Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Champions League 2012-13: Παίκτες που αναμένεται να διακριθούν




Η στιγμή για την πρώτη σέντρα του champions league πλησιάζει και όλοι οι φίλαθλοι περιμένουμε να ζήσουμε και πάλι μεγάλες στιγμές μέσα από τους αγώνες των κορυφαίων ομάδων! Πέρα όμως από τους μεγάλους αστέρες του ποδοσφαίρου που έχουν ήδη ξεχωρίσει, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι , οι οποίοι πραγματοποιούν τώρα τα πρώτα τους βήματα στο υψηλότερο επίπεδο.
Χένρικ Μκιταριάν
Χένρικ Μκιταριάν

Χένρικ Μκιταριάν (23 ετών) – Σαχτάρ Ντόνετσκ

Ένας παίκτης που αξίζει προσοχής είναι ο Χένρικ Μκιταριάν 23 ετών της Σαχτάρ Ντόνετσκ. Χρησιμοποιείται ως κεντρικός – επιτελικός μέσος και οργανώνει το παιχνίδι της ομάδας του. Έχει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση και χρησιμοποιεί εξίσου καλά και τα δύο <<πόδια>>, είναι εξαιρετικός στις μεταβιβάσεις του, σκοράρει αρκετά ερχόμενος ως κρυφός επιθετικός από την πίσω ζώνη της μεσοεπιθετικής γραμμής, σουτάρει από μακρινή απόσταση, είναι αρκετά γρήγορος με την μπάλα στα πόδια, πηγαίνει στο 1v1 κυρίως από τα πλάγια και έχει καλή κάθετη πάσα. Χρειάζεται βέβαια περισσότερη δύναμη, ενώ μειονεκτεί στο ψηλό παιχνίδι.

Άιντεν Μακ Γκίντι
Άιντεν Μακ Γκίντι

Άιντεν Μακ Γκίντι (26 ετών) – Σπάρτακ Μόσχας

Επίσης ξεχωρίζει ο Άιντεν Μακ Γκίντι 26 ετών της Σπάρτακ Μόσχας. Αγωνίζεται ως δεξί χαφ, ενώ μπορεί να παίξει και ως αριστερό κάνοντας κίνηση όμως προς τα μέσα αφού είναι δεξιοπόδαρος. Είναι κλασικός παίκτης γραμμής, γρήγορος, τεχνίτης και δυνατός. Έχει εξαιρετική σέντρα τόσο σε κίνηση όσο και σε στάση και καλή κάθετη πάσα. Συνεργάζεται πολύ καλά με το μπακ που παίζει πίσω του δημιουργώντας χώρους παίζοντας το 1 – 2, ενώ βοηθάει και στο αμυντικό κομμάτι. Χρειάζεται βελτίωση στα τελειώματά του για να έχει μια ισορροπία στην απόδοσή του, αφού τελειώνει τις χρονιές του με πολλές ασίστ, αλλά λίγα τέρματα.

Κρίστιαν Έρικσεν
Κρίστιαν Έρικσεν

Κρίστιαν Έρικσεν (20 ετών) – Άγιαξ

Ακόμα είναι ο Κρίστιαν Έρικσεν 20 ετών του Άγιαξ. Αγωνίζεται ως επιτελικό χαφ και κινείται σε όλους τους χώρους της επιθετικής ζώνης τόσο στον άξονα, όσο και στα πλάγια, οργανώνοντας το παιχνίδι. Έχει εξαιρετική τεχνική, χρησιμοποιεί καλά και τα δύο «πόδια», βλέπει γήπεδο μοιράζοντας πολλές ασίστ είτε με κάθετες πάσες, είτε με αλλαγές παιχνιδιού, σουτάρει από μακριά και έχει καλή κάθετη κίνηση ως κρυφός επιθετικός. Χρειάζεται βελτίωση στην αντοχή, στην αμυντική συμπεριφορά και να αποκτήσει μεγαλύτερη διάρκεια και σταθερότητα στο παιχνίδι του.

Ίσκο
Ίσκο

Ίσκο (20 ετών) – Μάλαγα

Επιπλέον είναι ο Ίσκο 20 ετών της Μάλαγα. Μεσοεπιθετικός και παίζει κυρίως στον άξονα και στην αριστερή πλευρά κάνοντας κίνηση όμως προς τα μέσα χρησιμοποιώντας το δεξί πόδι. Κοντρολαρισμένος ποδοσφαιριστής με άριστη τεχνική κατάρτιση, διακρίνεται για την κάθετή του πάσα, γρήγορος με την μπάλα στα πόδια και πάει στο 1v1 με επιτυχία αφού έχει καλή επιτόπια ντρίμπλα. Χρειάζεται δουλειά στη δύναμη και στην αντοχή, πρέπει να σκοράρει περισσότερο και να γίνει πιο ομαδικός σε κάποιες στιγμές του παιχνιδιού.


Εντέν Αζάρ
Εντέν Αζάρ

Εντέν Αζάρ (21 ετών) - Τσέλσι

Επιπρόσθετα είναι ο Εντέν Αζάρ 21 ετών της Τσέλσι. Μεσοεπιθετικός που αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της επίθεσης, χρησιμοποιεί το δεξί πόδι και κάνει τη διαγώνια κίνηση προς τα μέσα για να απειλήσει με σουτ ή με το πολύ καλό εσωτερικό πλασέ που διαθέτει ή με κάθετη πάσα στο χώρο. Πολύ γρήγορος με την μπάλα στα πόδια και καλή κίνηση στο χώρο χωρίς αυτή, εξαιρετικό επίπεδο τεχνικής που τον βοηθάει να περνάει τους αντιπάλους του με πολύ καλές προσποιήσεις στο 1v1 και να δημιουργεί χώρους για την ομάδα του. Έχει καλή ισορροπία σε σκοράρισμα και σε ασίστ όλες τις σεζόν που αγωνίζεται.

Γιουνές Μπελχαντά
Γιουνές Μπελχαντά

Γιουνές Μπελχαντά (22 ετών) – Μονπελιέ

Παράλληλα είναι ο Γιουνές Μπελχαντά 22 ετών της Μονπελιέ. Αγωνίζεται ως κεντρικό – επιθετικό χαφ και είναι ο οργανωτής της ομάδας του καθώς κινείται σε όλους τους μεσοεπιθετικούς χώρους. Έχει πολύ καλή τεχνική, χρησιμοποιεί το δεξί του πόδι, ξέρει πότε να ανοίξει το ρυθμό και πότε να παγώσει το παιχνίδι, διαθέτει εξαιρετική μακρινή πάσα, αλλά και κάθετη, είναι αρκετά δυνατός και έχει πολύ καλές προσποιήσεις για να προσπερνάει τους αντιπάλους του ώστε να σκοράρει ή να δίνει ασίστ. Πρέπει να δείξει ότι μπορεί να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο μέσα από τη διάρκεια στο παιχνίδι του.

Σεμίχ Κάγια
Σεμίχ Κάγια

Σεμίχ Κάγια (21 ετών) – Γαλατασαράι

Επίσης διακρίνεται ο Σεμίχ Κάγια 21 ετών της Γαλατασαράι. Κεντρικός αμυντικός με χαρακτηριστικό του τη δύναμη και το διάβασμα των φάσεων παρ’όλο που είναι μικρός σε ηλικία. Παίζει δεξί στόπερ, διακρίνεται για τις καλές τοποθετήσεις και τις γρήγορες αντιδράσεις του σε επικίνδυνες καταστάσεις, καλός στο ψηλό παιχνίδι και στο να βγαίνει πρώτος στην μπάλα. Χρειάζεται βελτίωση στη τεχνική και στο να μπορεί να ελέγξει τη δύναμή του σε κάποια μαρκαρίσματα.


Ροντρίγκο
Ροντρίγκο

Ροντρίγκο (21 ετών) – Μπενφίκα

Συμπληρωματικά είναι ο Ροντρίγκο 21 ετών της Μπενφίκα. Επιθετικός με πολύ καλή κίνηση στο χώρο, χρησιμοποιεί το αριστερό πόδι για να τελειώνει τις φάσεις. Έχει πολύ γρήγορο ξεπέταγμα στα πρώτα μέτρα και αποκτά πλεονέκτημα από αυτό βάζοντας πλάτη τους αντιπάλους του, χειρίζεται καλά την μπάλα κυρίως μες την περιοχή όπου και δημιουργεί πολλούς κινδύνους και σκοράρει συνήθως με εσωτερικό πλασέ. Πρέπει να δείξει διάρκεια και να αντέξει σε δύναμη.


Τζάκσον Μαρτίνεζ
Τζάκσον Μαρτίνεζ

Τζάκσον Μαρτίνεζ (25 ετών) – Πόρτο

Ακόμα ξεχωρίζει ο Τζάκσον Μαρτίνεζ 25 ετών της Πόρτο. Επιθετικός με χαρακτηριστικό του την δύναμη και τα καλά τελειώματα τόσο και με τα δύο <<πόδια>>, όσο και με το κεφάλι. Κινείται σε χώρους κοντά και μέσα στην αντίπαλη περιοχή, παίζει πολύ καλά με πρόσωπο προς την εστία, αλλά και με πλάτη ανοίγοντας χώρους στους συμπαίκτες του. Είναι η πρώτη του χρονιά στην Ευρώπη και πρέπει να δείξει γρήγορη προσαρμογή για να μπορέσει να διακριθεί.


Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο
Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο

Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο (25 ετών) – Γιουβέντους

Τέλος είναι ο Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο 25 ετών της Γιουβέντους. Δεύτερος επιθετικός με πολύ καλά τελειώματα με το δεξί πόδι κυρίως μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Χαρακτηριστικά του είναι ο πολύ καλός έλεγχος της μπάλας εξαιτίας του χαμηλού κέντρου βάρους που διαθέτει, η καλή τεχνική, η ντρίμπλα και η κάθετη πάσα. Μειονέκτημα στο ψηλό παιχνίδι και στη δύναμη εξαιτίας του ύψους του. Επιστρέφει στο υψηλότερο επίπεδο και πρέπει να έχει διάρκεια και ωριμότητα στο παιχνίδι του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου