Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ


Ο μεγάλος τελικός του Μουντιάλ κλείνει και την στοιχηματική χρονιά...για μας. Περίπου για ένα μήνα θα έχουμε παύση εργασιών, σε πονταρίσματα. Γύρω στις 10 Αυγούστου θα επανέλθουμε. Η χρονιά θα κλείσει σίγουρα με αρνητικό πρόσημο και με πολλές μονάδες μείον στην κάβα.Το Μουντιάλ ήλπιζα να μας ανεβάσει, αλλά ενώ τα πήγαμε καλά στα μακροχρόνια η καθημερινή τριβή μας τα χάλασε. Το καμάρι μας η Αργεντινή μπορεί να απαλύνει κάπως το πόνο. Τρεις είχα ξεχωρίσει στην για ποντάρισμα, Αργεντινή, Γερμανία και Αγγλία. Τελικά κράτησα μόνο την παρέα του Μέσι, ελπίζω το βράδυ να πανηγυρίσουμε. Πάμε όμως να αναλύσουμε λίγο τον μεγάλο τελικό.




ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ναι συμφωνώ πως η Γερμανία είναι καλύτερη ομάδα από την Αργεντινή μέχρι τώρα στην διοργάνωση. Δεν θεωρώ και τα "πάντσερ'' όμως ανίκητα, το ματς με την Βραζιλία για μένα δεν ήταν τόσο η απίστευτη εμφάνιση των Γερμανών αλλά αυτό νέκρωμα που έπαθαν οι Βραζιλιάνοι. Αυτή η πίεση  από 200 εκατομμύρια κόσμου που είχαν πάνω τους μόλις μπήκε το πρώτο γκολ τους "τελείωσε'...διαλύθηκαν το σύστημα κρασάρισε και μέχρι να κάνει restart το σκορ είχε ξεφύγει. Ξεχάστε για λίγο το 7-1 και θυμηθείτε, πως κέρδισε η Γερμανία την Αλγερία με τον Νόϊερ man of the match, πόσο ζορίστηκε με την Γαλλία, τα δύσκολα που τις έβαλε η Γκάνα με τους γρήγορους επιθετικούς, ακόμα και η ΗΠΑ. Ο Λεβ χρειάστηκε να τραυματιστεί ο Μουστάφι για να αναγκαστεί να βάλει τον Λαμ δεξιά, από τότε ανέβηκε δύο επίπεδα η ομάδα του.

Από την άλλη η Αργεντινή έφτασε ως εδώ με κυνικότητα, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν περιμέναμε πριν αρχίσει το Μουντιάλ. Στο μυαλό μου είχα μια Αργεντινή που θα βασιστεί στους παικταράδες που έχει στην επίθεση και αμυντικά θα έχει προβλήματα και πολλά κενά, τελικά έγινε ακριβώς το αντίθετο... η άμυνα είναι αυτήν που την έφερε ως εδώ και φυσικά το απίστευτο πάθος που βγάζουν στο παιχνίδι τους, με τον Μασεράνο να είναι η προσωποποίηση του Τσακ Νόρις. Κεφάλαιο Μέσι: Ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο έβαλε την πινελιά του στα τρία ματς των ομίλων με 4 γκολ και μετά σίγησε. Όλοι οι αντίπαλοι στα νοκ άουτ ξέροντας πως οι υπόλοιποι μεσοεπιθετικοί της Αργεντινής βρίσκονται σε μέτρια  κατάσταση επικεντρώθηκαν στον Μέσι. Ο Φαν Χάαλ χαράμισε ένα παίκτη του για να τον ακολουθεί αρχικά τον Ντε Γιόνγκ και μετά τον Κλάσι... Υπάρχει όμως μία σημαντική διαφορά ανάμεσα στον τελικό και την μέχρι τώρα πορεία της στο Μουντιάλ... για πρώτη φορά η Αργεντινή κατεβαίνει στο γήπεδο ως αουτσάιντερ, για πρώτη φορά δεν είναι αυτή που είναι υποχρεωμένη να κάνει παιχνίδι. Η Γερμανία είναι από την φύση της έτσι φτιαγμένη που θέλει να έχει την πρωτοβουλία, δεν πρόκειται να αλλάξει την φιλοσοφία της και να προσαρμοστεί πάνω στον Μέσι και την Αργεντινή. Ειδικά μετά το εκκωφαντικό 7-1 επί της Βραζιλίας... η Γερμανία θα βγει στο χορτάρι με τον αέρα του φαβορί... και εκεί πιστεύω πως θα είναι το κλειδί του ματς. Ο Μέσι θα βρει χώρους κανένας από τους Κεντίρα,Κροος και Σβάϊνσταιγκερ δεν πρόκειται να το ακολουθούν σε κάθε του βήμα. Αν ο Ιγκουαϊν είναι σε καλή μέρα και απασχολεί τον Χούμελς ο Μέσι θα βρει χώρους ακριβώς έξω από την περιοχή της Γερμανίας. Ένα ακόμη ζευγάρι που πρέπει να ποντάρει η Αργεντινή είναι το Λαβέτσι- Χέβεντες  ο στόπερ της Σάλκε που αγωνίζεται ως αριστέρος μπακ υστερεί σε ταχύτητα... Ο Μασεράνο θα χρειαστεί βοήθειες από τους Μπίγλια και Πέρες στο κέντρο, απέναντι στην Ολλανδία τα πήγαν καλά πάντως. Η άμυνα είναι σταθερή μέχρι τώρα... αλλά δύσκολα θα μείνει αλώβητη.

Το ματς είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Μέσι, το κίνητρο είναι τεράστιο, ο τίτλος του Παγκόσμιου Πρωταθλητή τον βάζει αυτόματα δίπλα στον Μαραντόνα... και είναι ακόμα 27. 100.000 Αργεντινοί έχουν κατακλύσει το Ρίο και 40 εκατομμύρια πίσω στην πατρίδα. Vamos Argentina!!!!

Aπό την στιγμή που περιμένουμε την Αργεντινή να το σηκώσει για να πληρωθούμε δεν έχει νόημα να ξαναποντάρουμε... πάνω της. Θα πάω με ένα σκοράκι και ίσως το μεγαλύτερο που ποντάρισμα για φέτος στον Μέσι να σκοράρει.


Η μετάφραση...
«Βραζιλία, πες μου πώς αισθάνεσαι να έχεις τον πατέρα σου στο σπίτι. Ορκίζομαι ότι ακόμα κι αν περνούν τα χρόνια δεν θα ξεχάσω ποτέ. Ότι ο Ντιέγκο σε ντρίμπλαρε, ότι ο Κανίγια σε τρύπησε, ότι κλαις από το Μουντιάλ της Ιταλίας μέχρι σήμερα. Τον Μέσι θα δεις να μας φέρνει την κούπα, ο Μαραντόνα είναι μεγαλύτερος από τον Πελέ».

ακριβές σκορ απόδοση 13,00 ποντάρισμα 15 μονάδες
ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ 1-2

anytime scorer απόδοση 2,60 ποντάρισμα 170 μονάδες
ΜΕΣΙ

ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ κατάκτηση απόδοση 5,50 ποντάρισμα 50 μονάδες

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ 2000 ΜΟΝΑΔΕΣ
ΚΑΒΑ 485
ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ 185
ΚΑΒΑ 300


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου