Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΜΑΣ



Το οβεράκι στην Νορβηγικό ματς δεν ήρθε ποτέ και η κυριακάτικη τριάδα μας πήγε άκλαυτη δυστυχώς.Σας είχα υποσχεθεί από χθες μια μικρή ανάλυση στις ομάδες που προκρίθηκαν στους 16 του παγκοσμίου κυπέλλου κάτω των 20. Κανονικά από χτες έπρεπε να κόψουμε το στοίχημα για λίγο καιρό,αλλά η διοργάνωση μου έχει τραβήξει την προσοχή και την παρακολουθώ στενά,πιστεύω μπορούμε να έχουμε κέρδη με λίγο τύχη.Πάμε να δούμε ένα-ένα τα ζευγάρια της φάσης των 16....

ΕΛΛΑΔΑ-ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ  1 : η μεγάλη ευκαιρία για την εθνική μας,το Ουζμπεκιστάν είναι μια ομάδα που μπορούμε να νικήσουμε.Βέβαια πρέπει να είμαστε σοβαροί και να μην υποτιμήσουμε τους Ασιάτες. Στον όμιλο τερμάτισαν στην τρίτη θέση κερδίζοντας μόνο την αδύναμη Νέα Ζηλανδία.Στο ματς με την Κροατία έπαιξαν έξυπνα και πήραν την ισοπαλία,αλλά με την Ουρουγουάη ήταν πολύ κακοί και δέχτηκαν τέσσερα γκολ.Ο τραυματισμός του καλύτερου παίχτη Ισκαντέροφ που έχει ήδη συμμετοχές με την αντρών,είναι μεγάλη απώλεια και σίγουρα είναι υπέρ της εθνικής μας. Οι δικιάς μας εθνική όπως φάνηκε και στο ματς με την Παραγουάη είναι καλύτερη όταν πρέπει να κάνει παιχνίδι υπομονής...και όχι όταν πρέπει να επιτεθεί.Όπως και να έχει ο Τσάνας έχει φτιάξει μια οικογένεια στην ομάδα και νομίζω ότι θα νικήσουμε τους Ουζμπέκους,δύσκολα αλλά θα τους κερδίσουμε. Επειδή οι επιθετικοί μας είναι λίγο δύσκολοι στο γκολ θα πάω με πρώτο γκολ Σταφυλίδη που το ψάχνει με τα σουτ...στο ματς με την Ουρουγουάη είχε δοκάρι...και βέβαια σκοράκι 1-0.Τώρα θα πω και λίγο παραπέρα,βλέποντας τις διασταυρώσεις στο νοκ άουτ,βλέπω ότι η εθνική μας δεν έχει κάποιον αντίπαλο που μπορεί να θεωρηθεί απαγορευτικός για να φτάσει στον τελικό...την Κολομβία και την Ισπανία μόνο στον τελικό θα τις βρει.Γαλλία,Πορτογαλία ή Γκάνα θα είναι οι αντίπαλοι μας μέχρι τον τελικό...μήπως έχουμε ελπίδες να το σηκώσουμε???????

ΙΣΠΑΝΙΑ-ΜΕΞΙΚΟ  ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ : H Iσπανία είναι το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης,είναι η μοναδική ομάδα που στον όμιλο έκανε τρεις νίκες.Το Μεξικό επιτέλους ξεμπούκωσε στο ματς με το Μάλι και το 4-1 του έδωσε την πρόκριση.Νομίζω ότι οι Ισπανοί θα πάρουν την πρόκριση αλλά θα βάλουν και οι Μεξικάνοι γκολ...Το επιθετικό δίδυμο της Ισπανίας Ντελοφέου(Μπάρτσα) και Ζέσε(Ρεάλ) πραγματικά είναι άλλη κλάση...

ΓΑΛΛΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ 1:Οι διοργανωτές Τούρκοι δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και αν δεν είχαν πάρει απευθείας την πρόκριση δεν νομίζω να βρίσκονταν στα τελικά.Στον όμιλο δυσκολεύτηκαν να πάρουν την πρόκριση με αντίπαλους την αδύναμη Αυστραλία και το Ελ Σαλβαδόρ.Η Γαλλία έχει πολύ ποιότητα πήρε την πρόκριση με τέσσερις πόντους,έχασε από την Ισπανία,έφερε ισοπαλία με τις ΗΠΑ και κέρδισε την Γκάνα.Έχει στο ρόστερ της δύο παιχταράδες που σφάζονται ήδη στα πόδια τους η μισή Ευρώπη...ο στόπερ Ζούμα της Σεντ Ετιέν έχει αρχοντικό στυλ ενώ ο αμυντικός χαφ της Σεβίλης Κοντογκπία γεμίζει το κέντρο με την πληθωρική του παρουσία.Μην ξεχνάτε και τον Πογκμπά που ήδη βγάζει μάτια με την Γιουβέντους.Αν δεν έχουμε τίποτα βοήθεια από τον ρέφερι για την Τούρκια...λόγω διοργανώτριας νομίζω οι Γάλλοι θα πάρουν την πρόκριση.

ΝΙΓΗΡΙΑ-ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ 2: δύσκολο ζευγάρι και πολύ αμφίρροπο. Δίνω μικρό προβάδισμα στην Ουρουγουάη λόγω της ποιότητας που έχουν δύο-τρεις παίχτες της.H Νιγηρία έχει ταλέντο αλλά υστερεί σε τακτική.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ-ΓΚΑΝΑ 2: υποτιμούν την Γκάνα οι αποδόσεις,υπάρχει πολύ ποιότητα στους Αφρικάνους και μπορούν να κοντράρουν στα ίσια την Πορτογαλία. Εδώ το έκαναν με την Ισπανία γιατί να μην το κάνουν με την Πορτογαλία.Ο Μποακί και ο Ντάνκαν που παίζουν στην Ιταλία μπορούν να οδηγήσουν την Γκάνα σε νίκη.

ΚΡΟΑΤΙΑ-ΧΙΛΗ ΝΟ ΒΕΤ: πολύ δύσκολο ματς,η Κροατία έδειξε πολύ καλά στοιχεία,είναι δεμένο σύνολο και παίζει εξαιρετικά αμυντικά. Η Χιλή είναι γρήγορη ομάδα αλλά ως εκεί.Ίσως τα βρουν στην ισοπαλία...


IΡΑΚ-ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ 1Χ : πραγματικοί μαχητές οι παίχτες του Ιράκ,μπαίνουν στον αγώνα και τα δίνουν όλα...λες και πάνε σε πόλεμο.Πήραν την πρώτη θέση στον όμιλο πολύ εύκολα με εφτά βαθμούς,έδειξαν ότι δεν τα παρατάνε ποτέ ακόμα και όταν έχαναν με 2-0 από την Αγγλία κατάφεραν και ισοφάρισαν στο τελευταίο λεπτό του αγώνα.Η Παραγουάη έχει κάποια καλά στοιχεία,παίζει εξαιρετική άμυνα αν και Λατινοαμερικάνοι...Θα πάω με το πάθος και την θέληση των Ιρακινών...
Κιντέρο...απίστευτος παίχτης


ΚΟΛΟΜΒΙΑ-Ν.ΚΟΡΕΑ : Η Κολομβία για μένα είναι η ομάδα που μπορεί να κοντράρει την Ισπανία.Οι πρωταθλητές Ν.Αμερικής ήρθαν στην διοργάνωση έχοντας αποκλείσει τις παραδοσιακές δυνάμεις Αργεντινή και Βραζιλία.Μετά το πρώτο κακό ματς και την ισοπαλία με την Αυστραλία έβγαλαν στο χορτάρι την ποιότητα τους.Κέρδισαν εύκολα με 1-0 την Τουρκία(αντί για 5-0) και έκαναν πλάκα με το Ελ Σαλβαδόρ 3-0...αν και ειλικρινά με τις ευκαιρίες που έχασαν άνετα έληγε 10-0...αν ήταν πιο σοβαροί στην τελική προσπάθεια(αν θυμάστε πηγαίναμε ταμείο αν έβγαινε οβερ 3,5). Παίχτη σαν το Κιντέρο της Πεσκάρα και πλέον της Πόρτο με 10 εκατομμύρια δύσκολα βρίσκεις,κοντός αλλά με όλα τα στοιχεία που θες σε ένα δεκαράκι...ντρίπλα,ταχύτητα,πάσα. Η Πόρτο κάτι είδε και τα έσκασε τα 10 μύρια.Η Ν.Κορέα πέρασε γιατί κέρδισε την Κούβα...και δεν τις δίνω καμία τύχη.Την Κολομβία θα την ποντάρω και για κατάκτηση,αν βελτιώσουν λίγο την αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια μπορούν να πάνε μακριά...στον ημιτελικό θα βρουν στο δρόμο τους την Ισπανία.

τριάδα απόδοση 8,41
ΕΛΛΑΔΑ-ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ 1
ΓΑΛΛΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ 1
ΚΟΛΟΜΒΙΑ-Ν.ΚΟΡΕΑ 1

πρώτο γκολ Ελλάδα-Ουζμπεκιστάν
Σταφυλίδης απόδοση 30,00 ΟΠΑΠ

τελικό σκορ Ελλάδα-Ουζμπεκιστάν
1-0 απόδοση 6,50

τριάδα απόδοση 7,34
ΙΣΠΑΝΙΑ-ΜΕΞΙΚΟ ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ
ΝΙΓΗΡΙΑ-ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ 2
ΙΡΑΚ-ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ 1Χ


κατάκτηση διοργάνωσης
ΚΟΛΟΜΒΙΑ απόδοση 10,00 ΟΠΑΠ
ΕΛΛΑΔΑ απόδοση 25,00 ΟΠΑΠ


ΥΓ Είναι απορίας άξιο...η απουσία οποιαδήποτε εκπροσώπου-σκάουτερ από τις ελληνικές ομάδες.Οι καλοί παίχτες είναι απλησίαστοι αλλά υπάρχουν πολλά ταλεντάκια που θα μπορούσαν να έρθουν στην Ελλάδα,τουλάχιστον ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να έχουν κάποιον εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου