Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

«Πετάνε» και μακριά από ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΑΕΚ!

Φερνάντο Μπελούτσι, Τζιμπρίλ Σισέ και Ίσμαελ Μπλάνκο πέτυχαν γκολ με το «καλημέρα» για Πόρτο, Λάτσιο και Σαν Λουίς. Έφυγαν από ΟΣΦΠ, ΠΑΟ και ΑΕΚ αντίστοιχα και… πετάνε!
 
Φερνάντο Μπελούτσι: Ολυμπιακός-Πόρτο
Σήμερα έχει και τα 28α γενέθλιά του και θα τα γιορτάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μια και πέτυχε γκολ με την Πόρτο. Ήταν ο αρχηγός της Ρίβερ Πλέιτ και ο Ολυμπιακός τον απέκτησε με μεγάλες περγαμηνές, προσδοκώντας να δώσει άλλον αέρα στη μεσαία γραμμή της ομάδας του Πειραιά. Βοήθησε πολύ, τόσο στα ευρωπαϊκά, όσο και στα ελληνικά παιχνίδια, αλλά όταν οι «ερυθρόλευκοι» δέχθηκαν την πρόταση από την Πόρτο με περίπου τα ίδια χρήματα που τον είχαν αποκτήσει από τη Ρίβερ Πλέιτ, δεν την αρνήθηκαν. Ξεκίνησε χλιαρά, αλλά κατάφερε να δώσει τα… φώτα του στους «δράκους».
 
Τζιμπρίλ Σισέ: Παναθηναϊκός-Λάτσιο
Ανέστησε ουσιαστικά την καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Βέβαια, δεν κατάφερε να τον οδηγήσει σε πολύ μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία, αλλά ο ίδιος βρήκε  τον καλό χαμένο του εαυτό. Οι φίλοι του «τριφυλλιού» δεν θα ξεχάσουν τα γκολ που πέτυχε, μια και βγήκε και πρώτος σκόρερ της Σούπερ Λίγκας δύο συνεχόμενες χρονιές και βοήθησε τα μέγιστα στην κατάκτηση του νταμπλ από τους «πράσινους» το 2010. Τώρα με το «καλημέρα» έδειξε ότι μπορεί να σταθεί ξανά σε μεγάλο πρωτάθλημα με το γκολ που πέτυχε απέναντι στη Μίλαν, η οποία δεν είναι και αμελητέα ποσότητα.
 
Ίσμαελ Μπλάνκο:  ΑΕΚ-Σαν Λουίς
Όταν υπέγραψε στην ΑΕΚ, είχε βγει πρώτος σκόρερ της δεύτερης κατηγορίας της Αργεντινής με την Κολόν Σάντα Φε. Όλοι τον αμφισβήτησαν, καθώς δεν προερχόταν από πρωτοκλασάτο πρωτάθλημα, αλλά αποδείχθηκε «λίρα» εκατό και έβγαλε τα λεφτά που δαπάνησαν γι’ αυτόν. Δύο συνεχόμενες χρονιές βγήκε πρώτος σκόρερ, μετά έπεσε κάπως η απόδοσή του, αλλά κατάφερε να πάρει τον… πολυπόθητο τίτλο με την «Ένωση». Έφυγε για να κάνει νέα αρχή και από ότι φαίνεται προσαρμόζεται σιγά σιγά στα νέα δεδομένα στο Μεξικό.
 
Οι άλλοι
Αλεξανδρος Τζιόλης: Παναθηναϊκός-Βέρντερ Βρέμης-Σιένα-Ρασίνγκ Σανταντέρ
Ξεκίνησε πολύ καλά στον Παναθηναϊκό, αλλά δεν είχε την ανάλογη συνέχεια. Η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν του φέρθηκε και πολύ καλά, αφού τον παραγκώνισε και τον άφησε να προπονείται μόνος του. Πήγε δανεικός στη Βέρντερ Βρέμης και έδειξε καλά στοιχεία. Στη συνέχεια πήγε στη Σιένα και στη Ρασίνγκ Σανταντέρ, η οποία τον πίστεψε και τον απέκτησε φέτος.
 
Ο Ότο Ρεχάγκελ ήταν αυτός που τον βοήθησε όταν όλοι τον είχαν τελειωμένο και μέσα από τις καλές εμφανίσεις του με την Εθνική, κέρδισε τη μεταγραφή του σε ευρωπαϊκές ομάδες και ξέφυγε από τη μιζέρια του Παναθηναϊκού. Στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής το καλοκαίρι του 2010 έκανε εκπληκτικές εμφανίσεις και έδειξε στους «πράσινους» ότι ίσως να έκαναν και λάθος. Η Εθνική φαίνεται πως είναι το «σωσίβιό» του και του εξασφαλίζει την παρουσία του σε ευρωπαϊκές ομάδες, αφού με το εθνόσημο πραγματοποιεί σπουδαίες εμφανίσεις, ενώ και ο Φερνάντο Σάντος φαίνεται πως τον υπολογίζει.
 
Κυριάκος Παπαδόπουλος: Ολυμπιακός-Σάλκε
 
Από τα 15 του μόλις χρόνια πήρε χρόνο συμμετοχής στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού. Ο σωματότυπός του, σπάνιος για την ηλικία του, του επέτρεψε να έχει ραγδαία εξέλιξη και να γίνει ένας από τους καλύτερους Έλληνες κεντρικούς αμυντικούς. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι σύντομα θα έπαιρνε θέση βασικού στους «ερυθρόλευκους», έπεσε πάνω σε Όλοφ Μέλμπεργκ και Αβραάμ Παπαδόπουλο, οι οποίοι ήταν αμετακίνητοι.
 
Οι δυνατότητές του δεν του επέτρεψαν να μείνει στο λιμάνι, καθώς έπρεπε να πάει κάπου να παίζει, έτσι ώστε να μην χαθεί άλλο ένα ταλέντο. Η πρόταση που ήρθε από τη Σάλκε, δεν μπόρεσε να την αρνηθεί ούτε ο Ολυμπιακός, αλλά ούτε ο ίδιος ο παίκτης και από τότε άλλαξε προς το καλύτερο η καριέρα του, αφού παίρνει πολύ χρόνο συμμετοχής, ενώ πρωταγωνιστεί και στην Εθνική ομάδα.
 
Γιάγια Τουρέ: Ολυμπιακός-Μονακό-Μπαρτσελόνα-Μάντσεστερ Σίτι
Πήγε ως άγνωστος στον Ολυμπιακό. Κανείς δεν περίμενε ότι θα έβγαινε κελεπούρι. Κάποιοι ίσως να το υποψιάζονταν, καθώς όλοι ήξεραν τον αδερφό του, Κόλο Τουρέ, αλλά ότι θα είχε τέτοια εξέλιξη αργότερα, λίγοι το περίμεναν. Δημιούργησε κάποια προβλήματα στον Ολυμπιακό, καθώς όπως φάνηκε ήθελε να φύγει και τελικά τα κατάφερε.
 
Από τότε ζει σε μια άλλη… διάσταση, πραγματοποιώντας σπουδαία καριέρα και κατακτώντας και το Τσάμπιονς Λιγκ με τους «μπλαουγκράνα». Έβγαλε αληθινό και το όνειρό του να αγωνιστεί σε ομάδα μαζί με τον αδερφό του και αυτό έγινε στη Μάντσεστερ Σίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου