Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ... ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΛΠΙ(Σ)ΔΑ

ΜVP και σκόρερ ο Γιώργος Χαρέλης


Το γήπεδο των Βραστών εξελίσσεται σε μεγάλο όπλο για την φετινή Ελπίς.Η σημερινή νίκη με 1-0 επί του Τορωναίου Συκιάς ήταν η τρίτη σε τέσσερα ματς,μόνο ο Αιγέας έφυγε με την ισοπαλία από την έδρα της Ελπίς.
Το σημερινό ματς μπορεί να μην είχε πολλές φάσεις αλλά είχε ρυθμό,δυνατές μονομαχίες με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο.Οι γηπεδούχοι έδειξαν να θέλουν πιο πολύ την νίκη και πίεσαν  για να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ. Ο Χαρέλής στο 77' λεπτό βρέθηκε σε θέση βολής μετά από πάσα του Πιπερά που είχε μπει δύο λεπτά νωρίτερα στον αγώνα και ψύχραιμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.






Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να έχουν ως πρώτο στόχο να μην δεχτούν γκολ.Η Ελπίς είχε δύο καλές φάσεις με τον Γκρίλη


και το δοκάρι του Βούλγαρη με ξαφνικό μακρινό σουτ στο 13'.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε οι φιλοξενούμενοι ήταν ακίνδυνοι,κρατούσαν όμως μακριά από  την εστία τους τους επιθετικούς της Ελπίς. Η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε από τον Χαρέλη που πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή μετά από συνεργασία Γκρίλη και Βούλγαρη και με μονοκόμματο σουτ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.
Δοκάρι είχε και ο Τορωναίος στο 75' μετά από κόντρες σε εκτέλεση κόρνερ ο Μανωλακόπουλος σούταρε και η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι.
Δύο λεπτά αργότερα ο Χαρέλης πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα.
Στην υπόλοιπη διάρκεια του αγώνα οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για την ισοφάριση χωρίς όμως να καταφέρουν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Νικολαίδη.

Στο γήπεδο βρέθηκαν 100 περίπου φίλαθλοι στην πλειοψηφία τους από τα Βραστά,αλλά υπήρχαν και από την Συκιά.

Άριστη και χωρίς κανένα πρόβλημα η διαιτησία του Γουρλομάτη,που ήταν πάντα κοντά στις φάσεις.Στο ίδιο καλό επίπεδο και οι βοηθοί του Γουματιανός και Χατζηδημητρίου.

Κριτική

Βούλγαρης προπονητής 8
Ο Βούλγαρης  επέλεξε για δεύτερο συνεχόμενο ματς το 4-5-1 αλλά ανακάτεψε την τράπουλα στα πρόσωπα.Τερματοφύλακας ο Νικολαίδης Κώστας,οι τρεις της άμυνας ήταν οι γνωστοί ,αριστερά ο Δημούδης και κεντρικοί αμυντικοί ο Αστεριάδης και ο Γκλάβας.Δεξιά επέστρεψε ο Νικολαίδης Ηρακλής.Καθαρό αμυντικό χαφ αγωνίστηκε ο Λιόλιος Δημήτρης,ενώ μπροστά του είχε τον Κυργιαφίνη και τον Γκρίλη. Αριστερά αγωνίστηκε ο Κακούρος δεξία ο Βούλγαρης και στην κορυφή ο Χαρέλης.

Με αυτό το σχήμα η Ελπίς εξασφάλισε πρώτα την καλή αμυντική λειτουργία που είναι και το μεγάλο της όπλο αφού ο Τορωναίος δεν δημιούργησε ούτε μία ευκαιρία σε κανονική ροή αγώνα.Η καλή μέρα που βρέθηκε ο Κυργιαφίνης έδωσε πνοή στην ομάδα και έψαχνε το γκολ αλλά χωρίς πολλά ρίσκα.Η αλλαγή του Πιπερά έγινε στο κατάλληλο σημείο και οδήγησε στο γκολ.Γενικά έγινε καλή διαχείριση από τον προπονητή και η ομάδα ήταν πολύ δεμένη και δεν άφηνε καθόλου κενούς χώρους.Αυτό που χρίζει βελτίωσης είναι η επιθετική λειτουργία...με τα εφτά γκολ ενεργητικό σε οκτώ ματς να μην είναι καλός απολογισμός,βέβαια υπάρχουν στον αντίποδα τα εφτά γκολ  που έχει δεχτεί σε οκτώ ματς και κάνουν την άμυνα της Ελπίς από τις καλύτερες της κατηγορίας.

Νικολαίδης Κώστας 7: Σταθερός και σίγουρος στις επεμβάσεις του ενέπνεε σιγουριά στους συμπαίχτες του και δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα αφού καθάρισε όλες τις φάσεις με ευκολία.


Νικολαίδης Ηρακλής 6: επέστρεψε στην εντεκάδα με  καλή εμφάνιση.Κάλυψε πολύ καλά την θέση του και ανέβηκε και ψηλά για να βοηθήσει και επιθετικά.Σε δύο-τρία σημεία έδειχνε να κολλάει και έχασε κάποιες φάσεις.

Αστεριάδης-Γκλάβας 7 :  Έχουν φτιάξει ένα πραγματικό τοίχος μπροστά στην εστία,ανίκητοι στο ψηλό παιχνίδι,πάντα πρώτοι στην μπάλα και τρομερό πάθος και από τους δύο.Το δίδυμο τους είναι ίσως η πιο σημαντική σταθερά στην εντεκάδα της Ελπίς.

Δημούδης 6 : Έχει κάνει και καλύτερα ματς,προσπάθησε να βοηθήσει και επιθετικά αλλά δεν του βγήκε.Ένα τράβηγμα στον προσαγωγό τον έστειλε στον πάγκο στο 63'.
στον πάγκο με πάγο κατέληξε ο Δημούδης με ένα τράβηγμα  να τον ταλαιπωρεί

Λιόλιος 6 : Έκανε πολύ βρώμικη δουλεία στο κέντρο και έτρεξε πάρα πολύ κλείνοντας πολλούς χώρους.Αυτό που πρέπει να βελτιώσει είναι λίγο στο κατέβασμα της μπάλας γιατί πολλές φορές την πουλάει εύκολα.Θετική εμφάνιση πάντως.

Γκρίλης 7: Σιγά-σιγά ανεβαίνει τις θέσεις στο γήπεδο,...ξεκίνησε στόπερ,πήγε δεξί μπακ,συνέχισε αμυντικό χαφ και στο σημερινό ματς έπαιξε οκτάρι. Ήταν πάρα πολύ θετικός,δεν σταμάτησε να τρέχει και έδινε βοήθειες συνέχεια με τα ντουμπλαρίσματα του στα μαρκαρίσματα.Έχασε μια καλή ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο.

Κυργιαφίνης 8: Αρχηγική εμφάνιση...δεν σταμάτησε λεπτό να τρέχει,κέρδισε πολλές μπάλες και προσπάθησε να βγάλει μπροστά την ομάδα του.Είχε ηρεμία στο παιχνίδι του και τον βοήθησε πολύ να μείνει συγκεντρωμένος.

Βούλγαρης 5: Αρνητικός στο σημερινό παιχνίδι ο προπονητής της Ελπίς.Δεν φάνηκε πολύ και ήταν φανερό πως δεν είναι σε καλή μέρα.Πάρα πολλά νεύρα και αδικαιολόγητες φωνές που χαλάνε την ηρεμία της ομάδας.Μοναδική καλή ενέργεια η ασίστ στο δοκάρι του Χαρέλη...
Χαρακτηριστικό της κακή μέρας του..


Κακούρος 6 : Μετά από δύο καταπληκτικές εμφανίσεις σήμερα κινήθηκε σε ρηχά νερά.Χωρίς βέβαια να είναι αρνητικός αφού με το πάθος κυνηγούσε κάθε φάση και πίεζε πολύ ψηλά,απλά δεν έκανε το κάτι παραπάνω...

Χαρέλης 8 mvp : Σκόραρε είχε δοκάρι και ήταν μέσα σε ότι καλό έκανε η Ελπίς επιθετικά.Η καλύτερη του εμφάνιση φέτος.

Παπαβασιλείου 6: Δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο στα 30 λεπτά που αγωνίστηκε κάτι απόλυτα λογικό αφού πρέπει να βρει τα πατήματα του καθώς η απόχη σίγουρα θα τον έχει επηρεάσει.
αλλαγή Δημούδη με Παπαβασιλείου

Πιπεράς 7 : αγωνίστηκε για 15 λεπτά και όμως πρόλαβε να βγάλει την ασίστ στο γκολ και να βοήθησει αμυντικά στα στημένα στο τέλος που οι φιλοξενούμενοι πίεζαν.

Αγγελής - : μπήκε στο 84' για να παγώσει τον ρυθμό και να κρατήσει μπάλα..πρόλαβε να πάρει κάρτα.

Από τον Τορωναίο ξεχώρισε ο Λουκάκης που έχει εξαιρετικό κράτημα μπάλας,ο Μπακάλης για τον δυναμικό του παιχνίδι στην άμυνα και ο Καρράς με τα τρεξίματα του στο κέντρο.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΕΛΠΙΣ 
Νικολαίδης Κώστας,Δημούδης(63' Παπαβασιλείου),Γκλάβας,Αστεριάδης,Νικολαίδης Ηρακλής,Λιόλιος Δημήτρης,Γκρίλης(75' Πιπεράς),Κυργιαφίνης,Βούλγαρης,Κακούρος,Χαρέλης(84' Αγγελής).

ΤΟΡΩΝΑΙΟΣ ΣΥΚΙΑΣ
Σταγκώνης,Αυγέρος,Καρράς(84' Τυφλός),Χατζηγιάννης,Μπακάλης,Παρλαμέντας,Γιαννέλης Δ.,Ανδριανούδης,Μανωλακούδης,Λουκάκης,Πατρίκης.

Στην βαθμολογία η Ελπίς βρίσκεται στην όγδοη θέση με 11 βαθμούς μαζί με την Νίκη Πολυγύρου και τα Ν.Πλάγια.Ο Αρης Κασσανδρείας θα είναι ο επόμενος αντίπαλος για την Ελπίς,με το ματς να είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο στις 15:00 στο γήπεδο των Βραστών.Ίσως το πιο δύσκολο εμπόδιο μέχρι τώρα,αφού ο Άρης έχει υψηλούς στόχους και η εντός έδρας ήττα από το Στρατώνι τον έχει αφήσει πίσω στην μάχη για την κορυφή.


ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 8η αγωνιστική


ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
 Όπως ακριβώς είχε γίνει και στο ματς με την Φούρκα,η Ελπίς σκόραρε λίγα λεπτά μετά το δοκάρι που είχαν οι αντίπαλοι της.

Ο τραυματισμός του  Σουσούρα στο ματς με τον Στανό τον κράτησε εκτός από τον σημερινό αγώνα.

Ο γνωστός ''γιατρός''  Γιάννης Παπαβασιλείου επέστρεψε στα γήπεδα κάνοντας την πρώτη του εμφάνιση για φέτος,καθώς οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις τον κρατούσαν μακριά από την Χαλκιδική.

Το θέμα που δημιουργήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με τον Καραβασίλη δεν λύθηκε και ο τερματοφύλακας της Ελπίς είδε τον αγώνα από τις κερκίδες.Για να λυθεί πρέπει οι δύο πλευρές να μιλήσουν...όσο δεν το κάνουν θα υπάρχει το πρόβλημα που αφήνει εκτεθειμένη την ομάδα στη θέση του τερματοφύλακα.

Πριν τον αγώνα η παιδική ομάδα της Ελπίς φωτογραφήθηκε με την μεγάλη για τις ανάγκες του ετήσιου ημερολογίου.

Ο Βασίλης Καραβασίλης παλιός ποδοσφαιριστής της Ελπίς κάνει μια όμορφη προσπάθεια με τους πιτσιρικάδες του χωριού και χρειάζεται στήριξη από όλη την τοπική κοινωνία.
Τα αποτελέσματα στα φιλικά πάντως έχουν κάνει την καρέκλα του να τρίζει...

Ο προπονητής της Συκιάς έκανε μόλις μία αλλαγή και αυτή στο 84.

Έκλεψε την παράσταση ο ξαπλωμένος ξυπόλυτος οπαδός του Τορωναίου στην κερκίδα


Ο Αστεριάδης junior στα χνάρια του μπαμπά.


Ο ποδοσφαιριστής της παιδικής ομάδας Άγγελος Πειραλής είχε σήμερα τα γενέθλια του,η τούρτα στα χρώματα της ΕΛΠΙΣ.






















κοτζάμ πρόεδρος να μαζεύει τα εισιτήρια...

ταμίας με καμάρι

Ζέσταμα για τις τρεις αλλαγές

αρκετός κόσμος στις κερκίδες











7 σχόλια:

  1. Να πω κατι για τον διαιτητη... εκτος απο αλανθαστος η νοοτροπια του ηταν να σφυριζει μονο τα απαραιτητα και εμεις απο την κερκιδα ευχαρηστηθηκαμε το παιχνιδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι δεν ασχολήθηκε κανένας μαζί του...φανερώνει ότι σφύριξε σωστά.

      Διαγραφή
  2. Τσαταλα και 2-3 λάθη να έκανε δεν έχει σημασία. . Το θέμα είναι οτι αφηνε τ παιχνίδι να εξελιχθεί κ σφύριζε πολυ λίγο. Οχι κατι αλλους που σφυρίζουν με το παρα μικρο λες κ εχουν γκομενα την σφυριχτρα κ χαλανε τ παιχνίδι. . Να σου θυμησω τον άλλον που που την είδε τσαμπιονς λιγκ και εδωσε 15 αλλαγες στα πλάγιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ego exo 8ema me ton gklaba. Blepo na exei to lathos pano pano. 8a ton xaraktiriza astauei sto sygkekrimeno mats...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα μπορεί να έχει κάποιες λάθος απομακρύνσεις αλλά σαν δίδυμο με τον Αστεριάδη έχουν δέσει πάρα πολύ καλά.

      Διαγραφή
  4. esei pou krinis tous paixtes kala einai na vazis kai kanena onoma
    simos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. kai oxi na krivese piso apo mia anonimia

    simos...

    ΑπάντησηΔιαγραφή