Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΠΑΜΠΛΟ ΓΚΑΡΣΙΑ...


Ο Πάμπλο Γκαρσία για άλλη μια φορά  έχει έρθει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τον ΠΑΟΚ. Αυτός ο μεγάλος ηγέτης για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ,που τον έχουν αναγάγει σε λαϊκό ήρωα τους,τόσο για την φιλοσοφία όσο και για τον τρόπο ζωής του.Το σύνθημα <<ΠΑΟΚ,θρησκεία,τρομοκρατία,τιμή και δόξα στον Πάμπλο τον Γκαρσία>> έχει δονήσει πολλές φορές τα τελευταία πέντε χρόνια  το γήπεδο της Τούμπας.



Όταν ο Γκαρσία ήρθε στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2008,όλοι μιλούσαν για το πλούσιο βιογραφικό του που είχε μέσα ομάδες όπως η Μίλαν και η Ρεάλ. Μέχρι τις 16 Νοέμβρίου του 2008 ο Ουρουγουανός ήταν ένα απλός παίχτης του ΠΑΟΚ...εκείνη τη μέρα όλα άλλαξαν ο Γκαρσία έριξε γροθιά στον Ντίογκο του Ολυμπιακού μέσα στον Καραΐσκάκη...και κυνηγούσε τον Ντουντού να τον κοπανήσει.Όλοι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ λάτρεψαν σε μια στιγμή τον Πάμπλο,έγινε ο λαϊκός ήρωας της Τούμπας.Το ότι o Δικέφαλος έχασε το ματς λόγω της αποβολής του δεν έμοιαζε να νοιάζει κανέναν.


Στο τέλος της χρονιάς ένα ακόμη ξέσπασμα του Πάμπλο σε αγώνα των πλεί οφ στέρησε από τον ΠΑΟΚ τη δεύτερη θέση θέση στα πλέι οφ...αλλά πάλι δεν ένοιαξε κανέναν...Είπαμε ο Πάμπλο ήταν ποια ήρωας.



Όταν εκείνο το καλοκαίρι τέθηκε θέμα απομάκρυνσης του από τον Φερνάντο Σάντος,λόγω της συμπεριφοράς του και μόνο...ο Ζαγοράκης το σκέφτηκε αλλά οι αντιδράσεις του κόσμου δεν τον άφησαν να το κάνει.Όπως αργότερα αποδείχτηκε ο πρόεδρος έπραξε σωστά γιατί ο Γκαρσία έμαθε να συγκρατεί τα νεύρα του και ήταν ο ηγέτης της εκπληκτικής χρονιάς που έκανε ο ΠΑΟΚ το 2010 όπου έφτασε να χτυπάει στα ίσια το πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό.

Μετά την φυγή του Σάντος όμως άρχισαν τα δύσκολα.Ο Γκαρσία είχε φτιάξει απίστευτες σχέσεις εμπιστοσύνης και αλληλοεκτίμησης με τον λαό του ΠΑΟΚ...διαβάστε μερικά αποσπάσματα από τις δηλώσεις του και θα καταλάβετε πως το κατάφερε αυτό...

"Οι οπαδοί του Π.Α.Ο.Κ. έχουν αρχ@@ια"

"Ποτέ σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκο"

"Π.Α.Ο.Κ. μέχρι θανάτου"


Ίσως στη πιο συγκινητική του στιγμή ήταν όταν είχε χάσει την μητέρα του και γύρισε από την Ουρουγουάη 2 μέρες πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα....ζήτησε να παίξει και έτσι έγινε.Έβαλε ένα φοβερό γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ και έβαλε τα κλάματα βλέποντας τον ουρανό...μετά το ματς δήλωσε

''Το γκολ το αφιερώνω στην μητέρα μου γιατί αυτή με βοήθησε από εκεί ψηλά και το έβαλα''





Ο Πάμπλο έμοιαζε με τοτέμ στην Τούμπα....
Η συνέχεια όμως ήταν κάπως έτσι...
Ο Πάμπλο Γκαρσία το καλοκαίρι του 2010 έφαγε τον Μάριο Μπερέτα μέσα σε ένα μήνα προετοιμασίας.Ό λόγος ήταν επειδή δεν ξεκίνησε βασικός σε ένα φιλικό με την Νυρεμβέργη.
Τον Ιταλό διαδέχτηκε ο Δερμιτζάκης που σύμφωνα με τον Ουρουγουανό...
“Συμπαθής και αποδεκτός απ' όλους τους παίκτες είναι ο Παύλος Δερμιτζάκης, γιατί είναι ήρεμος, συζητήσιμος, εργατικός και ζητάει πολύ λογικά πράγματα στις προπονήσεις, αλλά θα γίνει απόλυτα σεβαστός όταν γίνει πιο αυστηρός σε ορισμένα ζητήματα"

"Πρέπει ο προπονητής, κατά τη γνώμη του, να... τραβήξει το αυτί του Βιειρίνια και του Ελ Ζaρ, που κάνουν του κεφαλιού τους και λειτουργούν εκτός συνόλου. Ο Βιειρίνια είχε πειθαρχήσει απόλυτα στον Σάντος, ενώ τώρα... Ο Ελ Ζαρ το πρώτο πράγμα που διδάχτηκε στην Αγγλία είναι ότι... απαγορεύεται να πέφτεις, αλλά, μόλις ήρθε στην Ελλάδα, άρχισε τις θεατρικές βουτιές..."

Τον Δερμιτζάκη αντικατάστησε ο Χάβος .Ούτε αυτός άρεσε στον Γκαρσία.Στην πρώτη προπόνηση του Έλληνα τεχνικού...ο Γκαρσία απλά σηκώθηκε και έφυγε..
«Δεν θέλω να παίξω σαν δεξί εξτρέµ» είπε ο Ουρουγουανός µε τον αέρα της παλιοσειράς στην οµάδα. «Αν δεν θέλεις να παίξεις εκεί, τότε καλύτερα να φύγεις από την προπόνηση»

Με τον Μπόλονι τα βρήκαν από την αρχή και δεν είχε προβλήματα...


Ο Γκαρσία πλέον στα 36 χρόνια του...ζητάει από τον Γιώργο Δώνη να παίζει βασικός...αλλιώς να του πει για να φύγει από την ομάδα.Ο Γκαρσία που δεν έκανε προετοιμασία,που έπαθε τρεις θλάσεις μέχρι τώρα...Όσο μεγάλος παίχτης και να είναι οφείλει να σεβαστεί τις αποφάσεις του προπονητή.Αλλά για τον Πάμπλο ποτέ δεν ήταν εύκολο αυτό...με την ανοχή των διοικήσεων και την ασυλία που έχει από τον κόσμο...έκανε ότι γούσταρε όλα αυτά τα χρόνια που παίζει στον ΠΑΟΚ.Δεν αμφισβητώ πως είναι τεράστιος παίχτης...και μεγάλη προσωπικότητα,αλλά δεν έχει το δικαίωμα να απαιτεί να παίζει.Αύριο ο ΠΑΟΚ παίζει ένα σημαντικό ματς με τον Παναθηναικό και η ομάδα έχει γίνει μπουρδέλο από τον ηγέτη Γκαρσία...Πρέπει επιτέλους στον ΠΑΟΚ να καταλάβουν όλοι ότι η ομάδα για να πάει μπροστά...πρέπει να αποκτήσει τεχνοκρατικές αντιλήψεις...τέρμα το συναίσθημα και η φανέλα...αυτά ήταν 50 χρόνια πριν.Επιτέλους να μπει το ΠΑΟΚ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ σε εφαρμογή..Ούτε Γκαρσία,ούτε Δώνης,ούτε Ζαγοράκης,ούτε Σαββίδης...Π.Α.Ο.Κ.

Τα καμώματα του Γκαρσία έδωσαν την ευκαιρία στον Σαββίδη να βάλει όρια στην ομάδα...Αυτός είναι  που αποφασίζει για τους προπονητές τους παίχτες του ΠΑΟΚ...Ούτε ο Πάμπλο,ούτε κανένας άλλος...ο Ιβάν...

ΥΓ Το τι θα γίνει αύριο στην Τούμπα κάνει μπαμ από μακριά...Ειδικά να γίνει και καμιά στραβή και δεν κερδίσει ο ΠΑΟΚ,ήδη σήμερα στην προπόνηση μαζεύτηκαν 50 οπαδοί και έβριζαν τον Δώνη...που διώχνει τον Πάμπλο από την Τούμπα...

το συγκεκριμένο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο...δείχνει πόσο λάθος αντίληψη έχουν οι περισσότεροι από τους Παοκτσήδες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου