Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΝΙΚΗΤΗΣ Η ΛΑΣΠΗ...ΚΑΙ Η ΝΙΚΗΤΗ



Το ντέρμπι του βόρειου ομίλου της Β' κατηγορίας στη Χαλκιδική ανάμεσα στην ΕΛΠΙΣ ΒΡΑΣΤΑΜΩΝ και την ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΑΝΟΥ δεν είχε νικητή με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0. Η βροχή των τελευταίων ημερών είχε μετατρέψει το γήπεδο σε πραγματικό βούρκο. Δεν υπήρχε η δυνατότητα να παιχτεί ποδόσφαιρο...αφού η μπάλα κολλούσε στη λάσπη.Μοιραία το ματς ήτανε πολύ κακό χωρίς πολλές φάσεις με τα τάκλιν,τη δύναμη και τις εντάσεις να κυριαρχούν.Σε γενικές γραμμές η Ελπίς ήταν καλύτερη είχε την υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του ματς,έχασε κάποιες ευκαιρίες με κορυφαία το δοκάρι που είχε...αλλά δεν έβαλε το γκολ. Όσες ευκαιρίες καταγράφηκαν στο ματς...είχαν ως αφετηρία μια στημένη μπάλα.






Στο πρώτο δεκάλεπτο η Ελπίς μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και έχασε δύο καλές ευκαιρίες.Στο 2' λεπτό ο Σούσουρας βρέθηκε μετά από κόντρες με την μπάλα μέσα στην περιοχή...αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν αδύναμο και κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα.

Στο 8' ο Κακούρος έκανε τη σέντρα από αριστερά,ο Βούλγαρης έκανε την προβολή στο δεύτερο δοκάρι...αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα να πετάξει με δυσκολία την μπάλα κόρνερ.
Επόμενη καλή στιγμή για την Ελπίς στο 31' με τον Γκρίλη να βρίσκει τη μπάλα μπροστά του μετά από αναμπουμπούλα μέσα στην περιοχή αλλά το πλασέ του πέρασε ελάχιστα άουτ.


Στο πρώτο ημίχρονο η Ελπίς είχε καθολική υπεροχή χωρίς όμως να καταφέρει να απειλήσει ουσιαστικά...Χαρακτηριστικό είναι πως Θύελλα στο πρώτο ημίχρονο δεν έκανε σούτ προς της εστία του Τσίκουλα και κέρδισε μόλις ένα κόρνερ στο 45'

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ακόμη χειρότερο...λασπομαχία κανονική.Ελάχιστες φάσεις,πολλά τάκλιν και κάρτες.
Στο 52' ο Τσεπάνης μετά από σέντρα του Γκρίλη από δεξιά ,σούταρε από το ύψος της περιοχής με τη μπάλα να περνάει αούτ.
Στο 56' η Θύελλα είχε την μοναδική ευκαιρία της στον αγώνα.Μετά από κόρνερ ο ποδοσφαιριστής με το  11...πήδηξε μόνος του ...αλλά κατάφερε να αστοχήσει στην κεφάλια μέσα από την μικρή περιοχή.
Στο 58' είχαμε το δοκάρι για την Ελπίς. Από φάουλ που εκτελέστηκε ο Πιπεράς πήρε την πρώτη κεφαλιά και έστρωσε στο Κακούρο ,το ψηλοκρεμαστό σουτ του δεύτερου κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι...πριν απομακρύνουν με υπερένταση οι αμυντικοί της Θύελλας.
Στα υπόλοιπα λεπτά δεν έγινε κάτι το αξιοσημείωτο...




ΣΥΝΘΕΣΗ: Τσίκουλας, Γκρίλης Κώστας, Παπαβασιλείου, Αστεριάδης, Γκλάβας, Αγγελής, Κυργιαφίνης, Κακούρος, Τσεπάνης 55' (Πιπεράς), Σουσούρας 74'(Κυργιαφίνης Νίκος), Βούλγαρης.

Ευχής έργων είναι ότι δε είχαμε κάποιο τραυματισμό...ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν έπρεπε να ξεκινήσει το ματς...το γήπεδο ήταν ακατάλληλο και κινδύνευε η σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών.

Η απόδοση των ποδοσφαιριστών δεν χωράει ποδοσφαιρικής κριτικής....Ξεχώρισαν για το πάθος τους ο Γκρίλης Κ,ο Αστεριάδης και ο Κυργιαφίνης,χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι.

Το σημερινό αποτέλεσμα βάζει φωτιά στην κορυφή...και σίγουρα ευνοεί την Νικήτη που μπορεί να έχει πια συγκάτοικο την Θύελλα στη κορυφή με 45 βαθμούς αλλά έχει ένα ματς λιγότερο αφού το ματς που ήταν να δώσει στα Στάγειρα αναβλήθηκε.Η Ελπίς ακολουθεί με 44 βαθμούς...ενώ μια πιθανή νίκη του Άγιου Νικόλα σήμερα επί του Νεοχωρίου βάζει και αυτόν στο κόλπο αφού θα φτάσει στους 41...

Ο Στανός είναι μια ομάδα που παίζει με πάρα πολύ πάθος και δύναμη...και οι σημερινές συνθήκες ευνόησαν πολύ το παιχνίδι τους.Τους αξίζουν συγχαρητήρια πάντως γιατί το ρόστερ της ομάδας αποτελείται από παίχτες του χωριού και δεν έχουν ούτε μία μεταγραφή...Επίσης έχουν πολύ φανατικό κοινό που τους ακολούθησε σήμερα....φωνάζοντας συνθήματα και ενθαρρύνοντας τις προσπάθειες της ομάδας.Κορυφαίο το σύνθημα που έλεγε '' Θύελλα έχω τρελαθεί,πρωτάθλημα θα πάρουμε χωρίς μεταγραφή''.Να σημειώσω πάντως πως στο ματς του πρώτο γύρου που η ομάδα δεν πήγαινε καλά στο γήπεδο του Στανού δεν είχε τόσο κόσμο...





Να αναφέρω και κάποια παράπονα που έκανε το συμβούλιο της Ελπίς. Οι περισσότεροι φίλαθλοι από το Στανό δεν πλήρωσαν εισιτήριο...αφού όταν οι παράγοντες την Ελπίς τα μάζευαν ...έκαναν τους χαζούς,αδιαφορώντας για την παρουσία τους.Με την συμπεριφορά τους αυτή...χάλασαν την καλή τους εικόνα.Είναι κρίμα πάντως γιατί από τα λεφτά των εισιτηρίων οι ομάδες βγάζουν τις αμοιβές των διαιτητών...



Χειρότεροι ήταν οι περίπου 10 παίχτες,ποδοσφαιριστές,παράγοντες της Νικήτης που βρέθηκαν στο γήπεδο...μετά την αναβολή του δικού τους αγώνα στα Στάγειρα. Η δικαιολογία που έδωσαν για να μην πληρώσουν εισιτήρια ...ήταν πως δεν είχανε λεφτά μαζί τους...και ένας από αυτούς έδωσε 1,30...Και το αποκορύφωμα...ήταν η χαμένη μπάλα που έψαχναν οι παράγοντες της Ελπίς...και τελικά ήτανε κρυμμένη στο πορτμπαγκάζ ενός παίχτη της Νικήτης.Τα σχόλια δικά σας...Απλώς να θυμίσω και τις χειρονομίες που έκαναν δύο παίχτες της Νίκητης στο γήπεδο του Ταξιάρχη σε φιλάθλους από τα Βραστά που είχαν πάει να δούνε το ματς....

χωρίς σχόλια

είσοδος των ομάδων

το συμβούλιο...σε εγρήγορση 



μία από τις πολλές κάρτες





αλλάγη..Τσεπάνης-Πιπεράς

η απογοήτευση...στο coach της θύελλας

πραγματικό χωράφι

τραυματισμός ευτυχώς όχι σοβαρός

7 σχόλια:

  1. Βασίλης Γερακούδης - Ταμίας της Θύελλα Στανού,
    είμαι αυτός στην φωτογραφία που γράφεις
    η απογοήτευση...στο coach της θύελλας

    Πολύ καλό , αντικειμενικό και αναλυτικό το ρεπορτάζ σου φίλε τσατάλα.

    Ήρθαμε στα Βραστά με έναν σκοπό , να μην χάσουμε .
    Η ισοπαλία μας βόλευε καθώς αφενός διατηρούμαστε στην δεύτερη θέση , αφετέρου η διαφορά με Νικήτη (αν νικήσει τα Στάγειρα ) πάει στους 3 βαθμούς.
    Σε τρεις αγωνιστικές τους έχουμε εντός έδρας και με νίκη είμαστε πρώτοι στην βαθμολογία καθώς σε ισοβαθμία υπερτερούμε μετά το 2-2 που πήραμε στην Νικήτη.
    Αυτό το σενάριο ισχύει αν νικήσουμε Γομάτι και Μεταγγίτσι στους δυο επόμενους αγώνες.

    Παίξαμε αμυντικά πιστεύοντας πως θα κρατήσουμε το μηδέν , και όσο θα περνούσε η ώρα με το 0-0 τα ΒΡΑΣΤΑ θα ρισκάραν καθώς η ισοπαλία δεν τους βόλεύε.
    Έτσι θα μας δινόταν ο χώρος να κάνουμε 1-2 ευκαιρίες για να κάνουμε το γκολ.
    (παραλίγο να κλέβαμε την νίκη εάν ο παίχτης μας έκανε γκολ στην ασταθή απόκρουση του ΤΣΙΚΟΥΛΑ στο φάουλ , το έχεις και βίντεο)

    Ημάσταν τακτικά πολύ καλοί , και προσέχαμε πολύ στα στημένα , καθώς στο παιχνίδι του πρώτου γύρου όλα τα γκολ μπήκαν από στημένα.


    Πολλοί που δεν ξέρουν την ΘΥΕΛΛΑ θα βιαστούν να την κρίνουν σαν μια κακή ομάδα , από αυτά που είδαν χτες .
    Εμείς χτες συνειδητά παίξαμε αμυντικά , εξήγησα παραπάνω το γιατί .

    Η ΘΥΕΛΛΑ είναι η πιο σταθερή ομάδα της Β' και
    κάθε χρονιά πρωταγωνιστεί με δικά της παιδιά (είμαστε τυχεροί που το χωριό μας έχει πολλά παιδιά).


    Φέτος είχαμε πολλά προβλήματα, το συμβούλιο έγινε τελευταίες μέρες , δεν κάναμε προετοιμασία , πολλοί βασικοί πήγαν φαντάροι , δώσαμε 5 μεταγραφές , 2 παίχτες στο τελευταίο περσινό ματς μπαράζ με Φώκιες τιμωρηθηκαν με 5 και 8 αγωνιστικές .

    Η 11αδα του χτεσινού αγώνα με αυτή του πρώτου γύρου ήταν διαφοροποιημένη κατά 5/11.

    Δηλαδή μόνο 6 παίχτες από την χτεσινή 11αδα αγωνιζόταν στο πρώτο ματς.

    ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ.

    Τα ΒΡΑΣΤΑ ήταν καλύτερη χτες , γνωρίζαμε πως είναι πιο δουλεμένη ομάδα και προπονημένη και επιλέξαμε αμυντικό προσανατολισμό.
    Μας βοήθησε και ο βαρύς αγωνιστικός χώρος .

    Όλοι οι παίχτες και των δυο ομάδων που αγωνίστηκαν τους αξίζούν συγχαρητήρια ,
    και ο διαιτητής επίσης ήταν πολύ καλός .

    Εκανες πολύ καλά που έγραψες για τους φιλάθλους μας και τα εισητήρια , το ίδιο κάνουν και σε εμάς οι περισσότεροι όταν βγαίνουμε να τους κόψουμε εισητήρια.

    Σε αυτό όμως που λες ότι δεν είχαμε τόσο κόσμο στο πρώτο ματς θα διαφωνησω.
    Σε όλα τα παιχνίδια τα εντός έχουμε τόσο κόσμο και τις περισσότερες φορές πολύ περισσότερο , απλά χτες ήταν πιο οργανωμένοι , με συνθηματα κτλ.

    Βλέπεις όλοι οι παίχτες είναι Στανιώτες και οι φίλαθλοι έρχονται να δουν τον γιο τους , το ανήψι , το εγγόνι , τον φίλο τους τον συγγενή το αγόρι τους κτλ
    Σίγουρα παίζει ρόλο και το ότι η ομάδα πάει καλά ,αλλά μεγαλύτερο ρόλο παίζει το ότι όλοι είμαστε από το χωριό.

    Τέλος θα ήθελα εκ μέρους όλης της αποστολής της ΘΥΕΛΛΑ να ευχαριστήσουμε την αντίστοιχη των ΒΡΑΣΤΩΝ για την φιλοξενία παρά την κρισιμότητα του παιχνιδιού.

    Επίσης συγχαρητήρια και σε σένα για το ωραίο blog που έχεις.

    Βασίλης Γερακούδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας αναγνωρίζω όλα όσα λες για την ομάδα σας...επειδή έπαιζα και εγώ μέχρι κανά δύο χρόνια πριν...ξέρω τι σημαίνει Στανός...Για τα εισιτήρια είναι μεγάλο θέμα και πρέπει να βρεθεί λύση.
      Επειδή έχω έρθει πολλές φορές στον Στανό,στο πρώτο γύρο δεν είχατε κόσμο...το θυμάμαι γιατί με είχε κάνει εντύπωση.
      Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια...και μάλλον θα τα ξαναπούμε στα πλέι οφ...

      Διαγραφή
  2. Γιανναρος εγω πιστευω οτι ηταν λαθος που αναφερεις οτι καποιοι φιλαθλοι του Στανου δεν πληρωσαν εισιτηριο, γιατι αυτο ειναι ατομικο θεμα του καθε φιλαθλου και δεν ειναι αντιπροσωπευτικο για ολο το χωριο του Στανου.. τωρα αν ο οποιοδηποτε φιλαθλος ειναι τζαμπατζης και δεν θελει να δωσει κατι απο το υστερημα του στα ερασιτεχνικα σωματεια ειναι δικο του λαθος..

    εγω περισσοτερο θα σταθω στον Καφρο τον Νικητιανο που εκλεψε την μπαλα.. ειμαι σιγουρος οτι την εκλεψε περισσοτερο για να το παιξει μαγκας στην Νικητη παρα για την αξια της μπαλας

    #Piralis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. mh masas gia thn mpala stelio as thn valoun ekei pou xeroun

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. sto faoyl toy stanoy briski me to kefali o gkaba allazi elaxista pori kai pernei kai faltsa!

    ean i giagia moy eixe rodes tha itan patini!

    ΑπάντησηΔιαγραφή