Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Η ΕΠΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΠΙΔΩΝ (VID)


Μία μεγάλη νίκη με 2-1 πέτυχε η εθνική ελπίδων σε βάρος της Τουρκίας, σε αγώνα για τα προκριματικά του Euro 2015 της κατηγορίας U21, που έγινε σήμερα (05/03) στο Δημοτικό στάδιο Κατερίνης. Η ελληνική ομάδα έπαιζε με εννέα παίκτες από το 25′!
Δείτε πως η Εθνική Ελπίδων επικράτησε 2-1 της Τουρκίας, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ και αγωνιζόταν με εννέα παίκτες από το πρώτο ημίχρονο.



Η ομάδα του Κώστα Τσάνα στην αρχή του παιχνιδιού βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-1, στην χειρότερη εξέλιξη με εις βάρος της πέναλτι και αποβολή παίκτη. Στο 9΄ ο Πορτογάλος διαιτητής Σοάρες Ντίας υπέδειξε πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων και απέβαλλε με κόκκινη κάρτα τον Τριανταφυλλόπουλο σε μια διεκδίκηση της μπάλας με τον Τσαγκιράν (δεν υπήρξε καν επαφή). Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα δύο λεπτά αργότερα ο Μπάσαν. Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα στο 25ο λεπτό, όταν ο Κίτσιου αποβλήθηκε σωστά για αντιαθλητικό φάουλ στον Ερντογάν και άφησε την ομάδα με εννέα παίκτες.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μπήκε δυνατά και με τον Καρέλη στο 61′ (ασύλληπτο ψηλοκρεμαστό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή), έφερε το ματς στα ίσια. Η μεγάλη ανατροπή έγινε λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης. Ο Μπουχαλάκης σκόραρε με πλασέ μετά από πάσα του Λυκογιάννη και χάρισε μ’ αυτόν τον τρόπο την επική νίκη στους 9 Έλληνες διεθνείς.
“Κάποιες στιγμές τα λόγια δεν φτάνουν. Τα παιδιά κατάφεραν κάτι πέρα από τις δυνατότητες τους, κόντρα στην λογική.Η πίστη τους στη νίκη ήταν απίστευτη. Δεν είχα ποτέ στην καριέρα μου ανάλογη εμπειρία”, δήλωσε εκστασιασμένος ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Τσάνας.

ΕΛΛΑΣ: Διούδης, Κούρος, Τριανταφυλλόπουλος, Κίτσιου, Μπάλλας, Λαγός, Κολοβός (66′ Μπουχαλάκης), Κουρμπέλης, Μαυρίας (76′ Βέλλιος), Καρέλης, Γιαννιώτας (46′ Λυκογιάννης).
ΤΟΥΡΚΙΑ: Εζέρ, Μπερμπέρ (60′ Τσιφτσί), Τσαλίκ, Ερντογάν, Τσορεκτσί, Αϊχάν, Ουτσάν (70′ Ντεμιρτσί), Μπασάν, Καρά (77′ Ουνάλ), Τσαγιράν, Εζιακούπ.

Η βαθμολογία:
1. Πολωνία  7    16-7      15
2. Ελλάδα    6     11-6      12
3. Σουηδία   6     13-11   10
4. Τουρκία   6     10-7       9
5. Μάλτα     7        2-27    0

Απομένουν οι αγώνες:
5 Σεπτεμβρίου: Μάλτα-Τουρκία
5 Σεπτεμβρίου 2014: Σουηδία-Ελλάδα
9 Σεπτεμβρίου 2014: Σουηδία-Τουρκία

9 Σεπτεμβρίου 2014: Ελλάδα-Πολωνία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου