Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Δ' ΟΜΙΛΟΣ: ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΓΓΛΙΑ


Ο τέταρτος όμιλος έχει χαρακτηριστεί ως ο όμιλος του... θανάτου. Αγγλία, Ιταλία,Ουρουγουάη θα δώσουν σκληρή μάχη για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Να μην ξεχάσουμε και την Κόστα Ρίκα που λογικά θα μείνει απλά με την χαρά της συμμετοχής.




ΑΓΓΛΙΑ: Για πρώτη φορά μετά από πολλές διοργανώσεις η Αγγλία πάει στην Βραζιλία με χαμηλές προσδοκίες και μικρό καλάθι... Το πρώτο θετικό στοιχείο λοιπόν, δεν υπάρχει καμία πίεση στους ποδοσφαιριστές της ομάδας και πάνε στην Βραζιλία χωρίς άγχος. Στην αποστολή πολλά καινούρια πρόσωπα με φρέσκα πόδια χωρίς υπερβολική κούραση. Εκτός από τους γεμάτο ταλέντο νεαρούς, υπάρχουν και οι ηγέτες Γουέιν Ρούνει, Στίβεν Τζέραρντ και φυσικά ο Φράνκ Λάμπαρντ(θα είναι κυρίως στον πάγκο) που μπορούν να ''τραβήξουν'' κουπί στα δύσκολα. Η αμυντικά τετράδα προσφέρει σταθερότητα και σιγουριά. Ο Μπέινς αριστερά είναι σταθερά σε υψηλό επίπεδο και έκανε καλή χρονιά με την Έβερτον. Ο Τζόνσον δεξιά ήταν από τα βασικά γρανάζια της φετινής εκπληκτικής χρονιάς της Λίβερπουλ. O Kέιχιλ ήταν εντυπωσιακός όλη την χρονιά με την Τσέλσι, στο πλευρό του o Tζαγκέλκα της Έβερτον που η σταθερότητα του τον έφερε στην κορυφαία ενδεκάδα της Πρέμιερ Λιγκ. Ο Χάρτ κάτω από τα δοκάρια είχε μια μέτρια χρονιά αλλά έκανε καλό finish και έδειξε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση.
 Στο κέντρο δεσπόζει η παρουσία του Στίβεν Τζέραρντ έχοντας στο πλευρό είτε τον Γουίλσιρ της Άρσεναλ είτε τον Χέντερσον που μαζί έπαιζαν όλη την χρονιά στο κέντρο της Λίβερπουλ. Πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Στάριτζ θα κινείται ο Ρούνει και στα άκρα θα δούμε λογικά τον Γουέλμπεκ και τον εκπληκτικό Λαλάνα της Σαουθάμπτον. Το παιδί θαύμα της Λίβερπουλ Ραχίμ Στέρλινγκ, ο Μπάρκλει της Έβερτον που για πάρτι του σφάζεται η Άρσεναλ με την Τσέλσι, ο Τσάμπερλειν και φυσικά ο Λάμπαρντ δίνουν αρκετές λύσεις από τον πάγκο.

Πρόβλεψη: Το μείγμα της εμπειρίας με το νέο αίμα που υπάρχει στο ρόστερ φτιάχνει ένα σύνολο με πολλές δυνατότητες διάκρισης. Στα συν μας η έλλειψη πίεσης πάνω από την ομάδα. Στον όμιλο φωτιά θα βρει τον τρόπο να πάρει την πρόκριση καθώς η Ουρουγουάη δεν μπορεί να την τρομάξει. Στους 16 διασταυρώνεται με τον όμιλο της εθνικής μας... που σημαίνει ότι έχει πολλές ελπίδες να βρεθεί στους 8... από κει και πέρα όλα γίνονται. Έχει τις προϋποθέσεις να φτάσει ψηλά, το ότι δεν έχει παίκτες με βαριά ποδιά είναι μεγάλο συν. Η πρόκριση στους 8 είναι μια καλή επιλογή.... θα το πάμε και λίγο παραπέρα καθώς έχουμε όνειρα για αυτήν την ομάδα. Ο Τζέραρντ ήταν μοιραίος για την Λίβερπουλ στην μάχη του τίτλου, ίσως του χρωστάει κάτι η μοίρα. Για πρώτος σκόρερ ο Στάριτζ είναι καλή επιλογή.
Bonus tip: To 1966 η Αγγλία πήρε τον μοναδικό της παγκόσμιο κύπελλο, την ίδια χρονιά η Αυστρία κέρδισε την Eurovision, η Ρεάλ κατέκτησε το Tσάμπιονς Λιγκ, η Ατλέτικο τον τίτλο στην Ισπανία, υπήρξε ανατροπή δύο γκολ στον τελικό του FA Cup, η Μίλαν και η Μάντσεστερ Γ. έμειναν εκτός Ευρώπης, η Μπάγερν ήταν πρωταθλήτρια Γερμανιάς... να έρθουμε πιο κοντά η Νίκη Βόλου έπαιξε για τελευταία φορά στην Α' εθνική και ο Ολυμπιακός πήρε τον το πρωτάθλημα...Τα σημάδια δείχνουν Αγγλία!!!


ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Η ''σελέστε'' πηγαίνει στην Βραζιλία ακριβώς με την ίδια ομάδα που την έφερε στην τρίτη θέση στα γήπεδα της Ν. Αφρικής το 2010. Τα χρόνια όμως έχουν περάσει και οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές της από τότε έχουν πτωτική πορεία. Φορλάν(35) κολλάει τα τελευταία ένσημα στην Ιαπωνία, Λουγκάνο 34 τραγική χρονιά στην Γουέστ Μπρομ με 9 συμμετοχές. Πέρες(34) από τους λόγους που η Μπολόνια έπεσε. Αρέβαλο Ρίος(32) στο Μεξικό και την Μονάρκας, κύριο προσόν του ήταν τα τρεξίματα... πλέον σίγουρα δεν θα είναι τα ίδια όπως πριν 4 χρόνια. Ο Γκοντίν προέρχεται από φοβερή χρονιά με την Ατλέτικο... αλλά σίγουρα θα είναι ξεζουμισμένος. Ο Σούαρες θα είναι το βαρόμετρο... αλλά πριν λίγες μέρες έβγαινε με καροτσάκι από νοσοκομείο του Μοντεβιδέο και δύσκολα θα είναι έτοιμος και στο 100%. Ο Καβάνι μπορεί να πάρει την ομάδα στις πλάτες του, αλλά θα είναι εξαιρετικά μόνος αν ο Σουάρες δεν είναι καλά. Στα συν το πάθος και η θέληση που βγάζουν στο παιχνίδι τους. Τα σημάδια στα προκριματικά δεν ήταν καλά... αφού τερμάτισε στην πέμπτη θέση και αναγκάστηκε να παίξει με την αδύναμη Ιορδανία μπαράζ για να πάρει την πρόκριση.

Mόλις λίγες μέρες πριν

Πρόβλεψη: Δεν μπορεί να επαναλάβει την πορεία του 2010. Πλέον όλοι ξέρουν τον τρόπο που αγωνίζεται, οι παίκτες της έχουν 4 χρόνια στην πλάτη και ο Σουάρες είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα προλάβει αν αγωνιστεί. Ποντάρουμε σε αποκλεισμό από τον όμιλο και για πρώτο σκόρερ της ομάδας τον Καβάνι.


ΙΤΑΛΙΑ: Μια ομάδα που ποτέ δεν σου γεμίζει το μάτι, αλλά πάντα καταφέρνει να παίρνει αυτό που θέλει στις μεγάλες διοργανώσεις. Παραδοσιακά δεν εντυπωσιάζει στα φιλικά... με το πρόσφατο 1-1 με το Λουξεμβούργο να...εντυπωσιάζει. Η άμυνα της βασίζεται στην Γιουβέντους με τους Κιελίνι, Μπαρτσάλι, Μπουνούτσι και φυσικά Μπουφόν να δίνουν σιγουριά. Στα άκρα πάντως Αμπάτε και Ντε Σίλιο της Μίλαν δεν έκαναν καλή χρονιά και δεν αποκλείεται ο Πραντέλι να παίξει με 3-5-2. Στο κέντρο ο Πίρλο είναι ο μαέστρος αλλά θέλει τις ανάσες του, εκτός του Βεράτι πάντως δεν έχει άλλο συμπαραστάτη στην μεσαία γραμμή τουλάχιστον δημιουργικά. Επιθετικά θα βασιστεί στο Μπαλοτέλι, με τον πρώτο σκόρερ του Καμπιονάτο(22 γκολ)  Ιμόμπιλε να δίνει πολύτιμες βοήθειες, ενώ και ο Κασάνο θα αποτελέσει θα βοηθήσει.

o μαέστρος
Πρόβλεψη: Δεν υπάρχει περίπτωση να μην παρουσιάσει ένα σφιχτό σύνολο που θα είναι πολύ δύσκολο να την κερδίσει κανείς. Ο δύσκολος όμιλος θα την βάλει από την αρχή στα δύσκολα, έχει τις λύσεις και την στόφα της μεγάλης ομάδας για  να προκριθεί. Στους 16 σε οποιαδήποτε σταύρωμα με τον όμιλο της εθνικής μας θα είναι το φαβορί. Κρατάμε μόνο  την πρόκριση της παρέα με την Αγγλία και τον Ιμόμπιλε για πρώτο σκόρερ της ομάδας.


ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Ήταν άτυχη στην κλήρωση και έπεσε πάνω στα θηρία, λίγες μέρες πριν από το βαρύ πυροβολικό της Σαμπόριο τραυματίστηκε και θα χάσει το Μουντιάλ. Το δίδυμο Ρούις(Τβέντε) και Κάμπελ(Ολυμπιακός) είναι ότι ποιοτικότερο διαθέτει. Καλός παίκτης και ο Μπόρχες της ΑΙΚ Στοκχόλμης. Θα πάει στην Βραζιλία χωρίς άγχος και θα παίξει για την χαρά του παιχνιδιού...

Πρόβλεψη: Δεν έχουν καμία τύχη...

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

ΝΙΚΗΤΗΣ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΑΓΓΛΙΑ 29,00
ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΤΑΡΙΤΖ 51,00
ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΟΜΙΛΟ ΑΓΓΛΙΑ 1,57
ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΙΤΑΛΙΑΣ ΙΜΟΜΠΙΛΕ 6,00
ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΑΓΓΛΙΑΣ ΣΤΑΡΙΤΖ 3,25
ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗΣ ΚΑΒΑΝΙ 2,87
ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟΥΣ 8 ΑΓΓΛΙΑ 2,75
ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΑΓΓΛΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ 2,87
ΜVP ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΖΕΡΑΡΝΤ 81,00
ΥΓ. Προφανώς και δεν ποντάρουμε σε όλα αυτά, θα κάνουμε την σούμα και στους οκτώ ομίλους και θα μετά θα κάνουμε την τελική διαλογή.


ΥΓ. Οι αποδόσεις είναι της BET 365

Δείτε ΕΔΩ το πλάνο μας για την διοργάνωση.
Δείτε ΕΔΩ την ανάλυση για τον Α' όμιλο.

Δείτε ΕΔΩ την ανάλυση για τον Β' όμιλο.
Δείτε ΕΔΩ την ανάλυση για τον Γ' όμιλο.

ΤΑ ΡΟΣΤΕΡ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ
Τερματοφύλακες
Φερνάντο Μουσλέρα (Γαλατάσαράι)
Mαρτίν Σίλβα (Βάσκο ντα Γκάμα)
Ροντρίγκο Μουνιός (Λιμπερτάδ)
Αμυντικοί
Ντιέγκο Λουγκάνο (Γουέστ Μπρομ)
Ντιέγκο Γκοντίν (Ατλέτικο)
Χοσέ Μαρία Χιμένες (Ατλέτικο)
Μαρτίν Κάσερες (Γιουβέντους)
Μάξι Περέιρα (Μπενφίκα)
Χόρχε Φουσίλε (Πόρτο)
Σεμπαστιάν Κοάτες (Νασιονάλ)
Μέσοι
Εχίδιο Αρεβάλο Ρίος (Μορέλια)
Βάλτερ Γκαργκάνο (Πάρμα)
Ντιέγκο Πέρες (Μπολόνια)
Άλβαρο Γκονσάλες (Λάτσιο)
Άλβαρο Περέιρα (Σαο Πάουλο)
Κριστιάν Ροντρίγκες (Ατλέτικο)
Γκαστόν Ραμίρες (Σαουθάμπτον)
Νικολάς Λοδέιρο (Μποταφόγκο)
Επιθετικοί
Λουίς Σουάρες (Λίβερπουλ)
Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)
Ντιέγκο Φορλάν (Σερέζο Οζάκα)
Κριστιάν Στουάνι (Εσπανιόλ)
Αμπέλ Ερνάντες (Παλέρμο)

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ
Tερματοφύλακες
Κέιλορ Νάβας (Λεβάντε)
Πάτρικ Πέμπερτον (Αλαχουένσε)
Ντανιέλ Καμπρονέρο (Ερεδιάνο)
Αμυντικοί
Χόνι Ακόστα (Αλαχουένσε)
Τζανκάρλο Γκονσάλες (Κολόμπους)
Μάικλ Ουμάνια (Σαπρίσα)
Όσκαρ Ντουάρτε (Μπριζ)
Γουέιλορ Φράνσις (Κολόμπους)
Άινερ Μόρα (Σαπρίσα)
Τζούνιορ Ντίας (Μάιντς)
Κριστιάν Γκαμπόα (Ρόζενμποργκ)
Ρόι Μίλερ (Νιου Γιόρκ Ρεντ Μπουλς)
Μέσοι
Σέλσο Μπόρχες (ΑΙΚ Στοκχόλμης)
Κριστιάν Μπολάνιος (Κοπεγχάγη)
Εστέμπαν Γρανάδος (Ερεδιάνο)
Μάικλ Μπαράντες (Όλεσουντ)
Γέλτσιν Τεχέδα (Ερεδιάνο)
Ντιέγκο Κάλβο (Βαλερένγκα)
Χοσέ Μιγκέλ Κουμπέρο (Ερεδιάνο)
Επιθετικοί
Μπράιαν Ρουίς (Αϊντχόφεν)
Τζόελ Κάμπελ (Ολυμπιακός)
Ράνταλ Μπρένες (Καρταγινές)
Μάρκο Ουρένια (Κουμπάν)

ΑΓΓΛΙΑ
Τερματοφύλακες
1. Τζο Χαρτ (Μάντσεστερ Σίτι)
13. Μπεν Φόστερ (Γουέστ Μπρομ)
22. Φρέιζερ Φόρστερ (Σέλτικ)
Αμυντικοί
2. Γκλεν Τζόνσον (Λίβερπουλ)
3. Λάιτον Μπέινς (Έβερτον)
5. Γκάρι Κέιχιλ (Τσέλσι)
6. Φιλ Τζαγκέλκα (Έβερτον)
12. Κρις Σμόλινγκ (ManUtd)
16. Φιλ Τζόουνς (ManUtd)
23. Λουκ Σο (Σαουθάμπτον)
Μέσοι
4. Στίβεν Τζέραρντ (Λίβερπουλ)
7. Τζακ Γουίλσιρ (Άρσεναλ)
8. Φρανκ Λάμπαρντ (Τσέλσι)
14. Τζόρνταν Χέντερσον (Λίβερπουλ)
15. Άλεξ Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (Άρσεναλ)
17. Τζέιμς Μίλνερ (Μάντσεστερ Σίτι)
19. Ραχίμ Στέρλινγκ (Λίβερπουλ)
20. Άνταμ Λαλάνα (Σαουθάμπτον)
21. Ρος Μπάρκλεϊ (Έβερτον)
Επιθετικοί
9. Ντάνιελ Στάριτζ (Λίβερπουλ)
10. Γουέιν Ρούνεϊ (ManUtd)
11. Ντάνι Γουέλμπεκ (ManUtd)
18. Ρίκι Λάμπερτ (Σαουθάμπτον)

ΙΤΑΛΙΑ
Τερματοφύλακες
1. Τζανλουίτζι Μπουφόν (Γιουβέντους)
12. Σαλβατόρε Σίριγκου (Παρί Σεν-Ζερμέν)
13. Ματία Περίν (Τζένοα)
Αμυντικοί
2. Ματία Ντε Σίλιο (Μίλαν)
3. Τζόρτζιο Κιελίνι (Γιουβέντους)
4. Ματέο Νταρμιάν (Τορίνο)
7. Ινιάτσο Αμπάτε (Μίλαν)
15. Αντρέα Μπαρτζάλι (Γιουβέντους)
19. Λεονάρντο Μπονούτσι (Γιουβέντους)
20. Γκαμπριέλ Παλέτα (Πάρμα)
Μέσοι
5. Τιάγκο Μότα (Παρί Σεν-Ζερμέν)
6. Αντόνιο Καντρέβα (Λάτσιο)
8. Κλάουντιο Μαρκίζιο (Γιουβέντους)
14. Αλμπέρτο Ακουιλάνι (Φιορεντίνα)
16. Ντανιέλε Ντε Ρόσι (Ρόμα)
18. Μάρκο Παρόλο (Πάρμα)
21. Αντρέα Πίρλο (Γιουβέντους)
23. Μάρκο Βεράτι (Παρί Σεν-Ζερμέν)
Επιθετικοί
9. Μάριο Μπαλοτέλι (Μίλαν)
10. Αντόνιο Κασάνο (Πάρμα)
11. Αλέσιο Τσέρτσι (Τορίνο)
17. Τσίρο Ιμόμπιλε (Τορίνο)
22. Λορέντσο Ινσίνιε (Νάπολι)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου