Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

O AΓΓΛΟΣ ΜΠΕΝΤΛΕΙ ...ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ




Όντας ο πρώτος Άγγλος ποδοσφαιριστής που επέλεξε να αγωνιστεί στο ρωσικό πρωτάθλημα, είναι φυσιολογικό να αποτελεί ένα από τα αγαπημένα πρόσωπα των βρετανικών ΜΜΕ.
Ο λόγος για τον Ντέιβιντ Μπέντλεϊ, τον 28χρονο πρώην χαφ των Μπλάκμπερν, της Μπέρμινχαμ, αλλά και της Τότεναμ –όπου ανήκει-, ο οποίος εδώ και περίπου ένα μήνα παίζει ως δανεικός στη ρωσική Ροστόφ. Δεν είναι όμως «καθαρά» το αγωνιστικό κομμάτι του ρωσικού ποδοσφαίρου αυτό που ενδιαφέρει, όσο οι εμπειρίες που επιφυλάσσει η ζωή για έναν Άγγλο στη Ρωσία, ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον από το Λονδίνο και το Μάντσεστερ.
Η ιστορία που διηγείται ο Μπέντλεϊ στην «Daily Mail» για τον εκτός έδρας αγώνα της Ροστόφ στη -διαλυμένη από τον πόλεμο- πρωτεύουσα της Τσετσενίας, Γκόζνι, κόντρα στην Τέρεκ, είναι πραγματικά σοκαριστική. «Ήταν σίγουρα κάτι που δεν έχω ξαναζήσει. Πήγαμε αεροπορικώς στην Τσετσενία ακριβώς 45 λεπτά πριν από το παιχνίδι, μεταβήκαμε στο γήπεδο, περάσαμε τη φυσούνα, παίξαμε τον αγώνα και επιστρέψαμε κατευθείαν στο αεροδρόμιο», εξηγεί ο 28χρονος.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει όμως και η… βόλτα του λεωφορείου της Ροστόφ μέσα στους δρόμους της Γκόζνι. «Η διαδρομή με το λεωφορείο ήταν πραγματικά το… κάτι άλλο. Υπήρχαν τανκς στους δρόμους, ελεύθεροι σκοπευτές σε κάθε γωνία και ένα κονβόι τεσσάρων αυτοκινήτων να μας περικυκλώνει για την ασφάλεια μας. Ως ένα παιδί του Λονδίνου που δεν έχει δει ποτέ του τέτοιες εικόνες, απλώς κοιτούσα από το παράθυρο αποσβολωμένος», διηγείται ο Μπέντλεϊ.
«Δεν κατανοούμε πόσο τυχεροί είμαστε»
Αυτό που έχει όμως τη μεγαλύτερη σημασία, ο Άγγλος χαφ το κράτησε για το τέλος. Το εξωαγωνιστικό συμπέρασμα, μακριά από ποδοσφαιρικές αναλύσεις και συζητήσεις. «Μετά απ’ όσα είδα, έχω πολύ μεγαλύτερη εκτίμηση για την πατρίδα μου πλέον. Πραγματικά δεν έχουμε συνειδητοποιήσει πόσο τυχεροί είμαστε», κατέληξε ο Μπέντλεϊ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου