Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΜΕ ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ


Την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Ά κατηγορίας στην Χαλκιδική πέτυχε η Ελπίς Βραστάμων με 2-0 επί της Νικήτης εντός έδρας.
Η Ελπίς έπιασε εξαιρετική απόδοση δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλο και είχε την καθολική υπεροχή σε όλη την διάρκεια του ματς,το τελικό 2-0 την αδικεί κατάφωρα καθώς χάθηκαν πάρα πολλές ευκαιρίες.Η Νικήτη ήταν πολύ κακή σε όλη την διάρκεια του αγώνα,δεν έκανε ούτε μια ευκαιρία σε όλο το ματς και με την σημερινή εικόνα δύσκολα θα παραμείνει στην κατηγορία.








Στο πρώτο ημίχρονο και μετά το γρήγορο γκολ από τον Αστεριάδη η Ελπίς κρατούσε εύκολα την μπάλα στην κατοχή της χωρίς να κινδυνεύει καθόλου και όποτε τις δινόταν η ευκαιρία δημιουργούσε και φάσεις επιθετικά.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελπίς μπήκε για να καθαρίσει το ματς και ήταν καταιγιστική,εκτός από το γκολ του Χαρέλη,είχε ένα δοκάρι,ένα ακυρωθέν γκολ και τουλάχιστον πέντε χαμένα τετ α τετ.Η Νικήτη δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στο ρυθμό των γηπεδούχων που υπερτερούσαν  σε όλες τις γραμμές.

Από δύο στημένες φάσεις πέτυχε τα γκολ της η ομάδα του Γιώργου Βούλγαρη,που έχει δουλέψει στις ''κομπίνες'' πάρα πολύ και φάνηκε ξεκάθαρα σήμερα.Οποιαδήποτε στημένη μπάλα μύριζε ευκαιρία για τους γηπεδούχους.Το 4-4-2 με το δίδυμο Χαρέλη-Πιπερά στην επίθεση λειτούργησε πολύ καλά και γενικότερα η ομάδα ήταν άψογα στημένη στον αγωνιστικό χώρο,με τους παίχτες να ακολουθούν κατά γράμμα τις εντολές του προπονητή τους.Πίεση στο στο σωστό χρόνο και οργανωμένα,αλληλοκαλύψεις στην άμυνα αλλά και στο χώρο του κέντρου και πάρα πολύ καλή φυσική κατάσταση,με τους ποδοσφαιριστές της Ελπίς να μην σταματάνε να τρέχουν ως το τέλος.
Πολύ σωστές και οι αλλαγές στο τέλος που έδωσαν φρεσκάδα και βοήθησαν στο να κυλήσει ήρεμα το τελευταίο μέρος του ματς.

Πολύ σημαντική νίκη για την Ελπίς γιατί εκτός από τους τρεις βαθμούς,υπάρχει και η ψυχολογία που παίρνει η ομάδα μετά από τέτοια εμφάνιση.
Ακολουθεί το τοπικό ντέρμπι με την Νίκη Πολυγύρου και κανείς στην ομάδα δεν πρέπει να επαναπαυθεί από την σημερινή εμφάνιση καθώς εύκολα μπορεί να υπάρχει χαλάρωση.Η σημερινή εμφάνιση να γίνει οδηγός για την συνέχεια.
Κάτι πρέπει να γίνει και με τις πολλές χαμένες ευκαιρίες,σήμερα μπορεί να μην κόστισαν,αλλά κάποια στιγμή θα σου στερήσουν βαθμούς.

Με κάποια λάθη η διαιτησία των Σημαιάκη,Μαυροπούλου και Παππά,που δεν επηρέασαν όμως το αποτέλεσμα του αγώνα.

Από την Ελπίς δεν υστέρησε κανένας,σπουδαία εμφάνιση από όλη την ομάδα και από τους δεκατέσσερις.Αν όλοι όμως παίρνουν 10...στον Αστεριάδη θα βάλουμε και έναν τόνο,εκτός από αμυντικός βράχος που ήταν,πέτυχε το πρώτο γκολ και έδωσε την ασίστ με κεφαλιά στο δεύτερο,τι άλλο να κάνει?????

Από τη Νικήτη δεν υπάρχει κάποιος που να ξεχώρισε...

ΤΟ ΜΑΤΣ

Στο 12' το 1-0 με διπλή προσπάθεια από τον Αστεριάδη μετά από κόρνερ που εκτελέστηκε με πάσα στον Κακούρο για να βγάλει την σέντρα.

Στο 30' ωραίο κομπίνα στο κόρνερ με του σουτ του Κακούρου να καταλήγει ελάχιστα άουτ.

42' Ο Δημούδης κέρδισε τις κόντρες και έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής με δυσκολία ο Πολυγυρνός έδιωξε.

43' φάση καρμπόν με την προηγούμενη αυτή την φορά του σουτ του Δημούδη πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

55' Ο Λιόλιος έκοψε στο κέντρο και...έβγαλε τετ α τετ τον Χαρέλη που δεν κατάφερε να νικήσει τον Πολυγυρνό.

60' ωραία ενέργεια του Χαρέλη από δεξιά,σέντρα στο δεύτερο δοκάρι με τον Πιπερά να παίρνει την κεφαλιά και τον Σιδηρόπουλου Κώστα να απομακρύνει πάνω στην γραμμή,η μπάλα κατέληξε ξανά στον Πιπερά που έκανε αμέσως το σουτ με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι.

67' Το 2-0 μετά από άψογη εκτέλεση φάουλ του Κυργιαφίνη στο κεφάλι του Αστεριάδη που γύρισε την μπάλα μέσα στην περιοχή με το Χαρέλη να κάνει την προβολή για να γράψει το 2-0.

Στο 68' ο Χαρέλης βγήκε όμορφα στην αντεπίθεση από δεξιά,έκανε το γύρισμα στον Πιπερά,η προβολή του όμως σταμάτησε στον πάνω στο σώμα του Πολυγυρνού.

73' Ο Κυργιαφίνης εκτέλεσε το μακρινό φάουλ,η μπάλα έφυγε μέσα από τα χέρια του τερματοφύλακα της Νικήτης και έφτασε στον Πιπερά που την έσπρωξε στα δίχτυα,ο επόπτης Παππάς ακύρωσε το γκολ ως οφσάιντ.

83' Ο Σουσούρας βρέθηκε μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα το πλασέ του όμως δεν ήταν καλό και πέρασε αρκετά άουτ.

85' Ο Δημητράκης ο Λιόλιος έβγαλε ωραία μπαλιά στον Κυργιαφίνη που μόνος του απέναντι στον τερματοφύλακα σουτάρε ψηλά άουτ.

90' ίσως η μοναδική φάση άξια λόγου από την Νικήτη,ότα έγινε σέντρα από αριστερά και ο Σιδηρόπουλος Κώστας έπιασε την κεφαλιά αμαρκάριστος από το ύψος του πέναλτι,ο Νικολαίδης όμως μπλόκαρε εύκολα.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΕΛΠΙΣ
Νικολαίδης Κώστας,Νικολαιδης Ηρακλής,Γκλάβας,Αστεριάδης,Γκρίλης,Λιόλιος Δημήτρης,Κυργιαφίνης,Κακούρος,Δημουδης(90' Οικονόμου),Χαρέλης(82' Σουσούρας),Πιπεράς(74' Λιόλιος Δημητράκης)
ΝΙΚΗΤΗ
Πολυγυρνός,Καραβάρης,Μελισσίδης,Σιδηρόπουλος Βασίλης,Παπανικολάου,Σιδηρόπουλος Κώστας,Νίκογλου(50' Δημούδης ),Τσιντάρης,,Λυδιανός,Μεσιάρης(60' Γουματιανός),Σιδηρόπουλος Χρήστος(75' Κουμπούρης).



Παρασκήνιο

Δεύτερο σερί ματς που χάνουν οι Βούλγαρης και Αγγελής λόγω τραυματισμού.

Στην κερκίδα υπήρχε αρκετή γκρίνια για κάποιες αποφάσεις του κυρίου Σημαιάκη...υπερβολική θα έλεγα εγώ.

Πρώτη συμμετοχή για τον Οικονόμου Κοσμά...που έγινε πρόσφατα μπαμπάς.

Ο Γκλάβας ήταν άρρωστος τις προηγούμενες μέρες κάτι που δεν φάνηκε καθόλου μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Πολυεργαλείο ο Δημούδης που έπαιζε αριστερό μπακ μέχρι τώρα,σήμερα έπαιξε δεξί χαφ και στο τελευταία εικοσάλεπτο έγινε αμυντικό χαφ....τέτοιους παίχτες θέλουν όλοι οι προπονητές.

Ο Γκρίλης επέστρεψε στο δεξί άκρο της άμυνας και φαινόταν πως ένοιωθε πιο άνετα.

Ο Νικολαίδης Ηρακλής κάποια στιγμή στο πρώτο ημίχρονο μετά από ένα χτύπημα που δέχτηκε στην ευαίσθητη περιοχή...ζήτησε αλλαγή,αλλά σιγά-σιγά το ξεπέρασε και έβγαλε όλο το ματς.






























εργαλεία δουλειάς


Πιπεράς


Λιολιάρα

Νικολαίδης Ηρακλής

Κακούρος















Οικονόμου στην θέση του Δημούδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου