Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΒΡΕΘΗΚΕ, ΠΛΑΝΟ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ


Ο Ιβάν Σαββίδης πήρε την απόφαση να εμπιστευτεί στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ τον Άγγελο Αναστασιάδη. Μια απόφαση που σηκώνει συζήτηση για την ορθότητα της, αλλά και πολλά ερωτηματικά για τα κριτήρια με τα οποία έγινε. Φυσικά αυτό που περιμένουμε να δούμε είναι  το πλάνο σχεδιασμού της ομάδας που θα στηρίξει την επιλογή αυτή.


Ο Έλληνας τεχνικός είναι από τις περιπτώσεις που είτε λατρεύεις… είτε μισείς θανάσιμα, δεν υπάρχουν ενδιάμεσες απόψεις, μοιάζει πολύ με την περίπτωση του Ζοζέ Μουρίνιο σε μια σύγκριση βέβαια με υπερβολή. Ο Πορτογάλος έχει φανατικούς υποστηρικτές αλλά και αυτούς που περιμένουν στην γωνία να χλευάσουν τις αποτυχίες του. Έτσι και ο Άναστασιάδης έχει τα ''Αγγελόσκυλα'' αλλά και τους πολέμιους του που τον θεωρούν φοβικό και τον λοιδορούν για τις επικλήσεις του στην Παναγία, λες και αυτή είναι ο βοηθός του…



Πριν λίγες εβδομάδες ο Ιβάν Σαββίδης είχε ζητήσει από τον Αναστασιάδη να αναλάβει ως πρόεδρος του ΠΑΟΚ, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα τον έχρισε προπονητή. Μια απόφαση που δείχνει πως στο μυαλό του ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ μοιάζει να μην έχει και πάλι ξεκάθαρο πλάνο για την ομάδα κάτι που είναι ακόμα πιο επικίνδυνο και από την επιλογή του να δώσει στον Άγγελο τα κλειδιά της. Πρέπει να ξεκαθαριστεί με ποια κριτήρια πάρθηκε αυτή η απόφαση και φυσικά τι ακριβώς θέλουν να πετύχουν και με ποιο τρόπο. Ρίχνουν το  μπάτζετ κατεβάζουν τον πήχη στους στόχους και προσπαθούν να χτίσουν μια ομάδα από την αρχή ρίχνοντας το βάρος στις υποδομές ή συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο, χωρίς πλάνο και χωρίς προοπτική βάζοντας μπροστά τον Αναστασιάδη  σαν ασπίδα να δέχεται όλους τους κραδασμούς;

Το χειρότερο που έχουν να κάνουν στον ΠΑΟΚ είναι να αντιμετωπίσουν τον Άγγελο ως ΠΑΟΚτσή, ως Μεσία ή το αντίθετο σαν ένα παρωχημένο τεχνικό που η μπογιά του έχει περάσει… Το μοναδικό κριτήριο που πρέπει να τον κρίνουν είναι η δουλειά του στην ομάδα όπως αυτή αντικατοπτρίζεται στο χορτάρι.

Αν δεν διορθωθούν όλα τα κακώς κείμενα που υπάρχουν στην δομή της λειτουργίας του ΠΑΟΚ, αλλά και στην μπερδεμένη ιεραρχία που υπάρχει στα γραφεία της ΠΑΕ, όσο επιτυχημένο να είναι το έργο του Αναστασιάδη ως προπονητή θα είναι δύσκολο να κρυφτούν όλα τα υπόλοιπα προβλήματα.

Προπονητή λοιπόν βρήκε ο ΠΑΟΚ με όποιες ενστάσεις και να υπάρχουν στην επιλογή του, το επόμενο βήμα για να δημιουργήσει τις βάσεις για να χτίσει την μεγάλη ομάδα που ονειρεύεται ο Σαββίδης, είναι να βάλει μια τάξη και στην διοικητική λειτουργία της ΠΑΕ. Μόνο έτσι  θα μπορεί ο κάθε προπονητής που έρχεται στην ομάδα είτε λέγεται Αναστασιάδης είτε Μουρίνιο να δουλέψει με τις ιδανικές συνθήκες εργασίας.


ΥΓ. Kαζούρα μπορεί να γίνει... μπόλικη πάντως.

ο πάγκος του ΠΑΟΚ την νέα χρονιά

το νέο τεχνικό τιμ του ΠΑΟΚ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου