Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΙΒΑΝ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΣΤΕΦΕΝΣ


Βαριά ήττα με κάτω τα χέρια και χωρίς κανένα ίχνος αντίστασης,το θέλετε πιο λαϊκά που πουλάει και περισσότερο...ντροπή,ξεφτίλα,τραγωδία κτλ...Όπως και να την χαρακτηρίσεις η ήττα του ΠΑΟΚ από τον πολύ ανώτερο του Ολυμπιακό είναι κάτι πολύ φυσιολογικό η έκταση του σκορ είναι που σοκάρει.

Ο Ολυμπιακός θα ήταν ο πρωταθλητής και φέτος,ήταν κάτι που το ξέραμε όσοι σκεφτόμαστε λογικά,το χτεσινό ματς ίσως έδινε μια παράταση στην στέψη του.Αυτοί οι λίγοι που πίστευαν(ανάμεσα τους πιθανώς και ο Σαββίδης) πως ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να χτυπήσει τον Ολυμπιακό προσγειώθηκαν ανώμαλα από το χτεσινό 4-0.



ΚΑΙ ΤΩΡΑ?

Ναι ο ΠΑΟΚ χτες ήταν πάρα πολύ κακός,ναι ο Στέφενς δεν διαχειρίστηκε σωστά το ματς και δεν διόρθωσε τα κακώς κείμενα με τις αλλαγές του,ναι ο Σαββίδης ανέβασε υπερβολικά τις προσδοκίες παραμονές του ματς,μιλώντας για πόλεμο.Όλοι έκαναν λάθος και τίποτα δεν λειτούργησε όπως έπρεπε...τώρα τι κάνουμε? Θα γίνει το κλασικό που γίνεται στον ΠΑΟΚ μετά από αποτυχίες:Αρχίζουμε την αυτοκαταστροφή,αρχίζουμε την ισοπέδωση...όλοι είναι άχρηστοι,ντροπιάζουν την φανέλα που φοράνε και δεν σέβονται τον κόσμο που τους στηρίζει.Ο Στέφενς είναι τουρίστας γιατί το Σάββατο πήγε στην Ακρόπολη...αν είναι δυνατόν πήγε στην Ακρόπολη?παραμονές ενός τέτοιου ματς?...έγκλημα.Ο Σαββίδης είναι τσιγκούνης πήρε παλτά...εδώ διάβασα περίπου 10 φορές το ''με πορδές δεν βάφονται αυγά''.Ο Βρύζας είναι γλάστρα,ο Τσιτσιακόφ ήρθε από την Ρωσία για να φέρει μεταγραφές Έλληνες διεθνείς...και συνεχίζουμε  το κράξιμο μέχρι και τον τελευταίο σεκιουριτά που δουλεύει για την ΠΑΕ.
Και που οδηγεί όλο αυτό?Στην απαξίωση της ομάδας και του προπονητή που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αποτυχία.Το εύκολο είναι να τους στείλεις στο διάολο,το δύσκολο είναι να τους στηρίξεις.
Εδώ είναι που πρέπει να βγει μπροστά ο Ιβάν,να διώξει μακριά την αυτοκαταστροφή και να ρίξει πέπλο προστασίας πάνω από την ομάδα και τον Στέφενς. Να βγει και τον στηρίξει ανοιχτά,να του δώσει ψήφο εμπιστοσύνης και να τον αφήσει να δουλέψει όπως αυτός ξέρει.Και βέβαια από τον Ιανουάριο κιόλας να τον αφήσει να χτίσει την δικιά του ομάδα με τους παίχτες που θέλει αυτός,γιατί προς το παρών δουλεύει με τους παίχτες που βρήκε ή του έφεραν.Υπομονή και στήριξη στον άνθρωπο που ο ίδιος επέλεξε για να κάνει τον ΠΑΟΚ μεγάλο.Ας συμβουλευτεί τον Ζαγοράκη,ας τον ρωτήσει τι έκανε εκείνος την πρώτη χρονιά του Σάντος στην ομάδα,που ο ΠΑΟΚ βγήκε 9ος στο πρωτάθλημα και ο Πορτογάλος ήταν ''ο Καρπουζάς από το Εστορίλ'' τότε που άκουγε το μυθικό ''go to your village''.Tι έκανε τότε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ; κόντρα σε όλους τον στήριξε έμπρακτα και τον άφησε να δουλέψει με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα...
τον  στήριξε και δικαιώθηκε

Θέλετε και άλλο παράδειγμα πιο πρόσφατο...ο Μίτσελ όταν ανέλαβε πέρυσι η ομάδα του ήταν μαύρο χάλι,έτρωγε 5 γκολ από την Λεβάντε.Ο Μαρινάκης όμως το καλοκαίρι τον στήριξε του πήρε όσους παίχτες(18 μεταγραφές) ήθελε και τον άφησε να δουλέψει.Τον Σεπτέμβριο κόντεψε να τον απολύσει,τώρα όμως ο Μίτσελ με το έργο του έχει κλείσει τα στόματα όλων μας που τον αμφισβητούσαν.Απέδειξε πως τελικά δεν είναι τόσο κακός προπονητής όσο νομίζαμε όλοι...

Το ποδόσφαιρο πολλές φορές είναι απλό...αλλά συγχρόνως είναι και πολύ περίπλοκο.Το να χτίσεις μια ομάδα που θα πρωταγωνιστεί θέλει δουλειά,χρόνο και υπομονή...αυτό που ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κάνει εδώ και δεκαετίες δεν μπορεί να το κάνει σε τρεις μήνες...Απλά πράγματα.
Επίσης πρώτα φροντίζεις  να γίνεις δυνατός και να μπορείς να σταθείς στα πόδια σου και μετά βγαίνεις στην επίθεση και αρχίζεις τα μεγάλα λόγια.

ΥΓ. Είμαι απόλυτα σίγουρος πως...όλοι αυτοί που κράζουν τον Στέφενς γιατί επέλεξε να ρισκάρει βγάζοντας τον Λάζαρ με αποτέλεσμα να δεχτεί άλλα δύο γκολ,αν ο Ολλανδός άλλαζε κάτι στην άμυνα...θα τον κράζανε γιατί δεν ρίσκαρε ενώ η ομάδα του έχανε με 2-0.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου