Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Πέμπτο … Όσκαρ για τη Βραζιλία (video)

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Κ-20 για πέμπτη φορά στην ιστορία της κατέκτησε η Βραζιλία, επικρατώντας με σκορ 3-2 στην παράταση της Πορτογαλίας στο τελικό που έγινε στην Μπογκοτά, παρουσία 36.000 θεατών.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τη «σελεσάο» τον Όσκαρ ντος Σάντος, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ, με τους Ίβηρες να έχουν καταφέρει να γυρίσουν προσωρινά το 2-1 με το οποίο έχαναν. Την τρίτη θέση κατέκτησε το Μεξικό με τη νίκη του 3-1 επί της Γαλλίας στο μικρό τελικό. 


Μόλις στο 5’ άρχισε το «πάρτι» του ο Όσκαρ, κάνοντας πολύ νωρίς το 1-0 με κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση φάουλ, με τους τυπικά φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν με τον Άλεξ τέσσερα λεπτά αργότερα με κοντινό πλασέ. Ο Νέλσον Ολιβέιρα με ωραία κούρσα από τα δεξιά και δυνατό σουτ στην αντίπαλη γωνία έκανε το 2-1 για την ομάδα Ιλίδιο Βάλε στο 59’, αλλά ο Όσκαρ και πάλι στο 78’ εκμεταλλεύθηκε λάθος απόκρουση του Πορτογάλου πορτιέρο και ισοφάρισε. Το 2-2 έμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης των 90 λεπτών και η αναμέτρηση πήγε στην παράταση. Εκεί ο φορ της Ιντερνασιονάλ, με σέντρα-σουτ ξεγέλασε τον Μίκα και «έγραψε» το τελικό 3-2, δίνοντας την κούπα στην ομάδα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου