Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

ΣΚΕΨΕΙΣ Νο7

 Πλούσιο θέαμα και αυτό το Σαββατοκύριακο στα γήπεδα της Ευρώπης.

Στο μεγάλο ντέρμπι ο ΠΑΟΚ βγήκε νικητής αλλά και ο Παναθηναϊκός όμως έφυγε ευχαριστημένος...με την καλή εμφάνιση.
Θα μπορούσε να έχει τελειώσει το ματς νωρίτερα με τις χαμένες ευκαιρίες των γηπεδούχων και στο τέλος παραλίγο να το πληρώσουν.
Το πέναλτι ο Σαλπιγγίδης το παίρνει με την εμπειρία του και την εξυπνάδα του,ο Ρισβάνης τον τραβάει στιγμιαία και ο Σάλπι το εκμεταλλεύεται.
Το πέναλτι του Παναθηναϊκού είναι σωστό γιατί ο Κίτσιου κάνει το τάκλιν με απλωμένα χέρια,αλλά υπάρχει και μια αντίστοιχη φάση στο πρώτο ημίχρονο για τον ΠΑΟΚ που δεν δόθηκε.

Ο Νίνης ήταν εξαιρετικός σε ρόλο δεξιού χαφ,ο Αθανασιάδης όσο και να τον βρίζουν οι Παοκτσήδες είναι μεγάλος σκόρερ και είναι κεφάλαιο για την ομάδα.
Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι στο κέντρο  και το επισήμανε και ο Στέφενς,ο Λάζαρ δεν είναι στα καλά του και ο Τζιόλης έχει σκάσει από τα συνεχόμενα ματς,αφού δεν υπάρχει κάποιος να τον ξεκουράσει.Ο Κάτσε είναι εκτός ομάδας,τον Γκαρσία δεν τον εμπιστεύεται και ο Κατσουράνης μέχρι να αποκτηθεί κεντρικός αμυντικός που να μπορεί να κάνει παιχνίδι δεν πρόκειται να κουνηθεί από εκεί.

Η Τούμπα πάντως με 26.000 κόσμο θύμισε εποχές Ζαγοράκη...


Για τον Ολυμπιακό τι να πει κανείς,ένα όνομα αρκεί...Μητρογκολ. Σε απίστευτη κατάσταση ο Έλληνας επιθετικός βάζει τα γκολ με απίστευτη συχνότητα και με κάθε τρόπο.Το χτεσινό δεύτερο γκολ του...είναι απολαυστικό.Το ματς με την Βέροια δεν χωράει κριτικής.




Το Καραΐσκάκη πάντως ήταν άδειο παρά το εντυπωσιακό 0-3 στο Βέλγιο
μισοάδειο 

Ο Απόλλων Σμύρνης κατάφερε να χάσει με 3-2 από την Ξάνθη αν και προηγήθηκε με 0-2.Η άμυνα του μοιάζει με ελβετικό τυρί και δέχεται πολύ εύκολα και τα τρία γκολ.


Ο Μακρής του ΟΦΗ με μια κίνηση που θύμισε Βόλεϊ ισοφάρισε σε 1-1.Ο ρέφερι δεν ήταν σε καλή θέση και δεν είδε το απλωμένο χέρι του Μακρή που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.Στο 1:05 η φάση


Ο Μάντζιος ξέρει να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και το απέδειξε χτες,δίνοντας τους τρεις βαθμούς στον Λεβαδειακό.
Μεγάλο ενδιαφέρον υπήρχε στις κερκίδες του γηπέδου της Λιβαδειάς
Ο Άρης θα σωθεί και σας το λέω εδώ και εβδομάδες...ο Αγκάνθο είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας.

Ο κοντούλης Ντε Μπλάζιτς μόλις 1,64 έβαλε γκολ με κεφαλιά μετά από κόρνερ.

Ο Εργοτέλης μπορεί να μην είχε τον Μπαμ-Μπαμ αλλά ο Μπαντιμπανγκά με τον Πελέ και το Ρομάνο ήταν αρκετοί για να πάρει την νίκη και να μείνει αήττητος και μάλιστα είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει μείνει πίσω στο σκορ σε κανένα αγώνα.


Σταμάτησε το σερί της Άρσεναλ,που μετά από 9 συνεχόμενες νίκες σε πρωτάθλημα και champions league έμεινε στο 1-1 στην έδρας της Γουέστ Μπρομ.Μάλιστα αν ο Ανελκά δεν έχανε δύο σπουδαίες ευκαιρίες θα μπορούσε να έχει ηττηθεί.Δείτε στο 0:45 τι έχασε ο Γάλλος.


Παρέμεινε όμως στην κορυφή η ομάδα τοτ Βενγκέρ,αλλά συνεχίζω να επιμένω πως δεν έχει πολύ βάθος...ειδικά στην μεσοαμυντικά.Επιθετικά βρίσκει λύσεις,παρόλο που λείπουν Γουολκοτ,Καθόρλα,Ποντόλσκι και Τσαμπέρλειν.
Δείτε το όμορφο γκολ του Γουίλσιρ


Η Τσέλσι κέρδισε με 1-3 την Νόριτς να πιάσει όμως και πάλι σπουδαία απόδοση.Αν δεν ο Τέρνερ δεν έκανε την τεράστια γκάφα δίνοντας στον Αζάρ να βάλει το γκολ στο 87'...δύσκολα θα έφευγε με το τρίποντο.

Γκολάρες από Όσκαρ και Γουίλαν.
Όσκαρ
Γουίλαν

Εφτά αγωνιστικές και οι επιθετικοί της Τσέλσι δεν έχουν σκοράρει ακόμα...αυτήν την φορά ο Μουρίνιο εμπιστεύτηκε τον Μπα που έβγαλε την ασίστ στο πρώτο γκολ.Τόρες,Ετό και Μπα δεν έχουν σκοράρει ακόμα στο πρωτάθλημα...και ο Ζοζέ βλέπει τον Λουκάκου που έδωσε δανεικό στην Έβερτον να έχει βάλει τέσσερα γκολ σε τρία ματς και τρελαίνεται.
Ο Όλσον της Νόργουιτς παραλίγο να βγάλει το πόδι του..


Εύκολα η Λίβερπουλ κέρδισε με 3-1 την Κρίσταλ Πάλας,με Στάριτζ και Σουάρες σε πολύ καλή μέρα.
Σουάρεζ
Το γκολ του Στάριτζ..




Ο Μοούζες κατάφερε να χάσει το άχαστο...



Η Μάντσεστερ Σίτυ δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο αλλά στο δεύτερο ήταν πολύ καλύτερη και κέρδισε την Έβερτον με 3-1.
Ο Αγκουέρο έβαλε ένα όμορφο γκολ...αλλά έχασε και δύο απίστευτες ευκαιρίες.

Απίστευτη γκάφα από τον Αγκουέρο...


Η άμυνα της είχε πάλι προβλήματα με τον τραυματισμό του Κομπανί να τα χειροτερεύουν και τον Χάρτ επίσης να μην είναι σε καλή κατάσταση.
Ο Γκάρερ Μπάρυ έλειψε πολύ από την Έβερτον αφού χωρίς αυτόν δεν νικάει...στις τρείς νίκες που έχει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα ο Άγγλος μέσος ήταν παρών,στα υπόλοιπα τέσσερα ματς της Έβερτον που δεν έπαιξε η Έβερτον δεν κέρδισε.

Τραγικό λάθος ξανά από τον Βίντις που κόστισε το γκολ στην Γιουνάιτεντ,

αλλά  ο 19χρόνος Γιουνιζάι με με δύο πολύ όμορφα γκολ έδωσε την νίκη απέναντι στην Σάντερλαντ.
Ο Γιουνιζάι έχει περίεργες ρίζες....και τον διεκδικούν Τουρκία,Αλβανία και Αγγλία για την εθνική τους.

το δεύτερο γκολ του Γιουνιζάι

Ο Ντε Χέα κράτησε το σκορ στο 1-0 με μια εντυπωσιακή απόκρουση σε κεφαλιά του Τζακερίνι.

Ο Μαυρίας ήταν εκτός αποστολής για την Σάντερλαντ.

Η Σάουθάμπτον έχοντας δεχτεί μόλις δύο γκολ φιγουράρει στην τρίτη θέση παρέα με την Τσέλσι.Ο Ποκετίνο ήταν σπουδαίος αμυντικός ως ποδοσφαιριστής και φαίνεται πως μεταδίδει καλά την τέχνη της άμυνας στην ομάδα του.
Mαουρίτσιο Ποκετίνο...

Ηχηρό χαστούκι για την Τότεναμ με την εντός έδρας ήττα με 0-3 στο Λονδρέζικο ντέρμπι με την Γούεστ Χαμ. Τα ''σφυριά'' σε έξι ματς στην Πρέμιερ Λιγκ είχαν πετύχει δύο γκολ,χτες έβαλαν τρία στην Τότεναμ.
Φοβερό το γκολ του Μόρισον.


Ο Γιώργος Καραγκούνης αγωνίστηκε βασικός με την Φούλαμ στην εντός έδρας νίκη επί της Στόουκ.

Δύο υπέροχα γκολ από τον Ρεμί έδωσαν στην Νιουκάστλ την νίκη με 1-2 στην έδρα της Κάρντιφ.



Η Ρεάλ σε ακόμη  ένα ματς ήταν πολύ κακή και χρειάστηκε αρκετή δόση τύχης στο τέλος για να πάρει την νίκη απέναντι στην Λεβάντε με 3-2.Στο 85' λεπτό ήταν πίσω στο σκορ με 2-1 με το υπέροχο γκολ του Ελ Ζαρ που πέρασε και από τον ΠΑΟΚ.


Ο Μπενζεμά έμεινε άσφαιρος και πάλι 573' λεπτά είναι χωρίς γκολ ο Γάλλος.Μέχρι και αμυντικός έγινε μην αφήνοντας τον Ράμος να σκοράρει...


Ο Αντσελότι τον έκανε αλλαγή και δοκίμασε το δίδυμο των μικρών Χέσε Ροντρίγκες και Μοράτα,δικαιώθηκε αφού οι μικροί συνεργάστηκαν άψογα στο 2-2


πριν έρθει ο Ρονάλντο στο 94' να λυτρώσει την ομάδα του και να βγάλει το....κορμί στην φόρα.

κορίτσια ο Ρονάλντο...


Βύντρα και Καράμπελας δεν αγωνίστηκαν.

Ο Μέσι δεν έπαιζε αλλά η Μπαρτσελόνα κέρδισε εύκολα με 4-1 την Βαγιαδολίδ παρότι έμεινε νωρίς πίσω στο σκορ.Ο Νέυμαρ πέτυχε γκολ και δήλωσε πως δεν είναι τίποτα περισσότερο από την αλλαγή του καλύτερου παίχτη στον κόσμο...Δασκαλεύτηκε πολύ για να τα δηλώσει αυτά μάλλον.


Κολλιτσίδα έχει γίνει η Ατλέτικο στην Μπάρτσα αφού έκανε στο 8 στα 8 με τον Ντιέγκο Κόστα μεγάλο πρωταγωνιστή. Μπορεί να έχασε πέναλτι αλλά στην συνέχεια  πέτυχε δύο γκολ,ενώ έδωσε και μια ασίστ στον Βίγια που αστόχησε σε απίστευτο τετ α τετ.
δείτε τα γκολ και την ευκαιρία του Βίγια στο 2:50.



O Πέδρο Λεόν με ένα υπέροχο φάουλ πέτυχε το 2-0 για την Χετάφε επί της Μπέτις



Η Ρόμα συνέχισε το χαβά της,ισοπέδωσε την Ίντερ μεσά στο Μεάτσα με τον 37χρόνο Τότι  μπροστάρη.
Δείτε την γκολάρα του Τότι.

Ο Τοροσίδης για δεύτερο συνεχόμενο ματς έβγαλε 90 λεπτά.

Η Γιουβέντους κέρδισε την Μίλαν με 3-2 σε ένα πολύ ωραίο ματς με τις άμυνες των δύο ομάδων  να παρουσιάζουν πολλά προβλήματα και άντε για την Μίλαν το ξέραμε αλλά η άμυνα της Γιουβέντους φέτος κάνει πολλά νερά.
19 δευτερόλεπτα μετά την σέντρα ο Μουντάρι έγραψε το 0-1


Ο Τζιοβίνικο είχε μπει  στο 67' σαν αλλαγή,μέσα σε δύο λεπτά με μια πολύ ωραία προσπάθεια έγραψε το 2-1.


Ο Μεξές έριξε γροθιά στον Κιελίνι,χωρίς να το καταλάβει ο ρέφερι.Βέβαια ο Γάλλος αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες αργότερα.


Η Νάπολι έδειξε χαρακτήρα χωρίς τον Αλμπιόλ και τον Ιγκουάιν κέρδισε με 4-0 την Λιβόρνο.


Η Σαμπντόρια πήρε ένα αστείο πέναλτι για να ισοφαρίσει σε 2-2 το Τορίνο,δείτε στο 2:25


Ο Σάββας Γκέντσογλου έπαιξε 90 λεπτά με την φανέλα της Σαμπντόρια,το ίδιο και ο Ταχτσίδης και ο Κονέ με Κατάνια και Μπολόνια αντίστοιχα.

Η Μπάγερν έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες και όμως δεν κατάφερε να νικήσει την Λεβερκούζεν.Ο Γκουαρντίολα άφησε τον Μάντζουκιτς στον πάγκο για 80' λεπτά αν  και το ματς φώναζε από μακριά πως έπρεπε να μπει ένας κανονικός σέντερ φορ.Ο Μίλερ που έπαιζε αυτό τον ρόλο ήταν εκνευριστικά άστοχος.
Δείτε τα γκολ και στο 1:50  την απίστευτη χαμένη ευκαιρία του Μίλερ.


Μια από τα ίδια και για την Ντόρτμουντ είχε 27 τελικές προσπάθειες για γκολ έναντι μόλις έξι της Γκλάντμπαχ και όμως έχασε 2-0. Η ομάδα του Κλοπ έμεινε άσφαιρη για πρώτη φορά μετά από 31 ματς.


Ο Φιρμίνιο της Χόφενχάιμ μόλις έκανε το 0-2 για την ομάδα του και το πανηγύρισε με χορευτικό...


Η Χέρτα έφυγε με τον βαθμό από το Αννόβερο χάρης την φωτοβολίδα του Ρόνι με απευθείας εκτέλεση φάουλ.



ο τερματοφύλακας της Μάιντζ Μίλερ ανέβηκε στο κόρνερ που είχε στην τελευταία φάση του αγώνα και πήρε την πρώτη κεφαλιά για να βάλει το γκολ ο Νοβέσκι και γράψει το τελικό 2-2 στον αγώνα με την Χοφενχάιμ/


Γκολάρα από τον Φαν Ντε Φάαρτ στο 0-5 του Aμβούργου επί της Νυρεμβέργης.


H Παρί Σε Ζερμέν παρότι έπαιζε με 10 παίχτες από το 30' λόγω της βλακείας του Τιάγκο Μότα κέρδισε με 1-2 την Μαρσέιγ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου