Τρίτη 1 Απριλίου 2014

ΣΙΜΕΟΝΕ, ΜΟΥΡΙΝΙΟ, ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΦΑΒΟΡΙ


Δε μας έκατσαν οι επιλογές μας χτες και πήγαμε εύκολα στον κουβά. Δε στεκόμαστε καθόλου...καθώς σήμερα έχουμε Champions League. Tα  πρώτα ματς των προημιτελικών και το ενδιαφέρον όλων των ποδοσφαιρόφιλων έχει στραφεί εκεί. Πάμε να δούμε τα 4 ματς αναλυτικά.

ματς τακτικής με δύο Αργεντινούς τεχνικούς
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΑΝΤΕΡ : Η Ατλέτικο τρελαίνει κόσμο φέτος με την εκπληκτική πορεία της. Κυνηγάει στα ίσια τον τίτλο από τα δύο μεγαθήρια και βρίσκεται στους 8 του Champions League. O Nτιέγκο Σιμεόνε είναι ο αρχιτέκτονας αυτής της ομάδας, που παίζει με έναν απίστευτα πειθαρχημένο τρόπο, δίνει την μπάλα στον αντίπαλο και χωρίς να τον αφήνει  όμως να δημιουργήσει εύκολα ευκαιρίες και επιθετικά είναι απίστευτα αποτελεσματική με τον Ντιέγκο Κόστα να πετάει φωτιές. Η Μπαρτσελόνα εμένα προσωπικά δεν με πείθει ακόμα, μπορεί να επέστρεψε δυναμικά, αλλά βασίζεται 100% στον Μέσι...χάρις αυτόν πήρε το ντέρμπι με την Ρεάλ (και με τύχη βέβαια). Το Σάββατο απέναντι στην ψυχωμένη Εσπανιόλ δυσκολεύτηκε αφάνταστα, χρειάστηκε ένα πέναλτι στο 77' για να πάρει την νίκη. Γενικά απέναντι σε κλειστές άμυνες και χωρίς χώρους η Μπαρτσελόνα έχει θέμα. Ο Σιμεόνε το ξέρει καλά αυτό και θα στήσει την ομάδα του ακριβώς έτσι...σφιχτά, κοντά τις γραμμές, αλληλοκαλύψεις, τρέξιμο και ξύλο. Ο Τάτα Μαρτίνο είναι συντηρητικός προπονητής, ξέρει πως σε νοκ άουτ ματς, είναι σημαντικό να μην δεχτείς γκολ στην έδρα σου και δεν νομίζω να θελήσει να δώσει τρελό ρυθμό και να πάρει ρίσκα από την αρχή, άλλωστε η παρουσία του Πίντο στο τέρμα τον κάνει ευάλωτο αμυντικά. Περιμένω ματς τακτικής, υπομονής και χωρίς πολλές φάσεις...το είδαμε άλλωστε και στις τρεις μεταξύ τους αναμετρήσεις φέτος(2 για το Σούπερ Καπ και στο πρωτάθλημα) τρεις ισοπαλίες (0-0,0-0, 1-1). Λίγα γκολ και άντερ. Αν το σενάριο με την απουσία του Ντιέγκο Κόστα επιβεβαιωθεί είμαστε πιο κοντά στο άντερ. Πιθανά σκορ 1-0, 0-0.


Οι δυο τους θα κάνουν πάρτι 
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.-ΜΠΑΓΕΡΝ ΟΒΕΡ : Η φετινή Μάντσεστερ Γ. δεν μπορεί να κοντράρει σε καμία περίπτωση την φετινή Μπάγερν, η πρώτη μοιάζει με τα παλιά τρένα(καρβουνιάρης) και η Μπάγερν με τα υπερσύγχρονα τρένα της Ιαπωνίας που πιάνουν τα 400χλμ την ώρα. Η Μάντσεστερ διανύει την χειρότερη χρονιά των τελευταίων 20 χρόνων. Αντίθετα η Μπάγερν σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, κατέκτησε το πρωτάθλημα πριν λίγες μέρες και έχει πλέον στόχο το Champions League. Δεν μπορώ να σκεφτώ ένα τρόπο με τον οποίο η ομάδα του Μόγιες θα σταματήσει τους Βαυαρούς. Ένας Ρούνει δεν μπορεί να κάνει την διαφορά...Τον Ρόμπεν θα μαρκάρει ο Μπίντερ καθώς λείπει ο Εβρά, τον Ριμπερί θα μαρκάρει ο Τζόουνς, ή ο Σμόλινγκ ή ο Ράφαελ που είναι αμφίβολος. Αν παίξει ο Γκουαρντιόλα με τον Γκέτσε ανάμεσα στο αργό αμυντικό δίδυμο Βίντις και πιθανόν Φέρντιναντ...δεν υπάρχει σωτηρία. Η απουσία του Τιάγκο σίγουρα είναι σημαντική για την Μπάγερν, αλλά δεν νομίζω να την επηρεάσει σήμερα, ίσως αργότερα με πιο δύσκολο αντίπαλο, αλλά με Φελανί και Κάρικ μια χαρά είναι και οι Λαμ, Σβαιντσάγκερ και Κροος. Η απουσία του Ντάντε στην άμυνα ίσως κάνει λίγο ευάλωτη και την άμυνα της Μπάγερν με  τον Ρούνει να μπορεί να σκοράρει. Οβερ θα είναι η επιλογή μου με σκοράκι 1-2.


Κάτι θα σκαρφιστεί...
ΠΑΡΙ ΣΕ ΖΕΡΜΕΝ-ΤΣΕΛΣΙ Χ2: Οι πιθανότητες πρόκρισης κατά την ταπεινή μου άποψη στο ζευγάρι είναι μοιρασμένες. Η Παρί είναι ισχυρή σε όλες τις γραμμές και η έδρας της είναι αλώβητη. Το πρωτάθλημα ουσιαστικά το έχει κλειδώσει, βρίσκεται στο +13 από την Μονακό και πλέον επικεντρώνεται στο Champions League. Αντίθετα η Τσέλσι στο πρωτάθλημα δίνει τεράστια μάχη και  το Σάββατο γνώρισε οδυνηρή ήττα από την Κρίσταλ Πάλλας...που την έριξε στην τρίτη θέση. Για ακόμη μια φορά φέτος πέταξε βαθμούς με θεωρητικά εύκολο αντίπαλο. Αυτό είναι το μεγάλο της πρόβλημα, οι κλειστές άμυνες, δεν έχει λύσεις και δεν μπορεί να τις διασπάσει. Αντίθετα σε όλα τα μεγάλα ματς, σε όλα τα ντέρμπι η Τσέλσι του Μουρίνιο παίρνει αυτό που θέλει, δεν έχει χάσει σε κανένα. Με Άρσεναλ 0-0 και 6-0, με Σίτι 0-1 και 2-1, με Τότεναμ 1-1 και 4-0, με Μάντσεστερ 0-0 και 3-1, με Λίβερπουλ 2-1, με Γαλατασαράι 1-1 και 2-0, με Σάλκε 0-3 και 3-0. Μοναδικό ψεγάδι ο αποκλεισμός από το κύπελλο με 2-0 από την Σίτι. Ο Πορτογάλος ξέρει ακριβώς τον τρόπο να στήνει τις ομάδες του και να κλέβει αυτό που θέλει. Εκτός από την υπεροχή στον πάγκο με τον Μπλαν να είναι ένας καλός κόουτς...αλλά όχι Μουρίνιο και η Τσέλσι σαν όνομα υπερέχει, έχει φάει με το κουτάλι τέτοια ματς, αντίθετα η Παρί παρά τους παιχταράδες που έχει στην Ευρώπη είναι ακόμα νεούδι σε σχέση με τους ''μπλέ'' του Λονδίνου. Θεωρώ ότι υπάρχει αξία στο Χ2 της Τσέλσι, θα βρει τον τρόπο ο Ζοζέ να πάρει έστω το 0-0.

υπεροπλία για την Ρεάλ στο κέντρο
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ 1: Η Ρεάλ έχω την εντύπωση πως θα πάρει την εκδίκηση της για τον περσινό αποκλεισμό. Η Ντόρτμουντ δεν είναι τόση δυνατή όσο την περσινή σεζόν, οι τραυματισμοί την έχουν πλήξει αρκετά. Ειδικά οι απουσία των Γκουντογάν και Μπέντερ από το κέντρο σχεδόν όλη τη χρονιά είναι ολοφάνερη. Στο Μπερναμπέου θα ταξιδέψει και χωρίς τον τιμωρημένο Λεβαντόφσκι κάνοντας το έργο της ακόμα πιο δύσκολο. Μπέντερ, Μπλαζικόφσκι και Σούμποτις συμπληρώνουν το απουσιολόγιο. Περιμένω την Ρεάλ πεινασμένη μετά την καταστροφική προηγούμενη εβδομάδα με τις ήττες απέναντι σε Μπάρτσα και Σεβίλλη που την έριξαν στην τρίτη θέση στην Πριμέρα. Στα χαφ οι Μόντριτς, Τσάμπι Αλόνσο και Ντι Μαρία είναι κλάσεις ανώτεροι από τους Κελ και Σαχίν και εκεί θα κριθεί το ματς. Ο Αντσελότι ξέρει πως η απουσία του Λεβαντόφσκι, κάνει επικίνδυνη την ομάδα του Κλοπ μόνο από τα άκρα με Ρόις και Ομπαμεγιάνκ και θα βρει τον τρόπο να τους κλειδώσει. Επιθετικά οι Ρονάλντο, Μπέιλ και Μπενζεμά θα σκοράρουν τουλάχιστον δύο φορές...Άσσος, οβερ και σκορ 3-1 είναι η πρόβλεψη μου.

Θα κρατήσω τον μικρό άσσο της Ρεάλ και θα βάλω όλα μαζί σε τετράδα, ρισκάροντας λίγο παραπάνω.

τετράδα απόδοση 8,07 ποντάρισμα 39 μονάδες
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΑΝΤΕΡ
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.-ΜΠΑΓΕΡΝ ΟΒΕΡ
ΠΑΡΙ ΣΕ ΖΕΡΜΕΝ-ΤΣΕΛΣΙ Χ2
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ 1

σύστημα 2-3-4 σκοράκια απόδοση 8320,00 ποντάρισμα 11 μονάδες 1χ6 στις δυάδες, 1χ4 στις τριάδες και 1 στην τετράδα
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 0-0
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.-ΜΠΑΓΕΡΝ 1-2
ΠΑΡΙ ΣΕ ΖΕΡΜΕΝ-ΤΣΕΛΣΙ 0-0
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ 3-1

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ 2000 ΜΟΝΑΔΕΣ
ΚΑΒΑ 970
ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ 50
ΚΑΒΑ 920

ΥΓ. Ότι και να γίνει σήμερα θα έχουμε και αύριο στήλη κανονικά, με την ανάλυση του Ολυμπιακός- ΠΑΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου