Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

ΣΟΜΠΡΕΡΟ ΚΑΙ REGGAE BOYS



Ένα γκολ των ΗΠΑ μας έλειψε για το απόλυτο στα πρώτα τέσσερα ματς του Κόπα Αμέρικα, αφού μόνο το γκολ-γκολ στο ματς της πρεμιέρας με την Κολομβία χάσαμε. Χτες κάναμε το απόλυτο με την ισοπαλία στο ημίχρονο στο Κόστα Ρίκα-Παραγουάη, το γκολ από τον Γκερέρο του Περού και την γκέλα της Βραζιλίας. Περιμένουμε ανάλογη συνέχεια και στα πρώτα ματς των άλλων δύο ομίλων σήμερα και αύριο.



ΤΖΑΜΑΪΚΑ-ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ 1: Είναι τα δύο αουτσάιντερ του ομίλου αφού Μεξικό και Ουρουγουάη έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση. Ξεχωριστή σημασία έχει λοιπόν η μεταξύ τους κόντρα αφού θέλουν την νίκη για να έχουν ελπίδες πρόκρισης. Η Τζαμάικα με τον Γερμανό Σέφερ στον πάγκο τα τελευταία τρία χρόνια έχει δείξει μεγάλη πρόοδο. Οι Reggae Βοys έχουν βρει αγωνιστική ταυτότητα, παίζοντας με πολύ πάθος, τρέξιμο, δύναμη και σκοράρουν στις στημένες φάσεις. Σχεδόν όλη ομάδα αποτελείται από παίκτες με πλούσια φυσικά προσόντα και αυτό εκμεταλλεύτηκε άριστα ο Σέφερ. Πέρυσι έφτασαν μέχρι τον τελικό του Gold Cup όπου έχασαν από το Μεξικό. Με εξαίρεση τον αρχηγό της Λέστερ Μόργκαν δεν ξεχωρίζει κάποιος άλλος στο ρόστερ αφού είναι περισσότερο ομάδα συνόλου.Η Βενεζουέλα κάνει τραγική πορεία στα προκριματικά του Μουντιάλ (4 ήττες, 1 ισοπαλία) και αυτό έφερε νέο τεχνικό με τον Ντουνταμέλ να έχει αναλάβει τον Απρίλιο την ομάδα. έχοντας κοουτσάρει μόνο σε φιλικά όπου έκανε πολλές δοκιμές. Παραδοσιακά αδύναμη παρουσιάζεται στο  Κόπα Αμέρικα, ενώ στο εσωτερικό της χώρας υπάρχει μεγάλη αναταραχή... Η Τζαμάικα την δεδομένη στιγμή είναι πιο δεμένη έχει αγωνιστικό πλάνο που το ακολουθεί πιστά και στο 3,10 θα ποντάρουμε πάνω της.

ΜΕΞΙΚΟ-ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ 1: Το Μεξικό έχει υψηλές προσδοκίες, διαθέτει ρόστερ με πληρότητα σε όλες τις γραμμές, διαθέτει ομοιογένεια και μαχητικό πνεύμα. Εντός έδρας θα παίζει σε όλα τα ματς αφού τα εκατομμύρια μετανάστες που ζουν μόνιμα στις ΗΠΑ θα γεμίσουν όλα τα γήπεδα που θα παίζει η ομάδα τους. Η ψυχολογία στην ομάδα είναι στα ύψη αφού έρχονται αήττητο σερί 19 αγώνων (επίσημα, φιλικά) ενώ πέρυσι σήκωσαν το Gold Cup πάλι σε αμερικανικό έδαφος. Η Ουρουγουάη θα στερηθεί στα πρώτα ματς τον Σουάρες με την απουσία του σταρ της Μπαρτσελόνα να είναι κάτι παραπάνω από κομβική. Ο Καβάνι είναι μόνος του στην επίθεση και υπάρχει πρόβλημα στην δημιουργία αφού δεν υπάρχει ο παίκτης που θα δώσει σωστά την μπάλα στον επιθετικό. Ο τραυματισμός της Κριστιάν Ροντρίγκες έκανε ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα. Ο Όσκαρ Τάμπαρες...ότι αυτό που ενδιαφέρει πιο πολύ την ομάδα του είναι τα προκριματικά του Μουντιάλ και όχι το Κόπα Αμέρικα. Μπορεί να το είπε για να χαμηλώσει τις προσδοκίες...αλλά κάτι δείχνει. Στο 2,55 αξίζει να πονταριστεί το Μεξικό.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-ΧΙΛΗ 1: Η Αργεντινή για ακόμη μία διοργάνωση είναι το μεγάλο φαβορί...μετά τους δύο χαμένους τελικούς σε Μουντιάλ και στο περσινό Κόπα Αμέρικα πλέον οι πάντες έχουν πεισμώσει, αφού τα 13 χρόνια χωρίς τρόπαιο είναι πολλά. Ο Μέσι αντιμετωπίζει προβλήματα με την εφορία και έχει μεγάλη πίεση...και νομίζω πως ο μοναδικός τρόπος να δώσει απαντήσεις είναι μέσα στο γήπεδο. Ο Ιγκουαϊν μοιάζει με δαιμονισμένο και δικαιωματικά θα κερδίσει θέση στην κορυφή της επίθεσης. Φοβερή χρονιά από τον Μπανέγα με τον μέσο της Σεβίλλης να έχει φοβερές οργανωτικές ικανότητες και να βοηθά σημαντικά τον Ματσεράνο. Η Χιλή θέλει να υπερασπιστεί τον τρόπαιο που πήρε πέρυσι στην χώρα της, όμως μετά την φυγή του Σαμπαόλι δείχνει να βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο με τον νέο τεχνικό Αντόνιο Πίτσι να προσπαθεί να αλλάξει την φιλοσοφία της χωρίς να το έχει καταφέρει. Η επαναφορά της τετράδας στην άμυνα είναι η πρώτη αλλαγή, ενώ ο αποκλεισμός του Βαλβίδια δείχνει την στροφή σε πιο ευρωπαϊκό παιχνίδι αφού πολλές φορές η άκρως επιθετική τακτική άφηνε κενά στην άμυνα. Αυτές οι αλλαγές δεν έχουν...αφομοιωθεί και οι ήττες από Τζαμάικα και Μεξικό στα τελευταία φιλικά αλλά και η μέτρια πορεία στα προκριματικά του Μουντιάλ προβληματίζουν. Η Αργεντινή έστω και χωρίς τον Μέσι μπορεί να πάρει την νίκη, με τον άσο να πληρώνει 2,00. Η Χιλή έχει πρόβλημα ύψους στις στημένες φάσεις και ο στόπερ της Έβερτον με ύψος 1,87 Φούνες Μόρι μπορεί να τους πληγώσει, άλλωστε φέτος έβαλε 5 γκολ με τα ζαχαρωτά.

ΠΑΝΑΜΑΣ-ΒΟΛΙΒΙΑ 1: Η Βολιβία βρίσκεται σε φάση ανασύνταξης με τον νέο τεχνικό να αφήνει αρκετούς παλιούς...εκτός και οι 16 από τους 23 είναι καινούριοι σε σχέση με το ρόστερ του περσινού Κόπα Αμέρικα στην Χιλή. Οι 13 από τους 23 έχουν κάτω από 10 συμμετοχές με την εθνική και η απειρία αυτή θα κοστίσει, αφού έτσι και αλλιώς η Βολιβία είναι από τις πιο αδύναμες ομάδες στην Ήπειρο. Ο Παναμάς δεν έχει μεγάλη ποιότητα όμως θα παλέψει για κάτι καλό παίζοντας με στόχο το μηδέν πάνω από όλα, κάτι που έκανε με επιτυχία στο περσινό Gold Cup όπου τερμάτισε στην 3η θέση. Ποντάρουμε στην ομοιογένεια του Παναμά αλλά και στην ανυπαρξία της Βολιβίας.


Σύστημα 3-4
ΤΖΑΜΑΪΚΑ-ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ  1  3,10
ΜΕΞΙΚΟ-ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ  1  2.40
ΠΑΝΑΜΑΣ-ΒΟΛΙΒΙΑ  1  2,10
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-ΧΙΛΗ  1  2,00


Αnytime Scorer
TΣΙΚΑΡΙΤΟ(ΜΕΞΙΚΟ)   3,00

Anytime Scorer
ΦΟΥΝΕΣ ΜΟΡΙ(ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ)  8,50

*Η στήλη του Tsatala καθημερινά στην Arena Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου