Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

O ΖΟΖΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ ΔΙΔΑΣΚΕΙ



Η Ένωση Προπονητών Ποδοσφαίρου Αμερικής εκμεταλλευόμενη την παρουσία της «Βασίλισσας» στο Λος Άντζελες προσκάλεσε τον Ζοζέ Μουρίνιο για μια συνεδρία στο UCLA. 
Ο προπονητής των τίτλων, που συνοδεύτηκε από όλους τους συνεργάτες του, αποκάλυψε το κίνητρο που τον έχει πάει στην κορυφή του επαγγέλματός του.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο, με 19 διεθνείς τίτλους σε λίγο περισσότερο από μια δεκαετία, έδωσε μια αξέχαστη ομιλία μπροστά σε 200 αμερικανούς προπονητές . Πάνω από δύο ώρες, ο Πορτογάλος προπονητής και κάθε μέλος του τεχνικού τιμ του, προσπάθησε να απαντήσει για τα αίτια της εντυπωσιακής του πορείας.

Υπό τον τίτλο « Μουρίνιο Way» , ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης αποκάλυψε τα κίνητρα που τον έχουν πάει στην κορυφή του επαγγέλματός του: «Είναι δύσκολο να εξηγήσω το λόγο για την επιτυχία μας. Έχω κληθεί πολλές φορές καθ 'όλη ζωή μου να το εξηγήσω, ειδικά από τον Τύπο. Ποιότητα, ενότητα, πάθος, μέθοδοι εργασίας ... δεν υπάρχει μόνο ένας ή δύο λόγοι. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες και αυτοί πρέπει να λειτουργούν σε αρμονία ".

Στο «μάθημα» του Ζοζέ Μουρίνιο στη συνέχεια καλύφθηκαν θέματα όπως χαρισματική ηγεσία, διαίρεση και εξάπλωση του φόρτου εργασίας, πνευματική διέγερση, κ.λπ., όλες οι πτυχές που είναι "ζωτικής σημασίας για την εξέλιξη και την επιτυχία της ομάδας".
Όσον αφορά το κατά πόσο είναι το απόλυτο αφεντικό στις ομάδες του ο Πορτογάλος απάντησε αστειευόμενος: «Δεν είμαι ακόμα το αφεντικό στο σπίτι, αυτό είναι η γυναίκα μου. Πώς μπορώ να είμαι στην ομάδα μου; Όταν ο καθένας αναπτύσσεται προς την ίδια κατεύθυνση και μπορώ να δω ότι το κάνουν, είμαι πολύ χαρούμενος και πάντα είναι πολύ ευκολότερο ".
Ο Joe Cummings, Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Προπονητών Ποδοσφαίρου Ένωση Αμερικής, συνόψισε την ανυπέρβλητη ικανοποίηση όσων παρακολούθησαν το συνέδριο του Πορτογάλου προπονητή: "Είναι μια ευλογία για μας να έχουμε δώσει το παρόν σε αυτήν την ομιλία του Μουρίνιο. Από την πρώτη στιγμή που επικοινώνησα μαζί του, ο ίδιος έχει αποδειχθεί ότι είναι πολύ πρόθυμος να έρθει. Είναι ο καλύτερος προπονητής και έχει επίγνωση των ευθυνών του στο ποδόσφαιρο, τόσο στην Αμερική και σε όλο τον κόσμο ".

Ο Ralph Πόλσον, πρόεδρος της ένωσης (NSCAA) , υποστήριξε αυτή την άποψη: "Είναι ένα προνόμιο που είχαμε τον καλύτερο προπονητή στον κόσμο εδώ μαζί μας. Καταλαβαίνω καλύτερα την ποδοσφαιρική φιλοσοφία και το χαρακτήρα του μετά την ομιλία του. Είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο ".

Ο Ian Barker, NSCAA Διευθυντής Εκπαίδευσης Coaching, έδειξε επίσης την εκτίμησή του για τον Μουρίνιο:«Είναι αναζωογονητικό για την αμερικανούς προπονητές να δουν ότι κάποιος σαν αυτόν είναι πρόθυμος να μοιραστεί τις ιδέες του με τους προπονητές που έχουν πολλά να μάθουν. Έχω παρακολουθήσει την καριέρα του και τώρα που είναι στην καλύτερη ομάδα στον κόσμο, αντιλαμβάνομαι τη σημασία και την αξία της, έχοντας κερδίσει τα τέσσερα πιο σημαντικά πρωταθλήματα στον κόσμο ".


ΠΗΓΗ http://thesporters.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου