Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΡΥΦΕΡΑ ΑΓΟΡΙΑ ΣΤΟ FIFA



ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΤΗ ΔΙΑΤΗΤΗΤΗ ΣΤΟ FIFA ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΤΡΥΦΕΡΑ ΑΓΟΡΙΑ
Το ποδόσφαιρο είναι σπορ μόνο για άντρες”. Τη στερεοτυπική αυτή βεβαιότητα εκατομμυρίων (αρσενικών) οπαδών ήρθε να κλονίσει ο νέος εξομοιωτής ποδοσφαίρου FΙFA 13 της Electronic Arts λίγο πριν την κυκλοφορία του στη αγορά! Κι αυτό, γιατί χρήστες εντόπισαν σε ένα από τα πιο αναμενόμενα παιχνίδια της χρονιάς ένα περίεργο bug (προγραμματιστική ατέλεια που προκαλεί “παρενέργειες” στη λειτουργία ενός προγράμματος) που προκάλεσε χαμόγελα...
Συγκεκριμένα, χάρη σε ένα... προβληματάκι της μηχανής γραφικών του παιχνιδιού Player Impact Engine στο demo του FIFA 13 που κυκλοφόρησε πρόσφατα η EA για τους χρήστες εντοπίστηκε ο νέος επιθετικός της Αrsenal Ολιβιέ Ζιρού να φιλά... περιπαθώς τον μέσο της Borussia Dortmund Μάριο Γκότζε κατά τη διάρκεια ενός αγώνα!
Το πρόβλημα εντοπίζεται σε συγκεκριμένες φάσεις του αγώνα, όπως όταν οι παίκτες πανηγυρίζουν, και ενώ προϋπήρχε στο FIFA 12 με τον παίκτη της West Ηam Άντι Κάρολ να φιλά τον πορτιέρο της Arsenal (ίσως κάτι συμβαίνει με την ομάδα...) Λούκας Φαμπιάνσκι, εντούτοις δε διορθώθηκε (τουλάχιστον σε ικανοποιητικό βαθμό).
Σημειώνεται ότι ο Γκότζε είχε ακουστεί ότι θα μεταγραφεί στους “κανονιέρηδες” το καλοκαίρι που πέρασε, αλλά τελικά έμεινε με τους πρωταθλητές της Bundesliga. Ίσως δε συμπαθεί τον τρόπο που μαρκάρει ο... Ζιρού θα πουν οι κακές γλώσσες.
Πάντως, ο παραγωγός του παιχνιδιού Ντέιβιντ Ράτερ ερωτηθείς για το θέμα ήταν κατηγορηματικός ότι δε θα υπάρχουν... τρυφερές στιγμές στα εικονικά γήπεδα: “Έχουν ληθεί μέτρα για να βεβαιωθούμε ότι οι παίκτες δε θα 'μπλέκονται' στο FIFA” τόνισε. “Το ενδιαφέρον είναι ότι τέτοια βίντεο (σ.σ από το FIFA 2012) στην πράξη μας έκαναν να κάνουμε το FIFA 13 καλύτερο (...) είδαμε τι κάνει τους παίκτες να 'κλειδώνουν' μεταξύ τους, και εισαγάγαμε διαφορετικούς μηχανισμούς για να 'απεμπλέκονται' οι παίκτες” ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τέλος... τα “μπλεξίματα” λοιπόν στο FIFA 13.
Το βιντεοπαιχνίδι είναι διαθέσιμο από την περασμένη Τρίτη στην Ευρώπη σε PC, του Χbox 360, και Playstation 3 ενώ αναμένεται και η έκδοση για iPhone, iPod και iPad. Στο παιχνίδι οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 15.000 παικτών, 500 ομάδων και 30 κατηγοριών πρωταθλήματος. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου