Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΝΑΣΙΟΝΑΛΜΑΝΣΑΦΤ ΚΑΙ ΑΛΜΠΙΣΕΛΕΣΤΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ


Ημιτελικά του Μουντιάλ, ουσιαστικά τελική ευθεία για την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση. Δύο σπουδαίες αναμετρήσεις με 4 τεράστιες ομάδες. Πριν αρχίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο είχαμε φτιάξει ένα πλάνο πάνω στο οποίο πορευτήκαμε... οι προβλέψεις για τα δύο ζευγάρια των ημιτελικών όπως μπορείτε να δείτε(ΕΔΩ) ήταν : Oλλανδια-Αργεντινή και Αγγλία-Γερμανία, πέσαμε στις τρεις από τις τέσσερις δηλαδή. Το πως καταφέραμε τώρα να μην έχουμε κέρδος μέχρι στιγμής στην διοργάνωση ούτε εγώ καταλάβει ακόμα.
Αυτή την στιγμή για μένα δεν υπάρχει φαβορί και για τους τέσσερις μονομάχους οι πιθανότητες είναι ίδιες 25%... Καμία τους δεν έχει εντυπωσιάσει στην διοργάνωση, όλες έχουν τις αδυναμίες τους και τα πλεονεκτήματα τους και επίσης όλες έχουν ''βαριά φανέλα''.





ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ πρόκριση Γερμανία : H Bραζιλία είναι πάνω κάτω όπως την περιμέναμε, σφιχτή άμυνα δύο αμυντικά χαφ με καθαρά ανασταλτικό χαρακτήρα και επιθετικά ένας Νέϊμαρ μόνος του. Στηρίζεται πολύ στο πάθος και την δύναμη που παίρνουν οι ποδοσφαιριστές της από την κερκίδα. Ο Σκολάρι επιμένει στον Φρεντ... παρόλο που ο επιθετικός της Φλουμινένσε απλά δεν υπάρχει μέχρις στιγμής στην διοργάνωση. Τεράστιες οι απουσίες του Νέϊμαρ και του Τιάγκο Σίλβα, λείπει το αστέρι και η καρδιά της ομάδας. Ο Ντάντε σε καμία περίπτωση δεν είναι Τιάγκο Σίλβα όπως και ο Μπερνάρ ή ο Γουίλαν δεν είναι Νέϊμαρ.
Η Γερμανία  έφτασε μέχρι τα ημιτελικά περπατώντας... δεν έκανε ούτε ένα εντυπωσιακό ματς (στην πρεμιέρα ήταν η κακή εικόνα της Πορτογαλίας περισσότερο) χρειάστηκε την παράταση και τον Νόϊερ για να κερδίσει τους μαχητές της Αλγερίας, ενώ με την Γαλλία απλά κράτησε την μπάλα στα πόδια της αλλά και το γεγονός ότι σκόραρε νωρίς στο ματς. Ο Λεβ κάνει πειράματα στην ενδεκάδα, μάλλον κατάλαβε ότι από την στιγμή που δεν έχει κανονικό δεξιό μπακ δεν γίνεται να μην χρησιμοποιεί τον Λαμ εκεί, καθώς όταν ο αρχηγός των "πάντσερ" ήταν εξαιρετικός απέναντι στην Γαλλία αλλά και στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα με την Αλγερία.
Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι η ''ισπανοποίηση'' των Γερμανών, είναι πρώτη στο τουρνουά σε κατοχή μπάλας αλλά και πετυχημένες πάσες 2938, ''τικι τακίζει'' λοιπόν η Νationalmannschaft. Aκριβώς αντίθετη λογική με την σελεσάο, μόλις 1816 οι πετυχημένες πάσες για τους Βραζιλιάνους που πρωτεύουν σε όλες τομείς, έχουν κάνει τα περισσότερα φάουλ 96 και έχουν δεχτεί τις περισσότερες κίτρινες κάρτες.

Θεωρώ ότι η Γερμανία έχει τους ποδοσφαιριστές που μπορούν να αντέξουν στο δυνατό παιχνίδι των Βραζιλιάνων, ενώ έχει και την εμπειρία και τα τρεξίματα για να μπορέσουν να διασπάσουν την άμυνα τους. Δίνω μικρό προβάδισμα στην Γερμανία που ενισχύεται σίγουρα και από τις σημαντικές απουσίες για την Βραζιλία. Το πρόκριση Γερμανία στο 1,90 θα κρατήσω.


ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ 2 : H Oλλανδία έφτασε μέχρι τα ημιτελικά χάρης στην προσαρμοστικότητα που έδειξε απέναντι σε κάθε αντίπαλο, μοιάζει με ομάδα "χαμαιλέων'' που ανάλογα τον αντίπαλο μπορεί να παίξει διαφορετικού τύπου παιχνίδι. Αυτό είναι εξ ολοκλήρου έργο του τεράστιου Φαν Χαάλ. Ξέρει ότι δεν έχει εμπειρία στην άμυνα και την θωράκισε με τρεις κεντρικούς αμυντικούς στην ευθεία, δεν δίστασε να βάλει τον Κάουτ μπακ είτε αριστερό, είτε δεξί, ενώ επιθετικά ξέρει ότι έχει ένα δαιμονισμένο Ρόμπεν και τον άφησε να κάνει παιχνίδι μόνος του. Κατάφερε με λίγα λόγια να μακιγιάρει όλες τις αδυναμίες που έχει ως ομάδα η Ολλανδία. Τώρα όμως έχουμε φτάσει σε ένα σημείο στην διοργάνωση που είναι δύσκολο να μην στοιχίσουν...Παρά την τριάδα στην άμυνα υπάρχουν κενά, ειδικά μετά την απώλεια του Ντε Γιονκ υπάρχει μια τεράστια τρύπα ανάμεσα στην μεσαία γραμμή και την άμυνα. Μπορεί απέναντι στην Κόστα Ρίκα αυτό να μην φάνηκε τόσο πολύ, αλλά απέναντι στον Μέσι... σίγουρα θα φανεί. Όσο εξαιρετικός και να είναι ο Ρόμπεν θέλει και βοήθειες και ο Φαν Πέρσι δεν του τις δίνει. Με εξαίρεση την πρεμιέρα απέναντι στην Ισπανία, ο επιθετικός της Μάντσεστερ παρουσιάζει σταθερά μέτρια εικόνα.
Η Αργεντινή έφτασε μέχρι εδώ με αυτόματο πιλότο...Έχει παρουσιάσει καλή εικόνα αμυντικά κάτι που σίγουρα δεν περιμέναμε, αλλά η πληθωρική παρουσία του Μασεράνο στα χαφ δημιουργεί ασφάλεια και στα μετόπισθεν, που βέβαια υπάρχει ένας σοβαρός Γκαράϊ να καθοδηγεί. Επιθετικά υπάρχει ο Μέσι...υπήρχε και ο Ντι Μαρία που η απουσία του είναι απώλεια. Πλέον ο Σαμπέγια θέλει σίγουρα να δει τον Αγουέρο να επιστρέφει και να βοηθήσει, επίσης περιμένει από τον Ιγκουαϊν να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις όπως απέναντι στο Βέλγιο. Χωρίς να είναι εντυπωσιακή λοιπόν η Αργεντινή βρίσκεται στα ημιτελικά και μια ανάσα πριν τον τελικό, κάτι που είχε να καταφέρει από το 1990.
Η επιλογή μας από την αρχή του τουρνουά ήταν η Αργεντινή, οπότε δεν γίνεται να την κοντράρουμε. Τις δίνω προβάδισμα, όχι γιατί είναι καλύτερη ομάδα αλλά γιατί έχει λιγότερες αδυναμίες.

δυάδα απόδοση 4,67 ποντάρισμα 100 μονάδες
ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ πρόκριση Γερμανία
ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ 2



ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ
ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ απόδοση 5,50 ποντάρισμα 50 μονάδες
ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΙΓΚΟΥΑΙΝ απόδοση 21,00 ποντάρισμα 15 μονάδες
Πρώτος σκόρερ διοργάνωσης ΡΟΜΠΕΝ απόδοση 20,00 ΟΠΑΠ ποντάρισμα 20 μονάδες



ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ 2000 ΜΟΝΑΔΕΣ
ΚΑΒΑ 600
ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ 100
ΚΑΒΑ 500

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου