρηση της Ελπίς Βραστάμων με τον Αιγέα Παλλήνης.Οι δύο νεοφώτιστες ομάδες στην 'Α κατηγορία μας παρουσίασαν  ένα κακό παιχνίδι χωρίς πολλές φάσεις με το τελικό αποτέλεσμα να κρίνεται απόλυτα δίκαιο.Ελαφρώς καλύτεροι οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίχρονο που πέτυχαν και το γκολ,πιο ανεβασμένοι στο δεύτεροι οι φιλοξενούμενοι που ισοφάρισαν και έχασαν και την μοναδική ευκαιρία τους στον αγώνα.




Επειδή θα γράψω κάποια πράγματα κάνοντας κριτική στην ομάδα και τον προπονητή,να ξεκαθαρίσω πως γράφω την προσωπική μου γνώμη και μόνο και τίποτα παραπάνω.



Η Ελπίς Βραστάμων μετά την πάρα πολύ καλή εμφάνιση που έκανε στον αγώνα με την Βαρβάρα σήμερα απογοήτευσε.Δεν ήταν σωστά στημένη στον αγωνιστικό χώρο και δεν δημιούργησε φάσεις για γκολ.Ο προπονητής Γιώργος Βούλγαρης κατέβασε την ομάδα με ένα 4-5-1 που έδειξε να μην μπορεί να λειτουργήσει.Ο λόγος ήταν κυρίως ότι οι δύο σέντερ φορ της ομάδας(Πιπεράς-Χαρέλης) παίζανε ακραία χαφ...με τον Βούλγαρη να μένει στην κορυφή,δεν ξέρω που αποσκοπούσε αυτή η κίνηση πάντως δεν λειτούργησε σε κανένα σημείο του ματς.Δεν γίνεται να βάζεις τον Πιπερά αριστερό χαφ να κυνηγάει τον αντίπαλο μπακ...ο άνθρωπος είναι 36χρονών και η θέση του είναι σέντερ φορ,αυτό ξέρει να κάνει είναι καλά να βάζει γκολ.Επίσης στο κέντρο η Ελπίς είχε καθαρό αμυντικό χαφ τον Αγγελή και δύο οκτάρια τον Κακούρο και τον Κυργιαφίνη.Ο δεύτερος ήταν σαν μην έπαιζε καθόλου στο ματς,έμοιαζε σαν χαμένος.Πιστεύω πως τον Κυργιαφίνης ταιριάζει πιο πολύ να παίζει καθαρό εξάρι μόνος του η δεκάρι...αλλιώς χαραμίζεται.Αφού το 4-4-2 λειτούργησε πολύ καλά στην Βαρβάρα με τον Χαρέλη και τον Πιπερά στην κορυφή να συνεργάζονται πολύ καλά,νομίζω ότι δεν έπρεπε να αλλάξει ο σχηματισμός της ομάδας.
Στους παίχτες της Ελπίς επικρατούσε εκνευρισμός και πολύ γκρίνια στον διαιτητή,χαρακτηριστικό είναι πως δέχτηκαν τέσσερις κίτρινες κάρτες για διαμαρτυρία.Σε αντίθεση με τον προηγούμενο παιχνίδι που προπονητής της ομάδας ήταν στον πάγκο και έδινε με ηρεμία και καθαρό μυαλό τις οδηγίες στους παίχτες του,σήμερα που ήταν στο χορτάρι έγινε ακριβώς το αντίθετο...οι φωνές του δημιουργούσαν εκνευρισμό.
Ο Αιγέας πρέπει να είναι ευχαριστημένος με τον βαθμό που πήρε σήμερα.Δεν φάνηκε πάντως να είναι πολύ δουλεμένη ομάδα και στηρίχτηκε κυρίως στην εμπειρία δύο-τριών παιχτών και στον Καρυπίδη που ήρθε από τον πάγκο και πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης.

Ο διαιτητής Κουρίδης με τους βοηθούς του Μαυροπούλου και Κώστογλου ήταν σε γενικές γραμμές καλοί,κάποια λάθη μπορεί να έγιναν αλλά σίγουρα δεν επηρέασαν το αποτέλεσμα του αγώνα.Για το πέναλτι που ζήτησε ο Χαρέλης στο 89' προσωπική μου άποψη είναι πως δεν ήταν,ήταν μια μονομαχία στην περιοχή και θα ήταν πολύ υπερβολικό να σφυριχτεί πέναλτι.Κακώς τα άκουσε η επόπτρια Μαυροπούλου από την κερκίδα που δεν υπέδειξε κάτι,αφού ο Κουρίδης ήταν κοντά στην φάση και έδειξε παίζεται.Μάλιστα εναντίον της ακούστηκαν κάποιες βαριές εκφράσεις χωρίς κανέναν λόγο,υπάρχουν και κάποια όρια που μερικοί τα ξεπέρασαν.
Το αρνητικό του κύριου Κουρίδη ήταν ότι σφύριζε πολύ και σταματούσε εύκολα την ροή του αγώνα.

Δεν πρέπει να υπάρχει απογοήτευση στην Ελπίς αφού είναι ακόμα πολύ νωρίς,το επόμενο ματς στην Αρναία είναι πολύ δύσκολο,αλλά η ομάδα απέναντι στην Βαρβάρα έδειξε ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στα δύσκολα.

ΤΟ ΜΑΤΣ

3' Ο Χαρέλης έκανε την σέντρα από δεξιά,ο Πιπεράς έκανε την προβολή από το ύψος του πέναλτι αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

19' Μετά από κόρνερ οι αμυντικοί του Αιγέα έδιωξαν πάνω στον Χαρέλη που βρισκόταν έξω από την περιοχή και έκανε το σουτ,με την μπάλα να περνά δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

33' Ο Αστεριάδης κατέβασε την μπάλα από την άμυνα και προωθήθηκε στην αντίπαλη περιοχή.Μετά από φάση διαρκείας και δύο σουτ από Χαρέλη και Πιπερά που χτύπησαν πάνω σε αμυντικούς,η μπάλα στρώθηκε στον κεντρικό αμυντικό της Ελπίς που πολύ εύκολα έκανε το 1-0.

43' Η μπάλα στρώθηκε στον Κακούρο έξω από την περιοχή που έκανε αμέσως το σουτ,αλλά έφυγε άουτ.

57' Σέντρα από αριστερά από τον Δημούδη ο Βούλγαρης πιάνει την πρώτη κεφαλιά και ο Χαρέλης με μια δεύτερη την βάζει στα δίχτυα,αλλά βρισκόταν σε εμφανή θέση οφσάιτ.

70' Με βαθιά μπαλιά πίσω από κέντρο ο Αργυρίου έβγαλε τετ α τετ τον Καρυπίδη που με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Νικολαΐδη για να ισοφαρίσει σε 1-1.Ο σκόρερ  είχε περάσει έντεκα λεπτά νωρίτερα στο αγωνιστικό χώρο.Υπήρξε κενό στην άμυνα της Ελπίς.


73' Σε μια φάση καρμπόν με την φάση του γκολ ο Καρυπίδης αυτήν την φορά νικήθηκε από τον τερματοφύλακα της Ελπίς.


89' έγινε η φάση που ζητάει  πέναλτι ο Χαρέλης και  περιγράψαμε παραπάνω.

Η λήξη του αγώνα

ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ
ΕΛΠΙΣ
Νικολαΐδης Κ.,Δημούδης,Νικολαΐδης Η.,Γκρίλης,Αστεριάδης,Αγγελής,Κυργιαφίνης,Κακούρος(80' Λιόλιος Δημητράκης),Χαρέλης,Πιπεράς(55' Σουσούρας),Βούλγαρης

ΑΙΓΕΑΣ
Ματαμής,Καρλί,Μανώλης(59' Καρυπίδης)Γκέσος(45'Αγγελέτας),Κουρκουδιαλος,Αργυρίου,Νεδυάκου,Mπελούλ,Γκέκας(83' Σαγκιρίαδης),Τόσκα,Εφραιμίδης.

Καλύτεροι για την Ελπίς Αστεριάδης,Δημούδης,Νικολαΐδης Ηρακλής και Νικολαΐδης Κώστας.
Από τον Αιγέα ξεχώρισε ο Αργυρίου,ο σκόρερ Καρυπίδης,ο Κουρκούδιαλος και ο Μπελούλ αλλά στο πρώτο ημίχρονο.

Βαθμοί
Νικολαίδης Κώστας   7
Δημούδης 8
Νικολαΐδης Ηρακλής 7
Γκρίλης 5
Αστεριάδης 8
Αγγελής 6
Κυργιαφίνης 5
Κακούρος 5
Χαρέλης 6
Πιπεράς 6
Βούλγαρης 5 αγωνιστικά 3 προπονητής
Σουσούρας 6
Λιόλιος Δημητράκης -έπαιξε πολύ λίγο.


Παρασκήνιο

Ο Κακούρος επέστρεψε σήμερα το πρωί από την Σαντορίνη και ήταν ταλαιπωρημένος.Φάνηκε και στην απόδοση του.

Ο Πιπεράς ακόμα και έγινε αλλαγή,ζούσε πάρα πολύ έντονα τον αγώνα από τον πάγκο με αποτέλεσμα να δεχτεί τις παρατηρήσεις του διαιτητή.

Ο Λιόλιος Δημήτρης ήταν έτοιμος να μπει στον αγωνιστικό χώρο για να γεμίσει το κέντρο,μάλιστα είχε δωθεί και η σχετική εντολή για την αλλαγή.Το γκολ του Αιγέα όμως άλλαξε τα σχέδια του Βούλγαρη.

Λειτούργησαν και ανθρώπινα τουρνικέ για πρώτη φορά σήμερα στην κερκίδα.



Ο Αιγέας προσπάθησε να εκτελέσει τρεις φορές φάουλ με κομπίνα και τις τρεις απέτυχε παταγωδώς.

































ο Βούλγαρης δέχεται την βοήθεια του διαιτητή Κουρίδη











Σουσούρας αντί Πιπερά





1 σχόλιο:

  1. me ths pordes avga
    oute ta onomata pezoun mpala
    giafto na sovareftoun merika atoma kai na dixoun th axizoun an pragmati to axizou kai den einai panoforgia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή