Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ...


Το κείμενο που ακολουθεί είναι μπερδεμένο και γεμάτο σκέψεις...
Ποδόσφαιρο, μια μαγική λέξη την οποία λατρεύουν εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο, ο βασιλιάς των σπορ, το δημοφιλέστερο άθλημα στον κόσμο.
Υπάρχουν βέβαια δύο διαφορετικά είδη ποδοσφαίρου, το κανονικό και... αυτό που προσπαθούμε να βαφτίσουμε ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.


Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα έχει πάντα σε πρωταγωνιστικό ρόλο... αυτά που γίνονται έξω από το γήπεδο. Οι παράγοντες, οι διαιτητές, η αστυνομία, οι παρατηρητές και οποιοσδήποτε άλλος βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Οι αληθινοί πρωταγωνιστές, οι ποδοσφαιριστές έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Το ρεπορτάζ του τελικού...
Πόλεμος, αστυνομία, εισιτήρια, λεωφορεία, συσκέψεις, αστυνομικός διευθυντής, ΜΑΤ, σχέδιο, νεκρές ζώνες, ΕΠΟ, Σαρρής, σύνδεσμοι, πορεία, πούλμαν, συνοδεία, υψηλή επικινδυνότητα, χωρίς διακριτικά, φωτοβολίδες, νεκρές ζώνες,  κροτίδες, δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις φιλάθλων, κάγκελα, συρματόπλεγμα, «θερμόαιμους», διόδια, κάθοδος, 36 ώρες στους δρόμους, να μην θρηνήσουμε θύματα ... και άλλα που σίγουρα ξεχνάω.
εικόνες από το ΟΑΚΑ

 Όλα τα παραπάνω τα αλίευσα από το ρεπορτάζ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού των δύο μονομάχων στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος. Του αγώνα που υποτίθεται ότι πρέπει να μοιάζει με γιορτή. Όπως είπα και παραπάνω το κανονικό ποδόσφαιρο περνάει σε δεύτερη μοίρα.

Είδαμε πριν λίγες μέρες πως ακριβώς είναι οι ποδοσφαιρικές γιορτές... Ρεαλ και Μπαρτσελόνα στον τελικό κυπέλλου στην Ισπανία στο Μεστάγια. Οπαδοί των δύο ομάδων δίπλα-δίπλα, ο Ρονάλντο αγκαλιά με τον Μέσι. Πόσο μακρινές εικόνες για μας.

οι οπαδοί του Άγιαξ κατέστρεψαν τον τελικό
Είδαμε και τον τελικό κυπέλλου Ολλανδίας με τον Άγιαξ να γνωρίζει την συντριβή με 5-1 από την Τσβόλε. Οπαδοί του ‘’Αίαντα’’ προκάλεσαν διακοπή του αγώνα, καθώς πέταξαν φωτοβολίδες και καπνογόνα στον αγωνιστικό χώρο. Εδώ είμαστε, ορίστε δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα αυτά... Με μια μικρή διαφορά, διαβάστε την ανακοίνωση της διοίκησης του Άγιαξ την επόμενη μέρα: «Χθες επρόκειτο να είναι φανταστική ημέρα για την ομάδα και τους φίλους μας. Δυστυχώς ένα κομμάτι οπαδών κατέστρεψε τα πάντα. Τέτοιου είδους συμπεριφορές απαξιώνονται από τον οργανισμό του Αγιαξ γιατί για μας το ποδόσφαιρο είναι γιορτή. Ο Άγιαξ αισθάνεται ντροπή γι' αυτούς τους οπαδούς οι οποίοι νομίζουν ότι υποστηρίζουν την ομάδα μας.  Υποβάλαμε σήμερα την απολογία μας στην ομοσπονδία ενώ επίσης ζητήσαμε και συγγνώμη από τη διοίκηση του Ντε Κάιπ. Συγχαρητήρια και πάλι στην Τσβόλε για τη νίκη της».
Πόσο μακριά φαντάζει από την δική μας πραγματικότητα; Eίδατε καμία ανακοίνωση καταδίκης από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα όσα έγιναν μετά τον ημιτελικό της Τούμπας; Tι είπε ο Μαρινάκης όταν έδερναν τον Σισέ στο Καραϊσκάκης; ‘’Σήμερα διδάξαμε ήθος’’. Μετά το ματς της ντροπής στην Ριζούπολη, την επόμενη μέρα σχεδόν κανένας δεν στάθηκε σε αυτά που έγιναν... αλλά όλοι την έπεσαν στους παίχτες του Παναθηναϊκού γιατί δεν είχαν το κουράγιο να σταθούν όρθιοι σε αυτό το κλίμα τρομοκρατίας, κότες έτσι τους χαρακτήρισαν.  Τι φλώροι αυτοί στον Άγιαξ ρε παιδί μου...

Περιμένουμε λοιπόν όλοι με αγωνία τον αυριανό τελικό... αγωνία για να μην θρηνήσουμε θύματα, το ποιος θα σηκώσει την κούπα για μένα τουλάχιστον περνά σε δεύτερη μοίρα. Δυστυχώς είμαι λάτρης του κανονικού ποδοσφαίρου και όχι... του ελληνικού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου