Τρίτη 13 Μαΐου 2014

H KATAΡΑΜΕΝΗ ΚΑΙ Η ΕΦΤΑΨΥΧΗ


«Τα επόμενα 100 χρόνια η Μπενφίκα δεν θα κατακτήσει Κύπελλο Πρωταθλητριών» είχε προβλέψει το 1962 και μετά την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου κυπέλλου πρωταθλητριών Ευρώπης ο τότε προπονητής της ομάδας, Μπέλα Γκούτμαν. Τότε κανείς δεν έδωσε σημασία στα λόγια του χολωμένου με την διοίκηση της ομάδας(δεν του έδωσε  την αύξηση που ζήτησε), τώρα 52 χρόνια μετά και μετά από 7 χαμένους Ευρωπαϊκούς τελικούς… τα λόγια του μοιάζουν με κατάρα.


 Ο Μπέλα Γκούτμαν καταράστηκε την Μπενφίκα...
Την  Τετάρτη στο Τορίνο στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ η Μπενφίκα έχει ακόμα μια ευκαιρία να σπάσει την κατάρα… Απέναντι της θα βρει την εφτάψυχη Σεβίλλη που με γκολ στο τελευταίο λεπτό του ημιτελικού με την Βαλένθια έφτασε στον τρίτο τελικό της ιστορίας της και να κυνηγήσει την τρίτη κατάκτηση του τροπαίου. Είχε προηγηθεί βέβαια και η πρόκριση θρίλερ στα προημιτελικά επί της Μπέτις στα πέναλτι και ενώ είχε χάσει το πρώτο ματς με 2-0.

Οι ‘’αετοί’’ της Λισαβόνας πέρυσι έχασαν τα πάντα… στο τέλος της χρονιάς και με γκολ στα τελευταία λεπτά. Στο κύπελλο από την Γκιμαράες, το πρωτάθλημα από την Πόρτο και το Γιουρόπα Λιγκ από την Τσέλσι. Φέτος όμως ο Ζόρζε Ζεσούς παρουσιάζει μια Μπενφίκα ακόμα πιο δυνατή που είναι αποφασισμένη να πάρει ότι έχασε πέρυσι με βασανιστικό τρόπο. Ήδη έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα και το Λιγκ Καπ στην Πορτογαλία και εκτός από τον τελικό με την Σεβίλλη έχει μπροστά της και τον τελικό κυπέλλου με την Ρίο Άβε. Όχι και άσχημα για μια ομάδα που ξεκίνησε την χρονιά με την ταμπέλα… ‘’loosers’’ κολλημένη στο μέτωπο της.

Η Σεβίλλη κέρδισε την συμμετοχή της στον θεσμό από σπόντα, καθώς Μάλαγα και Βαγιεκάνο που τερμάτισαν από πάνω της στην βαθμολογία της Πριμέρα δεν πήραν άδεια συμμετοχής. Έτσι το ταξίδι των Σεβιγιάννων ξεκίνησε στις 01/08 απέναντι στην Ποντόγκριτσα από το Μαυροβούνιο στον δεύτερο προκριματικό γύρο και ο τελικός προορισμός είναι ο τελικός του Τορίνο. Ο προπονητής της Ουνάι Έμερι έφτασε μια ανάσα από την απόλυση μετά τον καταστροφικό πρώτο γύρο και γεμάτο σκαμπανεβάσματα. Όμως από τον Ιανούαριο και μετά η ομάδα βρήκε τα πατήματα της ανέβηκε στην πέμπτη θέση της Πριμέρα και κέρδισε και την συμμετοχή στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ.
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η Σεβίλλη του Ουνάι Έμερι δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Σαμπέιρο, ενώ εκτός είναι ο Κριστοφόρο και ο Τσερνίσεφ. Ο Ζόρζε Ζέσους δεν υπολογίζει τους τιμωρημένους Πέρεζ και Μάρκοβιτς, ενώ κάρτες συμπλήρωσε κάρτες και ο Σάλβιο. Επίσης, ο Πορτογάλος προπονητής δεν συμπεριλαμβάνει στα πλάνα του τον Σίλβιο, ενώ αμφίβολος είναι ο Φέισα.

Διαιτητής του φετινού τελικού του Europa League θα είναι ο Γερμανός, Φέλιξ Μπριχ.


Η Μπενφίκα είναι το μεγάλο φαβορί του τελικού, όμως η Σεβίλλη μας έχει δείξει πως είναι σκληρό καρύδι και σίγουρα δεν μπορεί κανένας να μην τον υπολογίζει, άλλωστε μαζί της θα είναι και το φάντασμα του Γκούτμαν που θα κόβει βόλτες... πάνω από το Γιουβέντους Στάντιουμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου