Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

AΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ


Ένα είναι το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει δύο μέρες πριν το μεγάλο  ντέρμπι ανάμεσα στους δύο αιώνιους: Θα ολοκληρωθεί κανονικά? Οι δύο πλευρές φρόντισαν με τις ενέργειες του να δυναμιτίσουν το κλίμα και η ατμόσφαιρα το Σάββατο θα μυρίζει μπαρούτι.

Την προηγούμενη εβδομάδα απολαύσαμε τρία μεγάλα ντέρμπι στα μεγάλα Ευρωπαικά πρωταθλήματα: Σάλκε-Ντόρτμουντ, Μπαρτσελόνα-Ρεάλ και Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτυ. Την εβδομάδα πριν τα μεγάλα ματς υπήρχαν άπειρα ρεπορτάζ, συζητήσεις και εκπομπές  που ασχολούνταν με το ποδόσφαιρο...Ανάλυση των δύο αντιπάλων, οι προβληματισμοί των δύο προπονητών για τις ενδεκάδες, δηλώσεις από τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές...τους πραγματικούς πρωταγωνιστές . Ποδοσφαιροσυζήτηση με λίγα λόγια...


Πριν το μεγάλο ντέρμπι του Ελληνικού πρωταθλήματος ...διαβάζουμε για την βρώμα που έχουν τα αποδυτήρια στην Λεωφόρο, για τις κενές θέσεις πίσω από τον πάγκο του Ολυμπιακού, για τον αριθμό των αστυνομικών που θα είναι στο γήπεδο, για τις δηλώσεις και τις μπηχτές των παραγόντων των δύο ομάδων, για τον ορισμό του διαιτητή, το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ που είναι? Απλά δεν υπάρχει στο κάδρο το έχουν κάνει στην άκρη όλα τα υπόλοιπα. Καμία ποδοσφαιρική ανάλυση, πουθενά...μόνο ανακοινώσεις, ψευτοτσαμπουκάς και εμπρηστικά πρωτοσέλιδα. Η πρόβλεψη που μπορεί να γίνει δεν είναι για τον νικητή αλλά για τον αν το ματς θα διακοπεί...Αυτό δυστυχώς είναι το ποδόσφαιρο μας.




Δεν έχει σημασία ούτε ποιος ξεκίνησε όλο αυτό το παιχνίδι εντυπώσεων ,έτσι και αλλιώς και οι δύο πλευρές στο τέλος θα βγουν ζημιωμένες. Πόσο ρεζίλι θα γίνουμε πάλι αν οι εικόνες από το μεγαλύτερο ματς του πρωταθλήματος  έχουν σε πρώτο πλάνο  επεισόδια και  μια πιθανή διακοπή? Τόσο χαζοί είναι δηλαδή οι υπόλοιποι? Που έχουν αυτά τα μεγάλα ματς ως διαφήμιση και τα μετατρέπουν σε γιορτή?


Κάτι κάνουμε λάθος και είναι καιρός να το καταλάβουν όλοι αυτοί που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και δεν εννοώ μόνο τους παράγοντες αλλά και τους δημοσιογράφους και τους οπαδούς οργανωμένους και μη. Το ''ποδόσφαιρο του αγωνιστικού χώρου'' πρέπει να επιστρέψει σε πρώτο πλάνο και να αφήσει το παρασκήνιο στην άκρη, είναι ο μόνος τρόπος για να ανεβάσουμε το επίπεδο της ποδοσφαιρικής μας παιδείας.

Πόσο μακρινές εικόνες...για μας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου