Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

ΡΩΜΑΙΟΣ ΧΩΡΙΣ ΙΟΥΛΙΕΤΑ


Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης εξαργυρώνει τη σούπερ χρονιά του στη Βερόνα με μεταγραφή στη Ρόμα.
Μέχρι και τον περασμένο Μάιο μάτωνε τα πόδια του στα γήπεδα κάποιας Γκούμπιο και κάποιας Αλμπινολέφε. Η μόνη Γιούβε που αντιμετώπιζε ήταν η Γιούβε Στάμπια. Πλέον, ετοιμάζεται να ξεκινήσει προετοιμασία στο πλάι του Φραντσέσκο Τότι και φορώντας την ένδοξη φανέλα της Ρόμα. Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης δεν βρήκε τίποτα έτοιμο. Στα 19 του, το 2010, άφησε την ΑΕΚ για την Τζένοα, μόνο που οι Γενοβέζοι δεν τον εμπιστεύτηκαν ποτέ. Στον δανεισμό του στην Τσεζένα δεν αγωνίστηκε καν. Σε αυτόν στην Γκροσέτο μόλις οκτώ φορές. Επρεπε να πάει στην πόλη που γέννησε τον έρωτα του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, τη Βερόνα, για να γίνει και... ποδοσφαιρικά «Ρωμαίος». Στην τοπική Ελλάς μάγεψε, με αποτέλεσμα οι «τζιαλορόσι» να έχουν έρθει ήδη σε προφορική συμφωνία για την απόκτηση του Ναυπλιώτη αριστεροπόδαρου αμυντικού χαφ από την Τζένοα. Παναγιώτη, και εις ανώτερα...
 
«ΕΞΑΡΙ» ΜΕ ΑΠΟΔΟΣΗ... 10
 
Κεντρικός χαφ στο 4-3-3 της Ελλάς Βερόνα, εξελίχθηκε σε κινητήριο μοχλό της ομάδας που λίγο έλειψε να επιστρέψει στη Serie A ύστερα από δέκα χρόνια απουσίας. Στην πορεία πρωταθλητισμού της στο μεγαλύτερο διάστημα της περιόδου, ο Ταχτσίδης αγωνίστηκε 39 φορές, περισσότερες δηλαδή από κάθε άλλον συμπαίκτη του. Με τρία «πνευμόνια» και τρομερό ποσοστό εύστοχων μεταβιβάσεων, αναδείχθηκε βάσει της στατιστικής υπηρεσίας στο κορυφαίο «εξάρι» της κατηγορίας στον πρώτο γύρο και διάνθισε τις εμφανίσεις του με τρία γκολ. Κατόπιν όλων αυτών, προκάλεσε το ενδιαφέρον της Αταλάντα, απέκτησε υποστηρικτές μέσα στον σύλλογο που ανήκει, την Τζένοα, αλλού ωστόσο έμελλε να καταλήξει. Στη Serie A βέβαια, μα κάπου ακόμη καλύτερα.
 
ΤΑ ΕΙΠΑΝΕ,ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝΕ
 
Προπονητής της πρωταθλήτριας στη Serie B, Πεσκάρα, ο Ζντένεκ Ζέμαν θαμπώθηκε από τα παιχνίδια του Παναγιώτη. Προ μηνός επέστρεψε έπειτα από 13 χρόνια στη Ρόμα και ζήτησε την απόκτησή του. Αυτός που διεκπεραίωσε την υπόθεση ήταν ο αθλητικός διευθυντής Βάλτερ Σαμπατίνι. Συναντήθηκε με τον ομόλογό του της Τζένοα, Στέφανο Καποτσούκα, και το deal έκλεισε στα 2,5 εκατ. ευρώ, συν την παραχώρηση ενός άλλου «Ελληνα», του Λεάντρο Γκρέκο (σ.σ.: αυτό σημαίνει το επώνυμό του). Η ανακοίνωση θεωρείται θέμα ωρών, μια και σήμερα η ομάδα μαζεύεται στην Τριγκόρια. Εχουν κλείσει επίσης οι μεταγραφές των Ντοντό (αριστερός μπακ-χαφ από Κορίνθιανς) και Μπράντλεϊ (μέσος από τον έτερο σύλλογο της Βερόνα, την Κιέβο).
 
ΣΤΑΖΕΙ ΜΕΛΙ Ο ΜΑΝΤΟΡΛΙΝΙ
 
Με το που «έσκασε» η είδηση περί της επικείμενης μεταγραφής, ρωμαϊκά Μέσα ζήτησαν τη γνώμη του προπονητή του στη Βερόνα. Ιδού τι είπε ο Αντρέα Μαντορλίνι, παλιός παίκτης της Ιντερ, που άλλωστε αγωνιζόταν (και) στην ίδια θέση με τον Ταχτσίδη: «Σιχαίνομαι που δεν θα έχω και του χρόνου έναν τέτοιο παίκτη. Ο Παναγιώτης διαθέτει ισχυρή προσωπικότητα και κοντά στον Ζέμαν πιστεύω πως θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο σε όλους τους τομείς. Δίπλα μου τολμώ να πω ότι έμαθε να "βλέπει" γήπεδο, βοηθώντας και δημιουργικά. Οι απαιτήσεις της Serie A είναι φυσικά εντελώς διαφορετικές, μα είναι σίγουρα ικανός να αντεπεξέλθει». Αν μη τι άλλο, η συστατική επιστολή του είναι μια χαρά.
 
ΜΙΑ ΡΩΜΗ ΑΚΡΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
 
Δεν είναι ο πρώτος Ελληνας που θα φορέσει την τζιαλορόσα φανέλα. Ο Λάμπρος Χούτος είχε φύγει παιδάκι από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού για να κυνηγήσει το ιταλικό όνειρο, υπογράφοντας στη Ρόμα το 1995 σε ηλικία 16 ετών. Σε τέσσερα χρόνια, πάντως, έπαιξε μόνο ισάριθμες φορές. Αισθητά πιο επιτυχημένη θητεία είχε από το 2002 έως το 2005 ο Τραϊανός Δέλλας υπό τις οδηγίες του Φάμπιο Καπέλο. Την επόμενη σεζόν στο δυναμικό της ανήκε κι ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, ο οποίος δεν φόρεσε σε κανένα ματς τα γάντια του. Ακόμα και γνωστοί μπασκετμπολίστες έχουν αγωνιστεί στην τοπική Βίρτους, όπως ο Γιάννης Γκαγκαλούδης το 2008 και ο Μιχάλης Κακιούζης πέρυσι.



ΥΓ.η Σάσα Μπάστα έχει σκάσει από τη ζήλεια της......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου