Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Ο «κομμένος» την έστειλε στους ομίλους

Μέχρι και πριν από δέκα μέρες ο Λεονάρντο ήταν στην πόρτα της εξόδου από την ΑΕΚ. Ήταν βλέπετε, ανάμεσα στους «κομμένους» από τον Μανόλο Χιμένεθ. Βεβαίως ακόμα και πριν από το πρώτο ματς με την Ντιναμό, ο Ισπανός τεχνικός είχε αναθεωρήσει για τον Βραζιλιάνο και είχε αποφασίσει να τον κρατήσει στο ρόστερ.


Ωστόσο απόψε στην Τιφλίδα, ο Λεονάρντο απέδειξε πως αξίζει πέρα για πέρα μια θέση όχι μόνο στο ρόστερ της ΑΕΚ, αλλά ακόμα και στην ενδεκάδα. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στο εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Βραζιλιάνου, το οποίο ουσιαστικά έστειλε τους κιτρινόμαυρους στην φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Η είσοδος του Λεονάρντο στο δεύτερο ημίχρονο, άλλαξε την εικόνα της ΑΕΚ. 

Μετά από το τραγικό πρώτο ημίχρονο, όταν υπήρχε ο κίνδυνος ακόμα για πλήρη ανατροπή του σκορ της Αθήνας από τους Γεωργιανούς, οι κιτρινόμαυροι στο δεύτερο μέρος βελτίωσαν την εικόνα τους. Κυρίως χάρη στην σπιρτάδα που έδωσε στην επίθεση ο Λεονάρντο. Μάλιστα ο Βραζιλιάνος έδωσε και ένα έτοιμο γκολ, το οποίο έχασε ο Γκούντγιονσεν στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου.

Όμως στην παράταση του παιχνιδιού, οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Ο Ισλανδός (που από το 60ο λεπτό και μετά έκανε εξαιρετικό ματς), κέρδισε το πέναλτι και ο Λεονάρντο το έκανε γκολ. Γκολ και πρόκριση.

Μια πρόκριση την οποία ρίσκαρε πολύ λόγω του τραγικού πρώτου ημιχρόνου. Αλλά όπως κύλησε το ματς στο δεύτερο μέρος και στην παράταση, έδειξε πως την αξίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου