Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ


Δυστυχώς, τα κρούσματα ρατσισμού αυξάνονται επικίνδυνα στα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Ευρώπης, αλλά αυτό που συνέβη στην αναμέτρηση της Λέφσκι Σόφιας με την Μπότεφ Πλόβντιβ, δεν έχει προηγούμενο.

Με τη λήξη του αγώνα, ο Μπαζίλε ντε Καρβάλιο, νεομεταγραφείς ποδοσφαιριστής της Λέφσκι, πήγε στην κερκίδα των φίλων της ομάδας του, για να πανηγυρίσει τη νίκη. Αντ' αυτού, όμως, γνώρισε το ρατσιστικό μένος τους.

Ο Καρβάλιο, που σκόραρε στον αγώνα, αντί να χειροκροτηθεί, άκουσε τους οπαδούς της ίδιας της ομάδας του να τον αποδοκιμάζουν και να βγάζουν κραυγές μαϊμούδων. Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, αυτό δεν ήταν το χειρότερο που του συνέβη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι οπαδοί του πέταξαν μπανάνες, ενώ ο 30χρονος ποδοσφαιριστής προπηλακίστηκε ακόμη και από τους υπαλλήλους ασφαλείας του γηπέδου, οι οποίοι τον απώθησαν βίαια, χωρίς να κάνουν το παραμικρό για τους ρατσιστές οπαδούς.

Ο Καρβάλιο φυγαδεύτηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας, ενώ ο συμπαίκτης του και αρχηγός της Λέφσκι, Στάνισλαβ Ανγκέλοφ, έσπευσε προς υπεράσπιση του αθλητή από τη Γουινέα και συνεπλάκη με τους σεκιουριτάδες.


ΠΗΓΗ http://www.thesporters.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου