Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Να αγκαλιάσει την πρόκριση

Τους τρεις βαθμούς της νίκης, για να διατηρήσει την πρωτοπορία στον έκτο όμιλο, ψάχνει σήμερα η Εθνική Ελλάδος κόντρα στη Λετονία (21:30, MEGA/NovaΣΠΟΡ FM 94.6).

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος, παρά τις σημαντικές απουσίες της, θέλει να αποδράσει με το «διπλό» από τη Ρίγα, ώστε στο επόμενο ματς με την Κροατία στο «Καραϊσκάκη» να επικυρώσει το εισιτήριό της για τα τελικά του Euro 2012 της Πολωνίας και της Ουκρανίας. 


Με την ψυχολογία στα ύψη μετά τη νίκη με σκορ 1-0 επί του Ισραήλ στο «καυτό» Τελ Αβίβ, αλλά κυρίως και λόγω της εμφάνισης που πραγματοποίησε, η Εθνική πρέπει να κάνει άλλο ένα σημαντικό βήμα προς την τελική φάση του επόμενου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Με μεγάλο «όπλο» της την άμυνα που έχει δεχτεί μόλις τρία τέρματα, η «Γαλανόλευκη» ξέρει ότι τα πάντα είναι στο χέρι της, αφού ακόμα και σε περίπτωση στραβοπατήματος θα μπορεί με νίκη κόντρα στους Κροάτες να επανέλθει στην κορυφή του ομίλου.

Υπάρχει, βέβαια, και το πολύ δύσκολο σενάρια της ήττας της Κροατίας από το Ισραήλ και της νίκης επί της Λετονίας, κάτι που θα σημάνει επί της ουσίας την κατάκτηση της κορυφής από σήμερα.

Με Λυμπερόπουλο στην κορυφή

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Φερνάντο Σάντος έχει να αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα απουσιών, με κυριότερα αυτό στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Καφές και Νίνης τραυματίστηκαν, με τον χαφ του Παναθηναϊκού να είναι πολύ σοβαρά και να χάνει και τα επόμενα ματς με Κροατία και Γεωργία. Απών είναι κι ο Κώστας Κατσουράνης, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες κόντρα στο Ισραήλ και θα εκτίσει ποινή μίας αγωνιστικής, όπως συνέβη και με τον Βασίλη Τοροσίδη.

Στο αρχικό σχήμα που θα παρατάξει ο Πορτογάλος τεχνικός, ο Σηφάκης θα διατηρήσει τη θέση του κάτω από τα δοκάρια, έχοντας του Παπασταθόπουλο και Αβραάμ Παπαδόπουλο μπροστά του. Δεξιά αντί του Τοροσίδη θα πάει ο Μανιάτης, ενώ αριστερά θα διατηρηθεί ο Ζαραδούκας. Το ρόλο της «σκούπας» μπροστά από την αμυντική τετράδα θα έχει ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, έχοντας τους Μάκο και Καραγκούνη δίπλα του. Ο Λυμπερόπουλος θα πάει στην κορυφή της επίθεσης, με τους Σαλπιγγίδη στα δεξιά του και Σαμαρά στα αριστερά.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο Αλεξάντρς Στάρκοβς αναμένεται να παρατάξει σύστημα 4-4-1-1, το οποίο θα απαρτίζουν οι Βάνινς, Κράουκλις, Σμιρνόβς, Ιβάνοβς, Κλάβα, Λουκάνοβς, Τσάουνα, Φέρτοβς, Ζιγκάεβς, Λάιζανς και κορυφή ο Βερπακόφσκις.

Η Βαθμολογία του έκτου ομίλου:

1.ΕΛΛΑΔΑ 17 (7) 9-3
2.Κροατία 16 (7) 13-4
3.Ισραήλ 13 (8) 10-8
4.Γεωργία 8 (9) 5-6
5.Λετονία 7 (7) 6-9
6.Μάλτα 0 (7) 3-16


Νίκος Μάρκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου