Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

HΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΙΣΟΠΑΛΙΑ


To μουντιάλ έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά, βλέπουμε ωραία ματς, με ρυθμό, θέαμα και πολλά γκολ, μακάρι να συνεχίσει έτσι. Ακόμα και το Γαλλία-Ονδούρα είχε ενδιαφέρον και δεν ήταν βαρετό, οι ''πετεινοί'' έδειξαν μεγάλη διάθεση, είχαν καλά τρεξίματα και συνεχής κίνηση φτάνοντας εύκολα στην νίκη. Απέναντι τους βέβαια ήταν η σκληροτράχηλη πλην όμως τίμια και οργανωμένη Ονδούρα. Η Αργεντινή κέρδισε με 2-1 την Βοσνία με μέτρια εμφάνιση, αλλά έδειξε καλά σημάδια αμυντικά που ήταν το μεγάλο της πρόβλημα. Ο Μέσι μπορεί να σκόραρε δεν ήταν καλός όμως, ούτε βέβαια ο Αγουέρο. Η Βοσνία έδειξε όλα αυτά τα στοιχεία που γνωρίζαμε μετά τις μάχες με την εθνική μας, γρήγορη ομάδα, με πολύ ταλέντο και επικίνδυνη επιθετικά. Θα ακολουθήσει την Αργεντινή στους 16. Τέλος το Ελβετία- Ισημερινός είχε καλό ρυθμό, φάσεις και ανατροπή σε ένα ματς απέναντι σε δύο ισοδύναμες ομάδες με την Ελβετία να είναι πιο τυχερή και να παίρνει την νίκη στις λεπτομέρειες.
Στοιχηματικά τώρα ήταν μια υπέροχη μέρα... δύο ταμεία βγάλαμε, κλείσαμε δυάδα με οβερ στο Ακτή-Ιαπωνία και άσο Ελβετία και τα 2-3 γκολ της Γαλλίας με το γκολ-γκολ στο Αργεντινή-Βοσνία μας πλήρωσαν ξανά. Σήμερα  θα αναλύσουμε  τα έξι ματς που ακολουθούν, που μοιάζουν όλα αρκετά μπερδεμένα. Δείτε στο τέλος του άρθρου τα γκολ από τα χτεσινά ματς.




ΙΡΑΝ-ΝΙΓΗΡΙΑ 1Χ ΚΑΙ ΑΝΤΕΡ: Τα δύο αουτσάιντερ του ομίλου κοντράρονται μεταξύ τους. Σίγουρα η Νιγηρία έχει πολύ περισσότερο ταλέντο σαν ομάδα από το Ιράν, καθώς έχει παίκτες με παραστάσεις σε προηγμένα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Εκεί που υπερτερούν όμως οι Ασιάτες είναι στην οργάνωση, στην πειθαρχία  και την συνοχή που έχουν σαν ομάδα. Ο ομοσπονδιακός προπονητής του Ιράν, ο Πορτογάλος Κεϊρόζ έχει φτιάξει ένα σύνολο που ξέρει τι θέλει στο γήπεδο, κλείνουν τους χώρους παίζουν αμυντικά και προσπαθούν να χτυπήσουν στην κόντρα ή με κάποιο στημένο. Στα προκριματικά δέχτηκαν μόλις δύο γκολ. Θα πάω λοιπόν με το Ιράν καθώς η Νιγηρία βγάζει αφέλεια στο παιχνίδι της, θα ρισκάρει για να πάρει την νίκη και η άμυνα της έχει αρκετά κενά που μπορεί να στοιχίσουν. Καλή περίπτωση και το άντερ, καθώς η Νιγηρία δημιουργικά βασίζεται στον Μίκελ(γέλια).

Δείτε ΕΔΩ την ανάλυση για τον ΣΤ' όμιλο.


ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ X: Πολύ δύσκολο ματς για ανάγνωση και οι δύο έχουν πολλά ερωτηματικά πριν την σέντρα. Οι Γερμανοί έχουν παίκτες κλειδιά κουρασμένους και όχι σε καλή κατάσταση (Λάμ, Σβάϊνστάγκερ, Κεντίρα, Μίλερ, Οζίλ) από την άλλη ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν είναι έτοιμος και η απόδοση του αποτελεί βαρόμετρο για τους Ίβηρες. Τις θεωρώ και τις δύο ξεζουμισμένες ομάδες, δεν έχω να πιαστώ από κάτι για να πάω με τον άσσο, θα ρισκάρω με το Χ... Κάποια στιγμή πρέπει να βγει και ένα, 11 ματς είναι πολλά. Οι Πορτογαλοί θα προσπαθήσουν να το πάνε σε χαμηλό τέμπο και ίσως αυτό βοηθήσει.


ΓΚΑΝΑ-ΗΠΑ ΟΒΕΡ(και ίσως 2): Περιμένω σπουδαίο ματς με ρυθμό φάσεις και γκολ. Και οι δύο είναι αθλητικές ομάδες, με δυνατά κορμιά, πολλά τρεξίματα και μαχητικότητα. Ως γνήσιοι εκπρόσωποι της Αφρικής οι γκανέζοι είναι ικανοί για το καλύτερο και το χειρότερο. Αντίθετα ο Κλίνσμαν έχει μια ομάδα με περισσότερο πειθαρχία και ένα συγκεκριμένο πλάνο ανάπτυξης. Θα κρατήσω σίγουρα το οβερ καθώς και οι δύο θέλουν την νίκη για να έχουν ελπίδες πρόκρισης(Γερμανία-Πορτογαλία οι άλλες ομάδες του ομίλου), θα περιμένω όμως να δω και ενδεκάδες αν στο κέντρο για την Γκάνα παίξουν οι ταλαιπωρημένοι  Εσιέν και Μουντάρι θα πάω και με το διπλό.

Δείτε ΕΔΩ την ανάλυση για τον Ζ' όμιλο.

ομαδάρα χωρίς ακραία μπακ
ΒΕΛΓΙΟ-ΑΛΓΕΡΙΑ ΑΝΤΕΡ: Το γεμάτο ταλέντο Βέλγιο θα προσπαθήσει να δικαιώσει τις προσδοκίες, καθώς όλοι περιμένουν να κάνει καλή πορεία στην διοργάνωση. Στο πρώτο ματς λοιπόν απέναντι στην Αλγερία που θεωρείται η πιο κακή ομάδα του ομίλου θα προσπαθήσει να ξεκινήσει με νίκη. Ο άσσος δεν έχει νόημα στις αποδόσεις που είναι, για αυτό θα ρισκάρω με το άντερ. Η Αλγερία είναι μια ιδιαίτερα δεμένη ομάδα με τους περισσότερους παίκτες να αγωνίζονται στην Ευρώπη, είναι μια κλασική ομάδα πάθους, δύναμης από αυτές που πουλάνε ακριβά το τομάρι τους. Οι Βέλγοι μπορεί να έχουν απίστευτο ρόστερ από την μέση και μπροστά, ακραία μπακ πάντως δεν έχουν στην ομάδα τους... αναγκαστικά εκεί παίζουν οι  Βερτόγκεν(Τότεναμ), Αλντερβέιρελντ(Ατλέτικο) όμως και οι δύο κανονικά είναι στόπερ και  χωλαίνουν  στο επιθετικό παιχνίδι καθώς δεν μπορούν βοηθήσουν δημιουργικά. Αυτό στο ματς απέναντι στην κλειστή άμυνα της Αλγερίας θα είναι πρόβλημα, καθώς τα μπακ είναι ίσως ο πιο εύκολος τρόπος να ανοίξεις τέτοιες άμυνες. Στο τελευταίο φιλικό το Βέλγιο αντιμετώπισε την Τυνησία στις Βρυξέλες, μια ομάδα με τα ίδια χαρακτηριστικά με την Αλγερία. Οι κόκκινοι διάβολοι κέρδισαν με γκολ στο 90' ενώ είχαν και αριθμητικό πλεονέκτημα. Δεν λέω λοιπόν ότι δεν κερδίζει το Βέλγιο... αλλά λέω ότι δεν το κάνει εύκολα, για αυτό πάω με το άντερ που πληρώνει 2,00.


ΡΩΣΙΑ-Ν.ΚΟΡΕΑ 1: Από τα έξι ματς του διημέρου από αυτό προκύπτει η πιο ξεκάθαρη επιλογή για μένα. Η Ρωσία του Φάμπιο Καπέλο εκπέμπει σοβαρότητα, τάξη και πειθαρχία. Ο Ιταλός έχει φτιάξει ένα πολύ συμπαγές σύνολο, έδιωξε τις παλιοσειρές και έφερε στην ομάδα καινούρια πρόσωπα γεμάτα όρεξη και δίψα για διάκριση. Ομάδα καθαρά του προπονητή η Ρωσική αρκούδα, αποτελείται μόνο  από παίκτες που παίζουν στην Ρωσία, κάτι που αυτόματα σημαίνει πιο ξεκούραστα πόδια και μεγαλύτερη συνοχή. Κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η καλή αμυντική λειτουργία και η αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Η Ν.Κορέα μοιάζει να βρίσκεται σε πτώση, με το ζόρι πήρε την πρόκριση στην ισοβαθμία με το Ουζμπεκιστάν. Θα προσπαθήσουν με το γνωστό τους παιχνίδι, τρέξιμο, τρέξιμο, τρέξιμο να διεκδικήσουν την πρόκριση, αλλά στερούνται ταλέντου και βασίζονται πολύ στον Σον της Λεβερκούζεν που έκανε φανταστική χρονιά στην Γερμανία. Το 2,15 στον άσο το βλέπω σαν λουκούμι, θα πάρω και το 2-0 για σκορ και σκόρερ τον Κοκόριν.

Δείτε ΕΔΩ την ανάλυση για τον Η' όμιλο.


ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΜΕΞΙΚΟ ΑΝΤΕΡ: Πρώτο ματς της δεύτερης αγωνιστικής, έχοντας κάποια συμπεράσματα από τις δύο ομάδες. Βρίσκονται στην κορυφή του ομίλου μετά τις νίκες που έκανα στην πρεμιέρα. Το Μεξικό ξέρει πως αν καταφέρει να πάρει τον πόντο αυτομάτως γίνεται το μεγάλο φαβορί για πρόκριση. Απέναντι στο Καμερούν έδειξε ένα καλό πρόσωπο, είχαν πάθος, θέληση, έδειξαν χαρακτήρα καθώς δεν πτοήθηκαν από τα δύο γκολ που κακώς τους ακυρώθηκαν. Δημιουργικά όμως δεν μου άφησαν καλή εικόνα, δεν νομίζω να καταφέρουν να απειλήσουν την Βραζιλία. Τώρα από την ''σελεσάο'' περιμένω από τον Σκολάρι να διορθώνει τα κακώς κείμενα στην αμυντική του λειτουργία, καθώς παρά τους δύο αμυντικούς χαφ υπήρχαν κενά, ειδικά με τα ανεβάσματα των Ντάνι Άλβες και Μαρσέλο. Με λίγα λόγια περιμένω μια πιο σφιχτή Βραζιλία που πλέον δεν θα έχει και το άγχος της πρεμιέρας...Καμιά τους δεν έχει λόγο να ρισκάρει στο ματς, θα πάω με το άντερ... και 1-0 σκορ για τους γηπεδούχους.

Δείτε ΕΔΩ την ανάλυση για τον Α' όμιλο.

τριάδα απόδοση 6,96 ποντάρισμα 30 μονάδες
ΡΩΣΙΑ-Ν.ΚΟΡΕΑ 1
ΙΡΑΝ-ΝΙΓΗΡΙΑ ΑΝΤΕΡ
ΓΚΑΝΑ-ΗΠΑ ΟΒΕΡ

μονό αποδεκτό απόδοση 3,60 ποντάρισμα 46,25 μονάδες
ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ Χ

δυάδα άντερ απόδοση 4,60 ποντάρισμα 30 μονάδες
ΒΕΛΓΙΟ-ΑΛΓΕΡΙΑ ΑΝΤΕΡ
ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΜΕΞΙΚΟ ΑΝΤΕΡ

σύστημα 2-3 σκοράκια απόδοση 380,25 ποντάρισμα 7 μονάδες, 3 Χ 2 στα διπλά και 1 στην τριάδα
ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 1-1
ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΜΕΞΙΚΟ 1-0
ΡΩΣΙΑ-Ν.ΚΟΡΕΑ 2-0

δυάδα anytime scorer απόδοση 9,75 ποντάρισμα 15 μονάδες
ΚΟΚΟΡΙΝ(ΡΩΣΙΑ)
ΝΤΕΜΠΣΕΙ(ΗΠΑ)

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ 2000 ΜΟΝΑΔΕΣ
ΚΑΒΑ 475
ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ 15/06   353,25 (προσθέσαμε και δέκα μονάδες επιστροφή από Ντεμικέλις)
ΝΕΑ ΚΑΒΑ 828,25
ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ 128,25
ΚΑΒΑ 700



Δείτε τα γκολ από τα χτεσινά ματς








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου