Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΜΙΑ MIΚΡΗ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΔΑΣ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE



Η κλήρωση των ημιτελικών του champions league είναι αύριο το μεσημέρι....ας κάνουμε μια μικρή ανάλυση των τεσσάρων μονομάχων.


θα σηκώσει την τρίτη κούπα ο Ζοζέ?

ΡΕΑΛ : Ο νούμερο ένα στόχος της Ρέαλ φέτος είναι η κατάκτηση της ''κούπας με τα μεγάλα αυτιά''.Δέκα χρόνια μακριά από τον θρόνο της,για την   Βασίλισσα της Ευρώπης είναι πολλά.Το πρωτάθλημα χάθηκε πολύ νωρίς και αυτό έδωσε άλλοθι στον Μουρινίο επικεντρωθεί στο champions league.H παρουσία του κορυφαίου προπονητή στον κόσμο στο πάγκο της είναι το μεγάλο της ατού,με τον Μουρίνιο να έχει πάρει μάστερ στις προκρίσεις σε νοκ άουτ ματς.Η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Πορτογάλο και τον Κασίγιας συντηρείται συνειδητά από τον πρώτο.Το κάνει αυτό πολλές φορές,τραβάει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του και αφήνει τους παίχτες του να δουλέψουν χωρίς άγχος.

τα πάντα από τον Μέσι περιμένει η Μπαρτσελόνα


ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ : Οι Καταλανοί στην πρώτη τους χρονιά χωρίς τον Πεπ Γκουαρντίολα δείχνουν να έχουν πτωτική πορεία σε σχέση με τα τελευταία χρόνια.Επέστρεψαν εύκολα στον θρόνο της Primera Division αλλά αυτό έγινε πιο πολύ λόγω της έλλειψης ανταγωνισμού,αφού η Ρεάλ πέταξε λευκή πετσέτα από πολύ νωρίς.Στα σημαντικότερα ματς η Μπαρτσελόνα μοιάζει ''μπουκωμένη'' με εξαίρεση βέβαια τον  επαναληπτικό με την Μίλαν στο Καμπ Νου που κέρδισε εύκολα με 4-0.Σε έξι ματς με την Ρεάλ δεν έχει νίκη,με την Ρεαλ να της έχει πάρει το Σούπερ Κάπ ,να την έχει αποκλείσει στο κύπελλο και στο πρωτάθλημα την κέρδισε στο Μπερναμπέου και έφεραν 2-2 στο Καμπ Νου.Το αποκορύφωμα των κακών εμφανίσεων ήταν οι δύο προημιτελικοί με την Παρί,που προκρίθηκε βέβαια αλλά με το ζόρι.Ειδικά το διάστημα που ο Μέσι δεν βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο η Μπαρτσελόνα έμοιαζε με μια ομάδα της σειράς. Εναλλακτικό σχέδιο δεν υπάρχει και οι Καταλανοί μοιάζουν να είναι εγκλωβισμένοι στο ίδιο τους το πλάνο.Ο Βιλανόβα όσο και να προσπαθούν να τον ανεβάσουν μοιάζει απλά με τον κύριο...που κάθεται στον πάγκο. Είναι λογικό για μια ομάδα που βρίσκεται στην κορυφή τα τελευταία πέντε χρόνια να αρχίζει σιγά-σιγά η πτώση της.Η ομάδα της Καταλονίας έφτασε μέχρι τα ημιτελικά περισσότερο λόγω της αύρας που έχει αποκτήσει,το καύσιμο στο ρεζερβουάρ μοιάζει να έχει τελειώσει και δύσκολο θα βρουν αντίδοτο στη δίψα και το πάθος των άλλων τριών μονομάχων για την κούπα.


απίστευτη ατμόσφαιρα στο γήπεδο της Ντόρτμουντ


ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ : τα πιτσιρίκια του Κλοπ έφτασαν αήττητα στους 4 του champions league.Aπό την φάση των ομίλων έδειξαν τα δόντια τους.Σε όμιλο με Ρεάλ,Μάντσεστερ Σίτυ και Άγιαξ η Ντόρτμουντ τερμάτισε πρώτη.Στους 16 απέκλεισε εύκολα την Σαχτάρ και την Μάλαγα με την εκπληκτική ανατροπή στις καθυστερήσεις.Το μεγάλο τους όπλο είναι η ταχύτητα και το ανελέητο πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο που κάνει τον αντίπαλο να πνίγεται.Η φιλοσοφία του Κλοπ είναι : Πίεση ψηλά και όταν χάνεις την μπάλα… ματώνεις να την ξανακερδίσεις. Mοιάζει κλεμμένο από την Μπαρτσελόνα,αλλά ο Κλοπ έχει εμπλουτίσει πολλά πράγματα.Ο προπονητής της Ντόρτμουντ έχει πάρει το βραβείο της <<τέχνης του κινήτρου>> λόγω του μοναδικού τρόπου που προσεγγίζει την ψυχολογία των παιχτών του και τους δίνει κίνητρο.Έτσι η Ντόρτμουντ βγάζει απίστευτη ζωντάνια και δίψα στο γήπεδο.Ένα μειονέκτημα είναι η απειρία της αλλά και η ευκολία με την οποία σπαταλά ευκαιρίες κάτι που κόντεψε να τις στοιχίσει στα ματς με την Μάλαγα .Η φοβερή ατμόσφαιρα που δημιουργείται στο γήπεδο της είναι σίγουρα κάτι που λειτουργεί υπέρ της.



Η Μπάγερν μοιάζει πιο έτοιμη από ποτέ.

ΜΠΑΓΕΡΝ : Οι Βαυαροί φέτος μοιάζουν έτοιμοι να πάρουν αυτό που έχασαν πέρυσι μέσα από τα χέρια τους.Ενισχύθηκαν εκεί που πονούσαν το καλοκαίρι και το ρόστερ της μοιάζει πλέον πλήρες,με οποιαδήποτε απουσία να μπορεί να καλυφτεί.Το πρωτάθλημα στην Γερμανία το κατέκτησαν πανεύκολα και στο champions league έκαναν επίδειξη δύναμης απέναντι στην Γιουβέντους.Το μόνο που έχουν να φοβηθούν είναι....το σύνδρομο looser που έχουν κολλήσει μετά τις αποτυχίες των τελευταίων χρόνων.


Για μένα η Ρεάλ είναι το μεγάλο φαβορί με την Μπάγερν να ακολουθεί.Για την ομάδα του Χάινκες δεν βρίσκω κάτι αρνητικό να στηριχτώ απλά πιστεύω πως στο τέλος κάπου θα σκαλώσει πάλι.Η Ντόρτμουντ είναι αουτσάιντερ κυρίως λόγω της απειρίας της.Τέλος για την Μπαρτσελόνα θα κάνω μια εκτίμηση με τον φόβο να εκτεθώ,η εικόνα που έχει δείξει πάντως μέχρι τώρα με οδηγεί να μην της δώσω τύχη με όποια από τις τρεις και αν κληρωθεί.

Περιμένω τις δικές σας εκτιμήσεις στα σχόλια...

4 σχόλια:

  1. Αφού λοιπόν δίνεις βήμα, άντε ας κάνουμε μια κουβεντούλα για το τι θα δούμε από δω και πέρα στη μεγάλη διοργάνωση..

    Μπάρτσα.. Όντως χωρίς τον Μέσι είναι Εσπανιόλ.. Το θέμα είναι όμως ότι τον έχει και είναι Μπαρτσελόνα.. Όντως δεν ενθουσίασε χθες.. Η μάλλον ενθουσίασε 15 λεπτά.. Όσο χρειάστηκε να πάρει σκορ πρόκρισης.. Τα χουμε ξαναπεί για την πτωτική πορεία της Μπάρτσα.. Αλλά τώρα που τα πράγματα σοβάρεψαν, αυτοί οι παίχτες είναι ικανοί για όλα.. Πιστεύω ότι αν δεν κληρωθεί με τον Μουρίνιο αύριο είναι το φαβορί.. Ο δάσκαλός των νοκ-άουτ αναμετρήσεων σε ένα ματς, αν κάτι δεν του πάει όπως το έχει υπολογίσει, δεν νομίζω ότι μπορεί να γυρίσει το ματς, κυρίως γτ δεν μπορεί να φτιάξει την ψυχολογία των παιχτών εκείνη τη στιγμή. Κάτι που το κάνει και ξέρει να το κάνει άνετα σε ένα διάστημα 10 ημερών που μεσολαβεί των 2 παιχνιδιών. Με όποιον και αν παίξει στον τελικό η Μπάρτσα δεν τον χάνει.. Ίσως την δυσκολέψει η Μπάγερν λόγω ποιότητας..

    Μπάγερν.. Πολύ ποιοτικό και πλήρες ρόστερ.. Αν πάει τελικό με Ρεάλ ή Ντόρτμουντ είναι φαβορί.. Αν πέσει πάνω στην Μπάρτσα αύριο δυσκολεύει πάρα πολύ το έργο της.. Κυρίως γτ πιστεύω ότι η Μπάρτσα εύκολα η δύσκολα θα περάσει σε σειρά αγώνων..

    Ρεάλ.. Για τα ημιτελικά είναι πρώτο φαβορί απέναντι σε όλους.. Και ας αποκλείστηκε πέρυσι από την Μπάγερν.. Την έχει μελετήσει (είμαι σίγουρος) σε τραγικό βαθμό ο Μουρίνιο και θα χει τον τρόπο του.. Στον τελικό όμως την θεωρώ τρίτο φαβορί.. Δεν έχει ούτε τη 8ετή χημεία των ποδοσφαιριστών την Μπάρτσα, ούτε την Γερμανική ποδοσφαιρική νοοτροπία (παίζω, σκυλιάζω μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής).. Αν κάτι σου στραβώσει σε ένα ματς (σε 2 παιχνίδια), έχεις το Μουρίνιο που θα στα φτιάξει όλα σε 10 μέρες και θα σου κλέψει την πρόκριση.. Σε ένα ματς όμως αν κάτι στραβώσει, καλός είναι ο προπονητής, αλλά πιο πολύ θέλει κάτι να βγάλουν και οι παίχτες στο γήπεδο..

    Ντόρμουντ.. Έπρεπε ήδη να είναι στη Γερμανία.. Πέρασε 2 ομάδες χωρίς ειδικό βάρος φανέλας και είναι πλέον σε ένα επίπεδο που μιλάν τα αστέρια και τα τρόπαια των υπόλοιπων 3.. Δεν έχουν το ειδικό βάρος τα πιτσιρίκια του Κλοπ να σταθούν απέναντι στα θηρία.. Εδώ δεν στάθηκαν απέναντι στη Μάλαγα που έπαιζε πρώτη φορά CL.. Υπέρβαση λοιπόν, ως εδώ που ήρθε αλλά ας αρχίσει να σκέφτεται την επόμενη σαιζόν..

    Θα το αφήσω ανώνυμο προς το παρόν να δω πως ψυχολογεις έναν φίλαθλο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία ανάλυση φίλε μου αλλά έχω δύο βασικές διαφωνίες.Η Μπάρτσελόνα στα ημιτελικά πιστεύω θέλει την Ρεάλ...με αυτή θα βρει το παραπάνω κίνητρο για να τα δώσει όλα.
      Και το δεύτερο για τον Ζοζέ...έχει χάσει μόλις μία φορά σε τελικό,τον τελικό κυπέλλου Πορτογαλίας το 2004 όταν ήταν στο τιμόνι της Πόρτο...τους άλλους 8 που έχει δώσει τους έχει κερδίσει.

      Διαγραφή
    2. Το κίνητρο θα είναι το ίδιο πιστεύω.. Είτε είναι τελικός είτε ημιτελικός..
      Σε όλους τους τελικούς με μια γρήγορη αναδρομή του μυαλού μου νομίζω ότι προηγήθηκε (Πόρτο 2004, Λίβερπουλ και Άρσεναλ το 2005 και 2006 για το Λιγκ καπ, Γιουνάιτεντ τελικός κυπέλου 2007, Ίντερ 2010, Μπάρτσα τελικός κυπέλου 2011) και όλα πήγαν ρολόι.. Επίσης νομίζω ότι έχασε και στη Ρωσσία από τη Γιουνάιτεντ σε ένα ματς που βρέθηκε πίσω στο σκορ (βέβαια το έχασε στα πέναλντι οπότε το βλέπω καθαρά στατιστικά).. Σε όλους τους προηγούμενους όμως τα παιχνίδια του ήρθαν σχεδόν όπως ήθελε.. Εδώ στα περισσότερα δεν έφαγε καν γκολ..
      Σου λέω είναι δάσκαλος στο να παίρνει προκρίσεις και πολλές φορές στο δεύτερο ματς και με την πλάτη στον τοίχο, αλλά μέσα στο ματς, όσο καλός και να είναι ο προπονητής πρέπει να ανέβάζουν ψυχολογία οι παίχτες μόνοι τους αν κάτι πάει στραβά..
      Φυσικά όλα αυτά είναι εικασίες.. Γτ μπορεί να παίξει τελικό με την Μπάρτσα και να προηγηθεί η Ρεάλ και μετά είναι που δεν τους ξεκλειδώνεις με τίποτα εκεί πίσω.. Δεν λέω ότι θα παραδωθεί αμαχητί....

      Διαγραφή
    3. Στη Μόσχα...δεν ήταν αυτός είχε φύγει στην μέση της χρονιάς. Ο Γκραντ ήταν στον πάγκο. Του ήρθαν όπως ήθελε γιατί τα είχε σχεδιάσει τέλεια.Τέλος πάντων ας δούμε την κλήρωση για να μπορούμε να πατήσουμε κάπου...και ξανασυζητάμε.Ονοματάκι δεν μου είπες?

      Διαγραφή