Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ.......ΠΙΡΛΟ

Τον λόγο για τον οποίο εκτέλεσε το πέναλτι, όπως ο Αντονίν Πανένκα στο Euro 1976, εξήγησε ο Αντρέα Πίρλο, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου μετά την νίκη-πρόκριση της Ιταλίας στα πέναλτι επί της Αγγλίας. Ο διεθνής μέσος της Γιουβέντους κατάφερε να ευστοχήσει από τα έντεκα βήματα με μία εντυπωσιακή λόμπα, η οποία θύμισε εκείνη του Τσεχοσλοβάκου μεσοεπιθετικού πριν 36 χρόνια. 

«Εκείνη τη στιγμή είδα τον τερματοφύλακα να κάνει περίεργες κινήσεις, έτσι περίμενα να κουνηθεί και να το εκτελέσω. Ήταν πιο εύκολο για εμένα να σκάψω την μπάλα. Ίσως η προσπάθειά μου να άσκησε ένα είδους πίεση στην Αγγλία, αφού στο ακριβώς επόμενο πέναλτι αστόχησε ο Άσλεϊ Γιανγκ», ανέφερε αρχικά ο 33χρονος παίκτης και πρόσθεσε: 

«Δεν φοβήθηκα έναν αναστατωμένο αντίπαλο, αφού η Αγγλία δεν έκανε σχεδόν τίποτα μέσα στο παιχνίδι, προσπάθησαν να υπερασπιστούν το 0-0 και να πάνε το ματς στα πέναλτι. Είχαμε τον έλεγχο του αγώνα και στο τέλος καταφέραμε να κερδίσουμε. Γνωρίζαμε ότι μπορούμε να έχουμε τον έλεγχο του αγώνα, αφού η Αγγλία είναι μία πολύ αμυντική ομάδα και το παρατηρήσαμε στη φάση των ομίλων. Είναι κρίμα που έπρεπε να φτάσουμε ως τα πέναλτι για να τους κερδίσουμε, αφού καταναλώσαμε πολλή ενέργεια». 

Στη συνέχεια, ο Πίρλο τόνισε: «Κυριαρχήσαμε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης και είναι κρίμα που δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες που είχαμε κατά τη διάρκεια των 90 λεπτών ή της παράτασης. Τουλάχιστον από τη διαδικασία των πέναλτι προκρίθηκε δίκαια η ομάδα. Ο Μάριο Μπαλοτέλι δούλεψε πολύ και βοηθούσε τους συμπαίκτες του. Έκανε μερικά λάθη στα τελειώματα, αλλά είναι ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής και μπορεί να βελτιωθεί». 

Καταλήγοντας, μίλησε για τον ημιτελικό με τους Γερμανούς: «Φυσικά σκεφτόμασταν τη Γερμανία, αφού γνωρίζαμε ότι θα είναι ο επόμενος αντίπαλός μας αν καταφέρουμε να περάσουμε. Τώρα χρειάζεται να επικεντρωθούμε και να ξεκουραστούμε για τον αγώνα της Πέμπτης. Αν είναι δυνατόν; Φυσικά, αυτός είναι ο λόγος που βρισκόμαστε εδώ». 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου