Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

EΠΙΚΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΛΣΙ, ΤΟ ΠΑΛΕΨΕ Η ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ


H Tσέλσι ανέτρεψε το σκορ του πρώτου αγώνα(3-1) απέναντι στην Παρί Σε Ζερμαίν και με το 2-0 στο Στάμφορντ Μπριτζ πήρε μια τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League. H Nτόρτμουντ παρόλο που όλοι την είχαν ξεγραμμένη απέναντι στην Ρεάλ μετά την ήττα στο Μπερναμπέου με 3-0,  έκανε μια τεράστια προσπάθεια έφτασε στην νίκη με 2-0 και άγγιξε το θαύμα με τον Ικέρ Κασίγιας να σώζει τους Μαδριλένους από ένα τρίτο γκολ.
Δείτε τα γκολ των δύο αναμετρήσεων:

Ο Ζοζέ Μουρίνιο για ακόμη μια φορά έδειξε σε όλους πόσο τεράστιος προπονητής είναι. Πήρε μια τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League απέναντι στην Παρί Σε Ζερμέν, κερδίζοντας με 2-0 στο Λονδίνο και ανατρέποντας την ήττα με 3-1 στο πρώτο ματς.
Όλα ξεκίνησαν στραβά για τους ''μπλε'' με τον Αζάρ να αποχωρεί τραυματίας στο 17'. Η Παρί έμοιαζε να ελέγχει το παιχνίδι χωρίς να απειλεί...αλλά και χωρίς να πιέζεται ιδιαίτερα. Ένα πλάγιο άουτ από τον Ιβάνοβιτς στο 30', έφερε την μπάλα στην καρδιά της άμυνα της Παρί και ο Σούρλε εύκολα άνοιξε το σκορ. Η Τσέλσι μπήκε δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο και είχε δύο δοκάρια με Σούρλε στο 52΄και Όσκαρ στο 53'. Όμως στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία του αγώνα και ο Καβάνι έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει και να τελειώσει το θέμα της πρόκρισης. Ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει και τους τρεις επιθετικούς του, με τον Ετό, τον Μπα και τον Τόρες να βρίσκονται ταυτόχρονα στο χορτάρι.Η δικαίωση για τον Πορτογάλο ήρθε στο 87’. Έπειτα από φάση διαρκείας και σουτ του Ετό όπου οι Γάλλοι δεν κατάφεραν να απομακρύνουν, ο Μπα από το ύψος της μικρής περιοχής κατάφερε να νικήσει τον Σιρίγκου για το 2-0 και να χαρίσει στην Τσέλσι την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. O Πορτογάλος τεχνικός πήρε την όγδοη πρόκριση του σε προημιτελική φάση της διοργάνωσης σε ισάριθμες συμμετοχές.


Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Νταβίντ Λουίζ, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Λάμπαρντ (Μπα 66’), Όσκαρ (Τόρες 81’), Αζάρ (Σίρλε 18’), Γουίλιαν, Ετό

Παρί: Σιρίγκου, Τιάγκο Σίλβα, Άλεχ, Μάξγουελ, Ζαλέ, Τιάγκο Μότα, Ματουιντί, Βεράτι (Καμπάιγ 55’), Λούκας (Μαρκίνιος 84’), Καβάνι, Λαβέτσι (Παστόρε 72’)

Δείτε τα γκολ





Η Ντόρτμουντ του Γιούργκεν Κλοπ είναι φτιαγμένη από σκληρό μέταλλο. Κέρδισε με 2-0 την Ρεάλ Μαδρίτης στο Βεστφάλεν και έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση του σκορ του πρώτου ματς με τον Κασίγιας να τις λέει όχι σε αρκετές περιπτώσεις.Η Ρεάλ είχε την πρώτη χαμένη ευκαιρία του αγώνα, όταν ο Άνχελ Ντι Μαρία δεν κατόρθωσε να σκοράρει με πέναλτι και ο Βάιντερφελερ απέκρουσε το σουτ του Αργεντινού μεσοεπιθετικού ο οποίος πάντως είχε γλιστρήσει. Στο 24' ο Μάρκο Ρόις εκμεταλλεύτηκε ένα τραγικό γύρισμα του Πέπε με το κεφάλι προς τον Ίκερ Κασίγιας κι αφού ξεπέρασε τον Ισπανό γκολκίπερ άνοιξε το σκορ. Έπειτα από 13 λεπτά ο ίδιος παίκτης πήρε το... ριμπάουντ μετά από πλασέ του Λεβαντόφσκι στο δοκάρι της Ρεάλ κι έγραψε το 2-0 δίνοντας πολλές ελπίδες στους γηπεδούχους για να φτάσουν στην επική ανατροπή.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μικιτιριάν ήταν ο μοιραίος για τους γηπεδούχους, καθώς έστειλε την μπάλα στο δοκάρι στο 65' ενώ σε δύο ακόμα περιπτώσεις νικήθηκε από τον Κασίγιας. Η Ρεάλ χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε μια πολύ κακή εμφάνιση που λίγο έλειψε να τις στοιχίσει.

Ντόρτμουντ: Bαίντεφέλερ, Πίτσεκ(81' Ομπαμεγιάνγκ), Φριντριχ, Χούμελς,Ντούρμ, Κιρχ, Ρόις, Γιόγιτς, Μικιταριάν, Λεβαντόφσκι, Γκροσκρόιτς


Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Καρβαχάλ, Πέπε, Ράμος, Κοεντράο, Τσάβι Αλόνσο, Μόντριτς, Ιγιαρέμεντι(45' Ίσκο) , Μπέιλ, Ντι Μαρία(73' Κασεμίρο), Μπενζεμά(91' Βαράν)



Το δοκάρι του Μικιταριάν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου