Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Ξέρει τι (να πει), πότε και γιατί


Είναι άνθρωπος που γνωρίζει τι να πει, πότε να το πει και γιατί να το πει. Δεν του ήρθε ξαφνικά η έμπνευση του Ζοσέ Μουρίνιο ώστε να αποφασίσει πως δεν πρέπει να ονομάζεται ξεχωριστός (Special One) αλλά μοναδικός (Only One). Γράφει ο Θανάσης Κελαντώνης.


Από τον προηγούμενο Μάιο γνωρίζαμε πως έγινε ο πρώτος προπονητής που έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Αγγλία, στην Ιταλία και στην Ισπανία. Θα μπορούσε να το έχει πει νωρίτερα. Το έκανε, όμως, λίγο πριν από την έναρξη του ισπανικού πρωταθλήματος και αφότου γύρισε στην Ισπανία απ' την αμερικανική περιοδεία της Ρεάλ Μαδρίτης. Για να πει ακόμα δύο πράγματα μέσω της νέας ονομασίας. Προφανώς ώστε να θυμίσει πως «γύρισα, είμαι εδώ» και πολύ περισσότερο για να υπογραμμίσει έμμεσα πως είναι, πλέον, μόνος του εκεί.
Ο Τίτο Βιλανόβα δεν τον εμπνέει. Δεν βλέπει στον νέο προπονητή της Μπαρτσελόνα κάποιον άξιο ανταγωνιστή του. Βλέπει την πραγματικότητα. Εναν ρούκι πρώτο προπονητή που έκανε καλή δουλειά ως δεύτερος, αλλά τώρα είναι πρώτος. Ο «Μου» το θύμισε αυτό, το ποιος είναι εκείνος και ποιος είναι ο άλλος. Τον Πεπ Γκουαρδιόλα τον σέβονταν. Προϋπήρχε στο ισπανικό ποδόσφαιρο ως προπονητής της Μπαρτσελόνα όταν έφτασε ο ίδιος μετά βαΐων και κλάδων απ' το Μιλάνο. Τον Τίτο Βιλανόβα τον σέβεται, αλλά δεν του δίνει τη σημασία που απέδιδε στον προκάτοχό του. Δεν τον εμπνέει. Αλλωστε, πέρασε ένας μήνας από τότε που ο Βιλανόβα έχει τα ηνία της Μπαρτσελόνα και ο Μουρίνιο δεν έχει ακούσει ούτε μία μπηχτή, ούτε ένα υπονοούμενο.
«Δεν έχει πλάκα αυτός» μπορεί και να σκέφτηκε, προτού ξεστομίσει το «Only One». Ετσι, για να ανέβουν λίγο οι τόνοι. Για να αναγκάσει ή να δελεάσει τον προπονητή της Μπαρτσελόνα να βγει στο προσκήνιο, να βγει σε σύγκρουση μαζί του. Να μην παραμένει μόνο αφοσιωμένος στη δουλειά του και να αφήνει να μιλούν άλλοι για άλλους.
Πηγή: protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου