Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

ΖΑΜΠΛΟΥΤΟΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ ΦΟΥΛΑΜ


Οι ξένοι επενδυτές-ιδιοκτήτες στην Premier League έχουν γίνει πια συνήθεια,αυτή την φορά έχουμε έναν Πακιστανό να αγοράζει μια ομάδα από ένα Αιγύπτιο...


Ο Σαχίντ Κάν θα είναι ο νέος ιδιοκτήτης  της Λονδρέζικης Φούλαμ με αντίτιμο γύρω στις 200.000.000 εκ ευρώ,ο Γιώργος Καραγκούνης λοιπόν που πρόσφατα υπέγραψε συμβόλαιο στην ομάδα  θα έχει νέο πρόεδρο.
O Aιγύπτιος ιδιοκτήτης μέχρι τώρα της oμάδας Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ,είχε την ομάδα στην κατοχή από το 1997,αλλά στα 84 του χρόνια αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να αποχωρήσει από τον σύλλογο : «Ήταν δεδομένο πως θα ερχόταν το πλήρωμα του χρόνου για την παρουσία μου στην ιδιοκτησία της Φούλαμ και θεωρώ πως ήρθε. Ο Σαχίντ Καν είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος για την ομάδα. Η Φούλαμ θα είναι σε πολύ καλά χέρια.
Η στιγμή είναι η κατάλληλη γιατί βρήκα έναν πολύ καλό άνθρωπο στο πρόσωπο του Σαχίντ Καν που δέχεται αυτή την ευθύνη και το προνόμιο που είχα κι εγώ στη Φούλαμ από το 1997». 
επί 17 χρόνια ιδιοκτήτης της Φούλαμ Μοχάμεν Αλ Φαγιέντ

O 61χρόνος  Πακιστανός δήλωσε από την πλευρά του : «Είναι τεράστια τιμή για μένα και θέλω να ευχαριστήσω τον Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ για την προσφορά του στον σύλλογο στα 16 χρόνια παρουσίας του στην ιδιοκτησία. Πήρα τον καλύτερο σύλλογο, στην καλύτερη στιγμή. Αποστολή μου, είναι να διασφαλίσω το μέλλον του συλλόγου, το κύρος του στην Πρέμιερ Λιγκ και να είναι περήφανη κάθε γενιά οπαδών της ομάδας από εδώ και πέρα» .
εξώφυλλο στο Forbes

Ο Σαχίντ Καν έφυγε από το Πακιστάν στα 16 του για σπουδές μηχανολογίας στην Αμερική όπου ζει μέχρι σήμερα.Είναι ο  179ος  πιο πλούσιος στις ΗΠΑ και ο 479ος στον κόσμο,ενώ είναι και ο πιο πλούσιος άνθρωπος στο Πακιστάν. Στην κατοχή του έχει την  Flex-Ν-Gate,εταιρία με 16.000 υπαλλήλους με εγκαταστάσεις σε Καναδά,ΗΠΑ,Μεξικό,Αργεντινή,Βραζιλία και Ισπανία.Στην κατοχή του έχει από τις 4 Ιανουαρίου του 2012 έχει και την ομάδα του NFL(Ράγκμπι)  Jacksonville Jaguars.
Το σήμα των Jacksonville Jaguars

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου