Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Ανοιχτά μέτωπα παντού!

Μια από τις κρισιμότερες αγωνιστικές των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2012 διεξάγεται την Τρίτη, καθώς εκτός από πολλές δεύτερες θέσεις που οδηγούν στα play-off, δεν είναι λίγες και οι αναμετρήσεις για την κορυφή.

Το παιχνίδι της Εθνικής μας με τη Λετονία μονοπωλεί το ελληνικό ενδιαφέρον, αλλά πολλές αναμετρήσεις ανά την Ευρώπη, με επιπλέον 22 αναμετρήσεις να διεξάγονται.


Για τον Α΄όμιλο, η Γερμανία που έχει προκριθεί ήδη ως 1η έχει ρεπό, έτσι το ενδιαφέρον στρέφεται στη 2η θέση. Εκεέι βρίσκεται η Τουρκία που φιλοξενείται από την σκληροτράχηλη Αυστρία, η οποία σε περίπτωση νίκη συνεχίζει να ελπίζει. Το Βέλγιο επίσης έχει ρεπό και θέλει γκέλα των Τούρκων, ενώ βαθμολογικά αδιάφορο είναι το Αζερμπαϊτζάν-Καζακστάν.

Στον Β΄όμιλο, διεξάγεται ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι της ημέρας. Η Ρωσία (1η με 16β.) φιλοξενεί την Ιρλανδία (2η με 14β.) και σε περίπτωση νίκη «κλειδώνει» την πρόκριση. Ειδάλλως, ο όμιλος περιπλέκεται και πάλι. Η Σλοβακία υποδέχεται την Αρμενία σε ακόμα ένα ντέρμπι καθώς τις δύο ομάδες χωρίζουν 3 βαθμοί, με την πρώτη όμως να θέλει νίκη και παράλληλα ισοπαλία στο άλλο ματς για να συνεχίσει να διεκδικεί την πρωτιά.

Να «καθαρίσει» με την πρόκριση από την 1η θέση θέλει η Ιταλία στον Γ' όμιλο, η οποία υποδέχεται τη Σλοβενία που βρίσκεται στη 2η θέση με τη Σερβία. Λίγο νωρίτερα, οι «πλάβι» αναμένεται να έχουν εύκολο έργο κόντρα στις Νήσους Φαρόε και ελπίζουν η «Σκουάντρα ατζούρα» να τους κάνει... το χατίρι. Το Εσθονία-Β. Ιρλανδία έχει σημασία για τους γηπεδούχους σε περίπτωση νίκη καθώς θα πάνε στους 14 βαθμούς, αλλά έχουν ένα παιχνίδι περισσότερο και η πρόκριση είναι ήδη δύσκολη...

Ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις φιλοξενεί ο Δ' όμιλος. Η πρωτοπόρος Γαλλία καλείται να αποδείξει πως είναι το φαβορί για την 1η θέση φιλοξενούμενη από τους δυνατούς στην έδρα τους Ρουμάνους που ακόμα είναι στο «παιχνίδι». Γκέλα των «τρικολόρ» θέλουν να εκμεταλλευτούν Βοσνία και Λευκορωσία που διασταυρώνουν τα ξίφη τους, ενώ το Λουξεμβούργο-Αλβανία είναι αδιάφορο.

Ε' όμιλος και η Ολλανδία με φόρα από την «11αρα» δοκιμάζεται στην έδρα της Φινλανδίας που θα παίξει για την τιμή της. Το ενδιαφέρον στρέφεται στις αναμετρήσεις της Σουηδίας του Μέλμπεργκ και της Ουγγαρίας του Γκέργκελι που φιλοξενούνται από Σαν Μαρίνο και Μολδαβία αναζητώντας τη νίκη και μόνο για να μείνουν σε τροχιά πρόκρισης από τη 2η θέση.

Στον ΣΤ' όμιλο, όπου και συμμετέχει η Εθνική μας, η Κροατία φιλοξενεί το Ισραήλ και σε περίπτωση νίκης καθαρίζει με την πρόκριση. Η Ελλάδα δοκιμάζεται στη Λετονία με στόχο τη νίκη ζητώντας... χάρη από τους Ισραηλινούς, ενώ τυπικό είναι το Μάλτα-Γεωργία...

Ο Ζ' όμιλος φιλοξενεί ντέρμπι του Νησιού ανάμεσα σε Αγγλία και Ουαλία. Τα «λιοντάρια» θέλουν νίκη για να ξεμπερδέψουν με την πρόκριση, ενώ οι «δράκοι» θα παίξουν για την τιμή τους και μόνο... Με το Μαυροβούνιο να έχει ρεπό, Ελβετία και Βουλγαρία θα κυνηγήσουν τη νίκη... ελπίδας, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας, αλληλοεξουδετερώνονται.

Στον Η' όμιλο, η Κύπρος θα ψάξει νίκη... τιμής στην έδρα της Ισλανδίας καθώς δεν θέλει να τερματίσει τελευταία στον όμιλο, ενώ το ενδιαφέρον στρέφεται στο Δανία-Νορβηγία, όπου οι γηπεδούχοι έχουν ένα ματς λιγότερο και βρίσκονται τρεις βαθμούς πίσω. Σε περίπτωση νίκης των Δανών, θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία, καθώς η Πορτογαλία έχει επίσης 13 βαθμούς και έχει ρεπό.

Δέκατος (Θ') και τελευταίος όμιλος, όπου η Ισπανία εξασφαλίζει την πρόκριση στο εντός έδρας παιχνίδι με το τελευταίο Λιχτενστάιν. Η 2η Τσεχία έχει ρεπό και θέλει ισοπαλία στο παιχνίδι Σκωτία-Λιθουανία προκειμένου να παραμείνει σε απόσταση ασφαλείας και φυσικά σε τροχιά πρόκρισης...

Οι αναμετρήσεις με χρονική σειρά

18.00

Ρωσία-Ιρλανδία
Αζερμπαϊτζάν-Καζακστάν

20.00

Φινλανδία-ΟΛλανδία

20.45

Μολδαβία-Ουγγαρία

21.00

ΠΓΔΜ-Ανδόρρα
Κροατία-Ισραήλ

21.15

Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Λευκορωσία
Λουξεμβούργο-Αλβανία
Δανία-Νορβηγία

21.30

Σαν Μαρίνο-Σουηδία
Αυστρία-Τουρκία
Σερβία-Νήσοι Φαρόε
Μάλτα-Γεωργία
Ελβετία-Βουλγαρία
Ρουμανία-Γαλλία
Εσθονία-Β. Ιρλανδία
Λετονία-Ελλάδα

21.45

Ισλανδία-Κύπρος
Αγγλία-Ουαλία
Ιταλία-Σλοβενία

22.00

Σκωτία-Λιθουανία

23.00

Ισπανία-Λιχτενστάιν



Επιμέλεια: Δημήτρης Γρηγοράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου