Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

TI EΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ CHAMPIONS LEAGUE


Τα προημιτελικά του Champions League τέλειωσαν, Ατλέτικο Μαδρίτης, Τσέλσι, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου είναι oι τέσσερις διεκδικητές του τροπαίου, με την κλήρωση της Παρασκευής για τα ζευγάρια των ημιτελικών να αναμένεται με αγωνία,ας δούμε τι είδαμε στους 4 προημιτελικούς του διημέρου... αλλά και τι πρόκειται να δούμε από εδώ και πέρα.




Πρέπει όλοι να βγάλουμε το καπέλο στον Ντιέγκο Σιμέονε και στην ΟΜΑΔΑ του την Ατλέτικο Μαδρίτης. Το γράφω με κεφαλαία γιατί οι ''ροχιμπλάνκος'' αποτελούν τον ορισμό της λέξης, απίστευτη συνοχή, απίστευτο πάθος, απίστευτο τρέξιμο... γενικά απίστευτη. Στην αρχή της χρονιάς όλοι λέγανε(ανάμεσα τους και εγώ) πως κάποια στιγμή θα ξεφουσκώσει, θα κλατάρει και δεν θα φτάσει μέχρι το τέλος. Και όμως φτάσαμε μέσα Απριλίου και αυτοί είναι στους 4 του Τσάμπιονς Λιγκ και στην πρώτη θέση στην Πριμέρα Ντιβισιόν. Χθες έπαιζαν χωρίς τους δύο πολυτιμότερους στην επίθεση, Ντιέγκο Κόστα και Αρντά Τουράν και όμως δεν το κατάλαβε κανένας. 

Την διαφορά την κάνει ο Σιμεόνε, μόνο τις αντιδράσεις του να δεις στην διάρκεια του ματς καταλαβαίνεις από που πηγάζει το πάθος αυτής της ομάδας. Αντίθετα έβλεπες τον Μαρτίνο να μοιάζει με αγχωμένο κυριούλη που έχει αργήσει να πάει στην δουλειά του και περιμένει την κατσάδα από το αφεντικό, επίσης ο Μέσι στα στατιστικά του αγώνα βρέθηκε να έχει διανύσει 6,7 χλμ, ο τερματοφύλακας Πίντο είχε 6,3... δεν χρειάζεται να γράψω κάτι άλλο.

Η Μπάγερν πήρε όπως αναμενόταν την πρόκριση απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αν και δυσκολεύτηκε αρκετά. Ο Γκουαρντιόλα με την ενδεκάδα που κατέβασε μπέρδεψε την ομάδα του και για 60 λεπτά έμοιαζε εγκλωβισμένη. Ο Ισπανός κατέβασε ένα παράξενο σχήμα, με Κρος αμυντικό χαφ, δίπλα του τον Μίλερ, δεκάρι τον Γκέτσε, στα άκρα Ρόμπεν, Ριμπερί και κορυφή τον Μάνζτουκιτς. Λογικό ήταν λοιπόν να χάσει την μάχη του κέντρου και η Μπάγερν ήταν κομμένη στα δύο. Η άμεση ισοφάριση στο γκολ του Εβρά, έφερε και την είσοδο του Ραφίνια στο ματς και τον Λαμ στα χαφ... κάνοντας την διάταξη των Βαυαρών ορθολογική. Μέσα σε 20 λεπτά το θέμα της πρόκρισης τελείωσε. Το έχει αυτό το ελάττωμα  ο Γκουαρντιόλα, πολλές φορές μπερδεύει χωρίς λόγο τις ομάδες του. Εντάξει μπορεί να του έλειπαν Σβαιντσάγκερ, Τιάγκο και Τσάβι Μαρτίνεθ, αλλά από την στιγμή που η λύση του Λαμ στα χαφ έχει δοκιμαστεί και είναι επιτυχημένη... κατά την ταπεινή μου γνώμη ήταν η ενδεδειγμένη. Η Μάντεστερ το πάλεψε όσο μπορούσε και κόντρα σε όλα τα προγνωστικά έφτασε κοντά στην πρόκριση. Όμως  όταν πετυχαίνεις το υπερπολύτιμο γκολ... δεν γίνεται να είσαι τόσο αφελής και δέχεσαι την ισοφάριση... μετά από 60 δευτερόλεπτα.


Η Τσέλσι απέδειξε για ακόμη μια φορά πως ανήκει τα τελευταία χρόνια στις 5 καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, 7ος ημιτελικός Champions League τα τελευταία 11 χρόνια. Ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν έχει αποκλειστεί ποτέ στα προημιτελικά της διοργάνωσης, οκτώ φορές ισάριθμες προκρίσεις . Από την άλλη η Παρί Σε Ζερμέν είναι μια ομάδα που φιλοδοξεί να μπει στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Αυτά τα στοιχεία και η απουσία του Ιμπραίμοβιτς, έφερναν την ζυγαριά πριν την έναρξη της ρεβάνς ανάμεσα στις δύο ομάδες μοιρασμένη... παρά το 3-1 του πρώτου ματς. Η εμπειρία της Τσέλσι σε τέτοια ματς τελικά ήταν αυτή που μέτρησε και οι ‘’μπλε’’ του Μουρίνιο πήραν την πρόκριση. Η Παρί είχε κατέβει στο γήπεδο, απλά για να υπερασπιστεί το σκορ του πρώτου ματς, δεν κατέβηκε να παίξει... και το πλήρωσε. Φαινόταν πως ο Μουρίνιο είχε προετοιμάσει τους παίχτες του ψυχολογικά για την αναμέτρηση και παρόλο που ο Αζάρ αποχώρησε νωρίς, δεν υπήρξε κανένας πανικός, όλοι έμειναν πιστοί στο πλάνο. Ακόμα και στο τέλος όταν ο Πορτογάλος ρίσκαρε με την ταυτόχρονη είσοδο του Τόρες και Μπα δίπλα στον Ετό, η Τσέλσι δεν έχασε την συνοχή της. Και στο τέλος δικαιώθηκε, ναι ήταν τυχερή και πήρε την πρόκριση στις λεπτομέρειες, αλλά κυνήγησε την πρόκριση βάση σχεδίου. H εικόνα του Μουρίνιο να τρέχει σαν τρελός στους παίχτες του μετά το 2-0, αλλά όχι για να πανηγυρίσει... αλλά για να δώσει οδηγίες τα λέει όλα.



Ο Κλοπ έλεγε πριν το ματς πως η ομάδα του μπορεί να πάρει την πρόκριση, αλλά κανένας δεν τον πήρε στα σοβαρά... μέχρι που ο Ρόις έκανε το 2-0 στο 37’ και έφερε ζαλάδες στου Μαδριλένους. Λίγο πιο προσεκτικός αν ήταν ο Μικιταριάν θα μπορούσε να γίνει μια επική ανατροπή. Μάλιστα η Ντόρτμουντ παρατάχθηκε με πολλά νέα πρόσωπα, αφού οι απουσίες στο κέντρο, έφεραν δίδυμο στα χαφ τον Κιρχ στην πρώτη του συμμετοχή στην διοργάνωση και τον Γιόγιτς  δίπλα του, τον 22χρόνο Σέρβο που τον Ιανουάριο ήρθε στο Βεστφάλεν από την Παρτιζάν, έναντι μόλις 2 εκατομμυρίων ευρώ... και αν συνεχίσει με εμφανίσεις σαν της Τρίτης το επόμενο καλοκαίρι θα αξίζει τουλάχιστον 20. 
Mίλος Γιόγιτς θα μας απασχολήσει... στο μέλλον
Η Ρέαλ παρουσιάστηκε υπερβολικά χαλαρή, ο Κριστιάνο ήταν στον πάγκο ανήμπορος να βοηθήσει και ο Αντσελότι έμοιαζε να μην έχει ιδέες για το πως θα αντιμετωπίσει την ασφυκτική πίεση της Ντόρτμουντ. Όσο κριτική και να δέχεται πάντως, η Ρεάλ κυνηγάει τρεις τίτλους και σίγουρα δεν είναι αποτυχημένος, τουλάχιστον όχι ακόμα... καθώς όλα μπορούν να αλλάξουν σε ένα μήνα.


Στα ημιτελικά λοιπόν έχουμε δύο φαβορί Μπάγερν και Ρεάλ, που όμως έδειξαν πολλά τρωτά σημεία στις αναμετρήσεις τους με Γιουνάιτεντ και Ντόρτμουντ αντίστοιχα. Τσέλσι και Ατλέτικο είναι τα αουτσάιντερ... ένας τίτλος που νομίζω τους βολεύει και σίγουρα κανένας δεν μπορεί να τις ξεγράψει.

Στην κλήρωση θα ήθελα να δω το Τσέλσι- Ρεάλ και τον Μουρίνιο απέναντι στους ποδοσφαιριστές των Μαδριλένων που ουσιαστικά ήταν η αιτία που έφυγε από την Μαδρίτη το καλοκαίρι.  Και το Μπάγερν-Ατλέτικο για να δω πως θα αντιμετωπίσει ο Γκουαρντιόλα την πείνα της Ατλέτικο του Σιμεόνε.







Bayern Munich 3-1 Manchester United All Goals... από All_Goals


Borussia Dortmund vs Real Madrid 2-0 ~ All... από dm_527931eff2baa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου