Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΦΟΡΤΟΥΝΑ ....ΡΙΧΝΕΙ ΧΟΝΤΡΟ ΄΄ΔΟΥΛΕΜΑ'' ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ




Έχουμε δει προπονητές να θυμώνουν με τους δημοσιογράφους για τις πολλές φορές ενοχλητικές ή ακόμα και αστείες ερωτήσεις των τελευταίων, να φωνάζουν, να βρίζουν ακόμα αλλά να τους “δουλεύουν” τόσο όσο ο Νόρμπερτ Μάιερ πριν λίγες μέρες έκανε, ποτέ!
Η Φορτούνα Ντίσελντορφ είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει δεχτεί τέρμα με τον Στέλιο Μαλεζά φυσικά να είναι από τους πρωταγωνιστές αυτού του επιτεύγματος. Ωστόσο στην Γερμανία κάποιοι κριτικάρουν την Φορτούνα για το αμυντικό της ποδόσφαιρο, λες και μία νεοφώτιστη ομάδα πρέπει να “βγάζει μάτια” σε κάθε της αγώνας.
Στο παρακάτω λοιπόν βίντεο ο προπονητής της Φορτούνα με αρκετά ψυχρό ύφος δουλεύει κανονικότατα τον Γερμανό ρεπόρτερ που του κάνει χαζές ερωτήσεις. (Σημείωση η συνέντευξη είναι πριν τον χθεσινό αγώνα με την Φιρτ όπου η Φορτούνα νίκησε 2-0)
Μετάφραση:
-Μηδέν παθητικό αλλά μόνο δύο γκολ ενεργητικό και έξι βαθμούς. Έχετε κάνει πολλά σωστά ή όλα;
“Δεν ξέρω αν κάναμε πολλά σωστά αλλά πρέπει να παίζουμε αυτό που μπορούμε και αυτό κάνουμε”.
-Πολλοί το βλέπουν αυτό ως αρνητικό. Δέχεστε αυτό που λέει ο κόσμος ότι, να, η Φορτούνα παίζει αντιποδόσφαιρο, η έστω μη ελκυστικό;
“Τι σημαίνει ελκυστικό;”
-Ρωτάτε εμένα;
“Ναι, φυσικά μπορώ να επιστρέψω την ερώτηση μου σε εσάς”.
-Ελκυστικό ποδόσφαιρο είναι όταν γίνονται πολλέ ευκαιρίες, όταν μπαίνουν πολλά γκολ, όταν υπάρχει γρήγορος ρυθμός κτλ κτλ…
“Όταν η ομάδα που αποκαλείτε πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό παίζει θεαματικό επιθετικό ποδόσφαιρο, και πίσω τρώει πέντε γκολ τότε θα χαίρεστε και θα λέτε ότι μπράβο άξιζε. Αλλά δεν σκεφτόμαστε τι λέει ο καθένας. Ξέρουμε τι μπορούμε να παίξουμε και πως,  γνωρίζουμε τις δυνατότηες μας. Δεν δίνουμε στους παίκτες σημειώματα ότι δεν πρέπει να σουτάρουν ή δεν πρέπει να βάζουν γκολ!  Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε τέτοιες σκέψεις για το τι λέτε εσείς. Εσείς λέγατε συνέχεια ότι είμαστε το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό, και αυτό και το άλλο. Μου ρχεται λοιπόν με αυτά που λέτε να γελάσω”
-Έχετε αλλάξει τίποτα σε ότι αφορά την προπόνηση σας ή τον τρόπο παιχνιδιού σας σε σχέση με πέρσι;
“Φυσικά. Κάνουμε λιγότερα. Δεν προπονούμαστε πολ .Αφού έτσι και αλλιώς καθόμαστε μόνο στην περιοχή μας, δεν χρειάζεται να κάνουμε πολλά. Έτσι εξοικονομούμε δυνάμεις. Και αφού δεν μας ενδιαφέρει η επίθεση δεν μας νοιάζει καθόλου να προπονούμαστε παραπάνω”.
-Δίνεται μεγαλύτερη βαρύτητα στην άμυνα σε σχέση με πέρσι
“Δίνουμε βαρύτητα μόνο στην αμυντική λειτουργία. Δεν θέλουμε καθόλου να παίξουμε μπροστά. Αυτός είναι ο στόχος μας και τα έχουμε καταφέρει ως τώρα!”






ΠΗΓΗ http://transfernews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου