Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΣΚΕΨΕΙΣ Νο8

η πτώση της Γιουνάιτεντ


Εδώ είμαστε και πάλι να σχολιάσουμε ότι είδαμε στα γήπεδα της Ευρώπης το τριήμερο που μας πέρασε.Θα αρχίσουμε ανάποδα πρώτα με τα Ευρωπαϊκά και θα βάλουμε στο τέλος την Superleague,έτσι για αλλαγή.

Η Ρόμα είναι η μοναδική ομάδα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης που έχει μόνο νίκες.Αυτή την φορά υποχρέωσε την Νάπολι στην πρώτης της ήττα στο πρωτάθλημα,βέβαια ήταν και λίγο τυχερή αφού η ομάδα του Μπενίτεθ είχε τρία δοκάρια και ένα απίστευτο τετ α τετ με τον Πάντεφ.Ο Ισπανός άφησε στον πάγκο τον Ιγκουάιν για να το έχει φρέσκο στο κρίσιμο ματς με την Μαρσέιγ.Να δούμε που το πάει η Ρόμα του Γκαρσία που μπορεί να μην έχει πολλές λύσεις αλλά το ότι  δεν έχει Ευρωπαϊκά ματς είναι μεγάλο συν,το ταβάνι της για μένα είναι η τρίτη θέση που οδηγεί στο champions league.Για την Νάπολι τα έχουμε πει δεν έχει εναλλακτικές λύσεις και το rotation του Μπενίτεθ θα στοιχίσει...
Ο Μαραντόνα παρακολούθησε από κοντά την αγαπημένη του Νάπολι.




Απίστευτο ματς στην Φλωρεντία με την ομάδα του Μοντέλα να ξεβρακώνει στην κυριολεξία την Κυρία Γιουβέντους με τέσσερα γκολ μέσα σε 15 λεπτά από το 0-2 έφτασε σε μια επική νίκη.
Δείτε το Μπονούτσι να αλλάζει σορτσάκι.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ρόσι που πέτυχε χατ τρικ,με τον Μοντέλα να δηλώνει πως σκεφτόταν να τον κάνει αλλαγή λίγο πριν πετύχει το πρώτο γκολ για να τον ξεκουράσει ενόψει της δύσκολης συνέχειας...
Αρνητικός πρωταγωνιστής η άμυνα της Γιουβέντους με τον Μπουφόν να μοιάζει σκουριασμένος.
Πάντως η ομάδα του Κόντε,στο πρώτο τέταρτο στο δεύτερο ημίχρονο έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες για να κάνει το 0-3 και να κλειδώσει το ματς.
Δείτε τα γκολ



Ο Κόντε ήταν έτοιμος να κλάψει


Απίστευτο ματς στο Τορίνο με την γηπεδούχο να ισοφαρίζει την Ιντερ στο 92' λεπτό με ένα περίεργο φάουλ.Η Νερατζούρι αγωνιζόταν με 10 παίχτες από το πέμπτο λεπτό βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ και όμως μέχρι το τελευταίο λεπτό κρατούσαν την νίκη στα χέρια τους.Η Τορίνο στο δεύτερο λεπτό είχε δοκάρι και στο έβδομο χαμένο πέναλτι...
Δείτε το υπέροχο γκολ του Γκουαρίν


Η Μίλαν με τις απουσίες που είχε βρήκε πρωταγωνιστή τον Σλοβένο Μπίρσα που ένα όμορφο γκολ χάρισε την νίκη με 1-0 επί της Ουντινέζε.Ο μέσος της Μίλαν είχε πετύχει και το μοναδικό γκολ στην νίκη με 1-0 επί της Σαμπντόρια.


Εννιά πέναλτι σφυρίχτηκαν στα ματς του Καμπιονάτο...μάλλον υπερβολικά πολλά.

Στο Λιβόρνο-Σαμπντόρια μπήκαν δύο γκολ στις καθυστερήσεις,πρώτα για την Λιβόρνο που ισοφάρισε σε 1-1 και στην τελευταία φάση για τους φιλοξενούμενους με πέναλτι, που πήραν έτσι την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα.


Ο Τζιλαρντίνο πέτυχε και τα δύο γκολ της Τζένοα,αλλά το δεύτερο μετά από απίστευτη καραμπόλα και την μπάλα να χτυπάει στα μούτρα του και να μπαίνει στα δίχτυα.


Η Κάλιαρι επέστρεψε μετά από καιρό στο γήπεδο της που είχε κριθεί ακατάλληλο και ο Πινίγια ανέβηκε στο πέταλο για να πανηγυρίσει το γκολ που χάρισε την νίκη στην ομάδα του στο 85' λεπτό.



Δείτε τον περίεργο πανηγυρισμό του Κασταλόνε της Βερόνα στο πρώτο γκολ.


H Άρσεναλ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και διέλυσε με 4-1 την Νόργουιτς. Δεν είναι μόνο η νίκη και το σκορ,αλλά το όμορφο ποδόσφαιρο που παίζει με τους  Ζιρού,Ράμσει,Οζίλ,Γούλισιρ και για πρώτη φορά φέτος και Καθόρλα να κάνουν θαύματα.Δύο ασίστ ο Ζιρού.

Tα κολπάκια του Ράμσει


Η γκολάρα του Ράμσει


Το γκολ του Σαββατοκύριακου με τους παίχτες της Άρσεναλ να αλλάζουν με απίστευτη ταχύτητα πάσες...


H Tσέλσι δυσκολεύτηκε αφού η Κάρντιφ προηγήθηκε μετά από μεγάλη γκάφα του Ντάβιντ Λούις.


Αλλά ο Ετό αρχικά με την πονηριά του έδωσε την ευκαιρία στον Αζάρ να σκοράρει.


Και στην συνέχεια σκόραρε για το 2-1.

Ο Μουρίνιο έδωσε το δικό του σόου αφού κατάφερε να αποβληθεί για τις διαμαρτυρίες του για ένα πλάγιο άουτ.

Αρχικά κάθισε ακριβώς πίσω από τον πάγκο δείτε στο 6:55...


Kαι στην συνέχεια ανέβηκε πιο ψηλά μαζί με τους οπαδούς,o 17χρόνος Sean Buxton έβγαλε μια φωτογραφία με τον Πορτογάλο που έκατσε ακριβώς δίπλα του και την ανέβασε στο twiter όπου πήρε άμεσα γύρω στα 25,000 retweets και 15.000 favorites....
 

Με στυλ πανηγύρισε και το τρίτο γκολ...


Στην Μάντσεστερ θα πάρει πολύ καιρό να ξεπεράσει τον Φέργκιουσον.Άλλη μια μέτρια εμφάνιση παρά το 1-0 υπέρ της η Μάντσεστερ έδειχνε να φοβάται την Σαουθάμπτον και το πλήρωσε με το γκολ που δέχτηκε στο 89',έχει πάει περίπατο εκείνη η αίσθηση που είχαμε όλοι πως ότι και να γίνει η Γιουνάιτεντ θα κερδίσει,οι νίκες από συνήθεια που λέμε.Η ομάδα του Ποκετίνο από την άλλη έδειξε πως δεν βρίσκεται τυχαία τόσο ψηλά,είχε 54% κατοχή μπάλας και 18 τελικές προσπάθειες έναντι 12 της ομάδας του Μόγιες και όλα αυτά μέσα στο Ολντ Τράφορντ,ενώ μην ξεχνάτε πως κέρδισε και μέσα στην έδρα της Λίβερπουλ...
αποθεώθηκε

O Σιρ Άλεξ αναγκάστηκε να κάνει δηλώσεις στήριξης στον διάδοχο του,λέγοντας πως θα είναι επιτυχημένος έστω και ένα τρόπαιο να κερδίσει ακόμα και αυτό είναι το Λιγκ Καπ.

H Τότεναμ κέρδισε με 0-2 στην έδρα της Αστον Βίλα και επανήλθε στις νίκες μετά το στραπάτσο του 0-3 από την Γούεστ Χαμ.
Το γεγονός που σημάδεψε τον αγώνα το καπνογόνο που προσγειώθηκε στην πλάτη του επόπτη από τους οπαδούς της Τότεναμ.

Πολύ αρχίσανε να λένε : ορίστε γίνονται και στην Αγγλία τέτοια δεν είμαστε μόνο εμείς....η διαφορά είναι πως ο κύριος που έκανε την μαλακία του για το υπόλοιπο της ζωής του όταν παίζει η Τότεναμ θα βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα...αν δεν τον κλείσουν μέσα βέβαια.

Πολύ ωραίο ματς έγινε στο Νιούκαστλ ανάμεσα στους γηπεδούχους και την Λίβερπουλ με τελικό σκορ 2-2
.Γκολάρα από τον Καμπαγιέ για το 1-0.

 Ο Σουάρες όπως συνήθως ήταν κάτω...


Η Μάντσεστερ Σίτυ πήρε την πρώτη της εκτός έδρας νίκη με 1-3 επί της Γούεστ Χαμ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αγκουέρο που πέτυχε τα δύο γκολ και έβγαλε την ασίστ για το άλλο.
Δείτε την υπέροχη μπαλιά του Φερναντίνιο στο πρώτο γκολ.


\
ο προπονητής της Γουέστ Χαμ Αλαρντάις σε μια περίεργη πόζα



Η Μπαρτσελόνα έμεινε άσφαιρη για πρώτη φορά μετά από 64 αγώνες στο πρωτάθλημα.Ο Μέσι δεν ήταν απόλυτα έτοιμος και έλειπε πάρα πολύ από τον αγωνιστικό χώρο αφού οι Καταλανοί δεν δημιούργησαν φάσεις και η Οσασούνα κράτησε εύκολα το 0-0.
Η φετινή Μπαρτσελόνα σπάει τα ρεκόρ αλλά αρνητικά,τώρα του σκοραρίσματος πριν από λίγες αγωνιστικές αυτό της κατοχής μπάλας...το σίγουρο είναι ότι ο Τάτα Μαρτίνο προσπαθεί να φτιάξει μια διαφορετική εκδοχή της ομάδας που ξέρουμε.

Η Ρεάλ έκανε ίσως την καλύτερη της εμφάνιση και κέρδισε 2-0 την Μάλαγα με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να χάνει πάρα πολλές ευκαιρίες και όταν σημειώσε το δεύτερο γκολ με πέναλτι στις καθυστερήσεις,να απολογείται στους οπαδούς της Ρεάλ ζητώντας συγνώμη για την απόδοση του.


Το πέναλτι το κέρδισε ο Μπέιλ με βουτιά.


Aπίστευτος Καμπαγιέρο έσωσε άπειρες φορές την ομάδα του...



Η πρώτη ήττα για την Ατλέτικο ήρθε στην Βαρκελώνη από την Εσπανιόλ με 1-0 και φάνηκε ξεκάθαρα πως οι παίχτες του Σιμεόνε είχαν έλειψη φρεσκάδας κάτι λογικό αφού αυτοί οι 13-14 τραβάνε κουπί μέχρι τώρα.

Aπίστευτο αυτογκόλ από τον Μουρίλο της Γρανάδα.




H Mπάγερν για ένα ημίχρονο ήταν εκνευριστικά βαρετή με το τίκι τάκα και το πλήρωσε με το 0-1 της Μάιντζ στο τέλος του.Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γκουαρντιόλα πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Γκέτσε και η ομάδα του άλλαξε ταχύτητα και το τελικό 4-1 ήταν θέμα χρόνου,ο Γκέτσε έδωσε δύο ασίστ.
Ο Ρόμπεν ήθελε να χτυπήσει το πέναλτι για το 4-1 αλλά ο Μίλερ πήρε την μπάλα μετά από εντολή του Γκουαρντιόλα και ο Ολλανδός τα πήρε στο κρανίο,δείχνοντας την δυσφορία του πετώντας μακριά την μπάλα...και όλα αυτά τρεις μέρες μετά τις δηλώσεις του Ισπανού τεχνικού πως αυτός είναι το αφεντικό και όποιος δεν δέχεται τις αποφάσεις του θα κάτσει σπίτι του...
Εδώ που τα λέμε δεν είναι και εύκολο να χωρέσει όλους αυτούς στην εντεκάδα χωρίς να μείνει κανένας παραπονεμένος.
Δείτε την αντίδραση του Ρόμπεν.
http://www.football365.fr/etranger/allemagne/allemagne-la-colere-de-robben-1070302.shtml

Η Ντόρτμουντ έπαιξε με την φωτιά και κέρδισε με το φτωχό 1-0 το Αννόβερο με το πέναλτι του Ρόις από το τρίτο λεπτό.Ο Κλόπ παραδέχθηκε πως η ομάδα του δεν ήταν φρέσκια και ήταν τυχερή που το Αννόβερο δεν ισοφάρισε.

H Λεβερκούζεν πέρασε με 1-2 από την έδρα της Χοφενχάιμ με το γκολ φάντασμα του Κίσλινγκ


Αλλά το ματς είχε ακόμη μια απίστευτη φάση στο χαμένο πέναλτι των γηπεδούχων στον 85',μετά την απόκρουση του Λένο είχαμε διπλό δοκάρι...δείτε την φάση στο 0:38.


Δείτε τα πέντε καλύτερα γκολ της αγωνιστικής στην bundesliga



Το 0-0 στο Βέρντερ Βρέμης-Φράιμπουργκ ήταν το πρώτο ματς με λευκή ισοπαλία στην Μπουντεσλίγκα.

H Παρί σε Ζερμέν πέρασε στην κορυφή της βαθμολογία με τους Καβάνι και Ιμπραιμοβιτς να παίζουν από ένα ημίχρονο και να πετυχαίνουν από δύο γκολ.Καλή ιδέα από τον Μπλαν μπορεί να το καθιερώσει...



Πάμε και στα δικά μας τώρα...

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε πολύ εύκολα με 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης.Ο δικέφαλος δείχνει σιγά-σιγά να βρίσκει ομοιογένεια και να βγάζει στο παιχνίδι του μερικά από τα στοιχεία που ζητάει ο Στέφενς: πίεση ψηλά στον αντίπαλο,καλή κυκλοφορία,γρήγορη ανάπτυξη με την μπάλα στα πόδια και πολλές πλαγιοκοπήσεις.Δύο γκολ με στημένες φάσεις άλλο ένα στοιχείο που δείχνει την δουλειά του Ολλανδού,τα εννιά από τα 25 γκολ που έχει πετύχει φέτος ο ΠΑΟΚ είναι με στημένες φάσεις.
Εκτός από τον Βίκτορ που ήταν εξαιρετικός(κάποιοι βιαστικοί τον είχαν βγάλει παλτό...)άλλη μια πολύ καλή εμφάνιση από τον Νίνη που δείχνει να του ταιριάζει η θέση δεξιά.Απίστευτη βέβαια η ευκαιρία που χάνει στο τέλος.


Ο Ολυμπιακός για 60 λεπτά δεν έκανε απολύτως τίποτα στο γήπεδο,σε εκείνο το σημείο ο Φερνάντεζ του Πλατανιά έκανε μια απίστευτη γκάφα που έφερε την ισοφάριση για την ομάδα του Μίτσελ.Από κει και πέρα οι παίχτες των γηπεδούχων ήταν σαν να σταμάτησαν να παίζουν...και μοιραία δέχτηκαν άλλα τρία γκολ.
Δε σε βλέπω καλά Μαρίνο μου...
Ο Βάις στο τέταρτο γκολ έκανε μια κούρσα 71 μέτρων χωρίς να τον ενοχλήσει κανένας.


Ο Παναθηναικός γνώρισε την ήττα στην Λεωφόρο από τον Πανθρακικό με 1-2.Η ομάδα του Μάντζιου εκμεταλεύτηκε τα απίστευτα κενά που είχε η άμυνα του Παναθηναικού.Πραγματικά ήταν για γέλια η αμυντική λειτουργία των πράσινων με κύριο υπεύθυνο τον Μέντες που προς το παρών μοιάζει με πρώην ποδοσφαιριστής.Και ο Σίντελφελντ επίσης δεν έχει την ταχύτητα για να παίξει τόσο ψηλά όπως θέλει ο Αναστασίου.
Ο Πανθρακικός έμεινε για έκτο ματς αήττητος και είναι δίκαια πολύ ψηλά στην βαθμολογία.

Ο Ατρόμητος στο 14' λεπτό κέρδιζε 2-0 έχοντας 7 τελικές και 7 κόρνερ...δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα άλλο για την εικόνα του ματς.
Το μοναδικό θετικό για τον Λεβαδειακό το ντεμπούτο στην βασική εντεκάδα του 17χρόνου Μάγκα...

Σας τα έλεγα για τον Άρη πως δεν υπάρχει περίπτωση να υποβιβαστεί ...
Παλικαρίσιο διπλό στην Βέροια με έναν Βοσκάκη απλά τραγικό.Η κόκκινη που δίνει στον Πουλίδο ενώ ο Ισπανός πάει να του δώσει χειραψία...απλά δεν υπάρχει,ο άνθρωπος τα έχει χαμένα.



Η Καλλονή ξεφούσκωσε και έφαγε μια ωραία πεντάρα από την Ξάνθη του Μάουρερ που πέντε γκολ μαζεμένα πρέπει να είχε να βάλει πάρα πολλά χρόνια...

χατ -τρικ από τον Σολάρι
Στο ντέρμπι της Κρήτης ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Εργοτέλη είχαμε ισοπαλία με τους φιλοξενούμενους να κρατάτε το αήττητο  και του γηπεδούχους να παραμένουν σε ρηχά νερά παρά το ντεμπούτο του Σα Πίντο.
Στις κερκίδες πάντως είναι πρωταθλητές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου