Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΠΛΕΟΝ...ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΑΠΟ ΣΥΝΗΘΕΙΑ


Η Θύελλα Κρήνης έχει το όνομα ...αλλά με θύελλα που σαρώνει όποιον βρεθεί στο δρόμο της μοιάζει η Ελπίς. Η σημερινή νίκη με 1-0 επί της Θύελλας ήταν η τέταρτη συνεχόμενη  για τους γηπεδούχους και πέμπτη στα τελευταία έξι ματς με μοναδική παραφωνία την εκτός έδρας ισοπαλία στον Στανό. Πλέον δεν είναι είδηση οι νίκες για την Ελπίς Βραστών,είναι συνήθεια.


Ο σημερινός αγώνας απέναντι στην Θύελλα Κρήνης ήταν ιδιαίτερα δύσκολος για τους παίχτες του Γιώργου Βούλγαρη,γιατί έπρεπε να διαχειριστούν τον ρόλο του φαβορί που είχαν απέναντι στο νεανικό σύνολο της Θύελλας.



Το 4-4-2 σε ρόμβο ήταν ο σχηματισμός που κατέβασε την Ελπίς ο Βούλγαρης.Η επιστροφή του Αστεριάδη τον έφερε δίπλα στον Γκλάβα στο κέντρο της άμυνας,έχοντας αριστερά τους τον Παπαβασιλείου και δεξιά τον Νικολαίδη Ηρακλή.Τερματοφύλακας ο Νικολαίδης Κώστας.Αμυντικό χαφ ο Βούλγαρης στην κορυφή του ρόμβου ο Κυργιαφίνης,με τον Δημούδη στην αριστερή γωνία και τον Γκρίλη δεξιά.Σέντερ φορ ο Χαρέλης και ο Κακούρος λίγο πιο πίσω.
Στο δεύτερο ημίχρονο  ο Γκρίλης έγινε αμυντικός χαφ με τον Κακούρο να παίρνει την θέση του και τον Βούλγαρη αντίστοιχα να περνάει δίπλα στον Χαρέλη.

Η Θύελλα Κρήνης κατέβηκε με 4-2-3-1 με δύο καθαρά αμυντικά χαφ τους Νincani(8) και Hoxna(10),τριάδα μπροστά τους από τα δεξιά Μπράτσο(7),Σιδηρόπουλο(11) και Κωστελίδη(6).Μοναδικός επιθετικός ο Τσακίρης(9).Τερματοφύλακας ο Σαχινίδης(1) και η τέτραδα στην άμυνα από δεξιά Χαντζαρίδης(2), Μπαλαβάνης(5),Τσαλουκίδης(4)Κυριακέλης(3).
*σε παρένθεση τα νούμερα των παιχτών



Η Ελπίς ήταν πολύ καλύτερη από τον αντίπαλο της και θα μπορούσε να κερδίσει πιο εύκολα.Όμως το κακό ξεκίνημα,με τα πρώτα 30 λεπτά του αγώνα να μην έχουν ούτε μία αξιοσημείωτη φάση,έφεραν πολύ εκνευρισμό και καθόλου ψυχραιμία στις κινήσεις των παιχτών.Οι παίχτες της Ελπίς έκαναν πολλές βιαστικές κινήσεις και δεν είχαν καθαρό μυαλό για να τελειώσουν τις φάσεις.
Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου η Ελπίς φόρτσαρε και έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες με τον Βούλγαρη και είχε ένα οριζόντιο δοκάρι με φοβερό σουτ του Δημούδη έξω από την περιοχή.
Στο δεύτερο ημίχρονο , με την είσοδο του Πιπερά οι γηπεδούχοι έγινα πιο πιεστικοί και έκλεισαν στα καρέ τους φιλοξενούμενους.Η χρυσή αλλαγή ο Πιπεράς με υπέροχη κεφαλιά μετά από κόρνερ του Κυργιαφίνη πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα στο 74' λεπτό,εννιά λεπτά μετά την είσοδο του στο γήπεδο.Το γκολ αντί να διώξει το άγχος από τους γηπεδούχους...τους γέμισε πανικό και ξαφνικά η Θύελλα που μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε επισκεφτεί καν τα καρέ του Νικολαίδη με αξιώσεις πήρε μέτρα στο γήπεδο και μάλιστα έχασε και μια καλή ευκαιρία με το διαγώνιο στου του Χαντζαρίδη. Εκεί φάνηκε η έλλειψη ψυχραιμίας για την Ελπίς,αντί να κρατήσει μπάλα και να παγώσει το ρυθμό απομάκρυνε την μπάλα μακριά.
Σε γενικές γραμμές οι γηπεδούχοι έδειξαν μια δυσκολία στην δημιουργία φάσεων αλλά η αμυντική λειτουργία ήταν άριστη και φαίνεται πως είναι αυτή που δίνει τις νίκες.Πάντως σε ματς όπως τα δύο προηγούμενα που η Ελπίς δεν ήταν φαβορί και περίμενε τον αντίπαλο της να κάνει παιχνίδι,έμοιαζε πιο άνετη και σίγουρη στον αγωνιστικό χώρο.

Η Θύελλα κατέβηκε με μόλις 12 παίχτες στην αποστολή και στην εντεκάδα της είχε πολλούς νεαρούς .Πάντως παρά τα προβλήματα στάθηκε αξιοπρεπέστατα στο χορτάρι με μοναδικό στόχο να κρατήσει το μηδέν.Αν καταφέρει να αποκτήσει δύο ποδοσφαιριστές που να μπορούν να δημιουργήσουν καταστάσεις επιθετικά θα έχει καλύτερη τύχη στο πρωτάθλημα.

Ο διαιτητής Σερέτης δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα αφού το παιχνίδι δεν είχε δύσκολες φάσεις,μάλιστα δεν σφύριζε πολύ και άφηνε το παιχνίδι να εξελιχθεί και να έχει ρυθμό.Στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού όμως άνοιξε μια κόντρα με τους γηπεδούχους και κάθε του σφύριγμα ήταν φανερό πως γινόταν σαν αντίδραση στις φωνές που ακουγόταν από την κερκίδα εναντίον του.Να σημειώσω και δύο κατά την γνώμη μου μεγάλα λάθη που έγιναν: Όταν ο Γκρίλης έγινε αλλαγή με τον Πιπερά από την βιασύνη τους δεν περίμεναν τον επόπτη να έρθει στην σέντρα και να γίνει κανονικά η αλλαγή...άλλαξαν μόνοι τους.Ο διαιτητής Σερέτης σωστά σφύριξε και διέταξε να γίνε σωστά η αλλαγή...αλλά δεν τους τιμώρησε με κίτρινη κάρτα όπως όφειλε.
έκαναν μόνοι τους την αλλαγή...
Επίσης επέτρεψε να εκτελεστεί φάουλ κοντά στην περιοχή ενώ βρισκόταν και δεύτερη μπάλα στον αγωνιστικό χώρο,φωνάζοντας χαρακτηριστικά στον παίχτη της Θύελλας  ''παίζε''.Χωρίς προβλήματα οι επόπτες Γούτας και Διαμαντής.


Την επόμενη αγωνιστική η Ελπίς θα πάρει τους τρεις βαθμούς άνευ αγώνος λόγω της αποχώρησης της Άθυτου από το πρωτάθλημα και θα περιμένει να δει τα αποτελέσματα των υπολοίπων που μπορεί να την φέρουν και μέσα στην πεντάδα...Τα τρία τελευταία ματς του πρώτου γύρου πάντως είναι φωτιά(Τρίγλια εντός,Πορταριά εκτός,Στρατώνι εντός) ενώ στην πρώτη αγωνιστική στο δεύτερο γύρου υπάρχει το ματς με την Βαρβάρα στα Βραστά. Η Ελπίς με τις εμφανίσεις που έχει κάνει μέχρι τώρα θα αντιμετωπίσει τους τέσσερις πρωτοπόρους χωρίς κανένα άγχος ξέροντας πως δεν έχει να χάσει τίποτα...

ΤΟ ΜΑΤΣ

30' Ο Χαρέλης ταλαιπώρησε τους αμυντικούς που έδιωξαν άτσαλα την μπάλα πάνω στον Βούλγαρη,με τον τελευταίο να βρίσκεται μόνος στο ύψος του πέναλτι αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

37' κόρνερ του Κυργιαφίνη στο δεύτερο δοκάρι για τον Βούλγαρη,η σκαστή κεφαλιά του όμως πέρασε άουτ.


40'  Η μπάλα μετά από κόντρες στρώθηκε στον Δημούδη λίγα μέτρα έξω από την περιοχή,αυτός έπιασε ένα μονοκόμματο σουτ και την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι του εμβρόντητου Σαχινίδη.

58' Ο Χαρέλης έκανε το γυριστό μέσα από την περιοχή.


64' Ο Τσακίρης με μια ωραία κούρσα βγήκε στην κόντρα και μπήκε στην περιοχή από θέση μέσα δεξιά το σουτ που επιχείρησε υπό την πίεση του Γκλάβα πέρασε ψηλά άουτ.

68' Ο Χαρέλης έπιασε ένα αδύναμο σουτ όμως ο Σαχινίδης αντέδρασε λάθος και παραλίγο να δεχτεί ένα αστείο γκολ.


74' 1-0 Ο Πιπερας με υπέροχη γυριστή κεφαλιά μετά από κόρνερ του Κυργιαφίνη πέτυχε το γκολ της νίκης για την Ελπίς.


77' Ο δεξιός μπακ Χαντζαρίδης έκανε μια κούρσα και κατάφερε να τρυπώσει μέσα στην περιοχή του Νικολαίδη το διαγώνιο σουτ που έκανε όμως πέρασε δίπλα από το δοκάρι του γκολκίπερ της Ελπίς.

93' Ο Πιπεράς πήρε την πρώτη κεφαλιά μετά από μια βαθιά μπαλιά,ο Σουσούρας έκανε την δεύτερη από πολύ κοντά όμως η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΕΛΠΙΣ
ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ Κ.,ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ Η.,ΓΚΛΑΒΑΣ,ΑΣΤΕΡΙΑΔΗΣ,ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ,ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ,ΔΗΜΟΥΔΗΣ,ΓΚΡΙΛΗΣ(63' ΠΙΠΕΡΑΣ),ΚΥΡΓΙΑΦΙΝΗΣ(90' ΑΓΓΕΛΗΣ),ΚΑΚΟΥΡΟΣ,ΧΑΡΕΛΗΣ(86' ΣΟΥΣΟΥΡΑΣ)

ΘΥΕΛΛΑ 
ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ(85' ΜΙΓΓΑΣ)ΧΑΝΤΖΑΡΙΔΗΣ,ΚΥΡΙΑΚΕΛΛΗΣ,ΤΣΑΛΟΥΚΙΔΗΣ,ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΗΣ,ΚΩΣΤΕΛΙΔΗΣ,ΜΠΡΑΤΖΟΣ,ΝINCANI, ΤΣΑΚΙΡΗΣ,HOXNA,ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΡΙΤΙΚΗ 

ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ 6
Δεν ήταν ήρεμος και οι φωνές του πολλές φορές άγχωναν την ομάδα.Πολύ σωστά πέρασε τον Πιπερά βγάζοντας τον Γκρίλη για να πιέσει περισσότερο.Για τρίτο σερί ματς έπαιξε το 4-4-2 με ρόμβο και φαίνεται να ταιριάζει στην ομάδα.

ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 6: ίσως το πιο ξεκούραστο ενενηντάλεπτο στην καριέρα του,ακόμα και τα δύο σουτ που έκανε η Θύελλα πέρασαν αρκετά έξω από την εστία του.

ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ 6 : δεν είχε πρόβλημα στα αμυντικά του καθήκοντα,αλλά θα μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο επιθετικά.

ΑΣΤΕΡΙΑΔΗΣ 6 : δεν είχε καθόλου πίεση και επανήλθε από τον τραυματισμό του.Φάνηκε επηρεασμένος πάντως σε μερικές απομακρύνσεις του που δεν ήταν σωστές.

ΓΚΛΑΒΑΣ 6 : Χωρίς να πιεστεί επίσης ,όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί για να επέμβει.Δεν απέφυγε τις γιόμες...

ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 6: Ισχύει περίπου το ίδιο με τον Νικολαίδη Ηρακλή χωρίς προβλήματα αμυντικά,αλλά επιθετικά δεν βοήθησε όσο θα μπορούσε.

ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ 7 : Στο πρώτο ημίχρονο σαν αμυντικός χαφ δεν είχε πολλή δουλειά και ανέβαινε συχνά για να απειλήσει.'Εχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες.Στο δεύτερο που έπαιξε δίπλα στον Χαρέλη ζήτησε περισσότερες μπάλες και ήταν ο κύριος λόγος της πίεσης που ασκούσε η Ελπίς στην Θύελλα.

ΓΚΡΙΛΗΣ 6 : Σταθερός και σίγουρος στις επεμβάσεις του και στις μονομαχίες,εκεί που τα χαλούσε σήμερα ήταν οι πάσες του που δεν είχαν ακρίβεια.Έγινε αλλαγή για λόγους τακτικής και να γίνει πιο επιθετική η ομάδα.

 ΔΗΜΟΥΔΗΣ 7 : Από τους κορυφαίους του γηπέδου.Έτρεξε πάρα πολύ και βοήθησε τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά.Είχε ένα φοβερό σουτ στο δοκάρι που αν η μπάλα κατέληγε στα δίχτυα θα ήταν για highlight.Έκανε ωραίες κούρσες με την μπάλα στα πόδια.

ΚΑΚΟΥΡΟΣ 5: Πολύ κακή εμφάνιση σήμερα από τον ''ΚΑΚ'' δεν ήταν η μέρα του και δεν μπόρεσε να πάρει πολλές ενέργειες στα πόδια του.Ίσως τον επηρέασαν οι φωνές από τον προπονητή του.

ΚΥΡΓΙΑΦΙΝΗΣ 7 : Παρόλο που έδειχνε να μην του βγαίνει το ματς είχε την ηρεμία να το διαχειριστεί και βοήθησε πάρα πολύ στο δεύτερο ημίχρονο με την εμπειρία του.Έβγαλε την ασίστ με το κόρνερ στο γκολ.

ΧΑΡΕΛΗΣ 6: Ο πιστολέρο σίγησε σήμερα...Δεν ήταν σε καλή μέρα  και δεν κατάφερε να σκοράρει στις δύο ευκαιρίες που είχε.Δεν πήρε και πολλές φορές την μπάλα σε καλή θέση.

Πιπεράς στην θέση του Γκρίλη

ΠΙΠΕΡΑΣ 8: Σκόραρε 11 λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο με μια υπέροχη κεφαλιά.Με λίγα λόγια την δουλειά του την έκανε...Μακάρι να ανέβει και η ψυχολογία του και να βοηθήσει περισσότερο την ομάδα...

ΣΟΥΣΟΥΡΑΣ - : έπαιξε λίγα λεπτά,πρόβαλε να έχει ένα δοκάρι...

ΑΓΓΕΛΗΣ- : το γάλα μια χαρά το ήπιε...

Από την Θύελλα ξεχώρισαν ο Μπαλαμπάνης με το δυναμικό του παιχνίδι στην άμυνα.Ο Χαντζαρίδης που κάλυψε σωστά την πλευρά του και ανέβηκε με αξιώσεις και μπροστά και τέλος ο Hoxna που έτρεχε ασταμάτητα στο κέντρο.



ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Ο Γκλάβας,ο Αστεριάδης και ο Νικολαΐδης Ηρακλής αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμού και βγήκαν να δοκιμάσουν να τρέξουν πριν από τους υπόλοιπους.Και οι τρεις τελικά αγωνίστηκαν κανονικά.

Στο γήπεδο βρισκόταν και η Βίκυ Αργυρη παρουσιάστρια της εκπομπής Sportsmania του TV SUPER.

Στις καθυστερήσεις όταν αντικαταστάθηκε ο  Κυργιαφίνης έδωσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον Γκλάβα.

Η Θύελλα Κρήνης αν και δήλωσε 18 παίχτες στο φύλλο αγώνα,στο πάγκο της είχε μόνο τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα Μίγγα που τελικά χρειάστηκε να αντικαταστήσει τον Σαχινίδη που τραυματίστηκε.

Από την άλλη η Ελπίς...αναπληρωματικό τερματοφύλακα δεν έχει.

Άθλιες οι συνθήκες στα δημοσιογραφικά θεωρεία του γηπέδου της Ελπίς...''το δαγκώσαμε'',ευτυχώς που δεν έριξε και καμιά βροχή.

Δεν θέλω να ''ευλογήσω τα γένια μου''...αλλά λίγο πριν μπει ο Πιπεράς του είπα ότι θα βάλει γκολ σήμερα.





ο ταμίας τάζει πριμ

πάγκος στις επάλξεις






ο πάγκος της Κρήνης είχε μόνο ένα παίχτη...









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου