Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

«Κυρία» στο ραντεβού της

Με τον ιδανικότερο τρόπο εγκαινίασε το καινούργιο γήπεδό της η Γιουβέντους, συντρίβοντας με σκορ 4-1 στον πρώτο επίσημο αγώνα της σε αυτό την Πάρμα, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της Serie A.

Μπροστά σε 40.000 περίπου τιφόζι της, η «Γηραιά Κυρία» έπιασε πολύ καλή απόδοση και χάρη στα γκολ των Λιχτστάινερ, Πέπε, Βιδάλ και Μαρκίζιο ξόρκισε τον κακό δαίμονά της τα τελευταία χρόνια, αφού μετρούσε δύο σερί εντός έδρας ήττες από τους «τζιαλομπλού» και έπιασε κορυφή στη βαθμολογία, με τους "παρμέντσι" να μειώνουν με τον Τζιοβίνκο στις καθυστερήσεις. 


Με τον Αντρέα Πίρλο να οργανώνει όλο το παιχνίδι της ομάδας του Αντόνιο Κόντε, οι γηπεδούχοι μπήκαν φορτσάτοι στον αγωνιστικό χώρο, κλείνοντας από το πρώτο λεπτό τους «παρμέντσι» στην εστία τους. Από μία εξαιρετική μπαλιά-«τρύπα» του Ιταλού μέσου επωφελήθηκε και ο Λιχτστάινερ και αφού πέρασε και τον Μιράντε «έγραψε» μόλις στο 16’ το 1-0 για τους «μπιανκονέρι».

Η συνέχεια ήταν ανάλογη, με την ομάδα του Τορίνου να επιτίθεται διαρκώς, αλλά το πρώτο μέρος έληξε χωρίς άλλα τέρματα. Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε επίσης με γκολ, με τον Πέπε στο 57’ να στέλνει με σουτ την μπάλα στη γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει πορτιέρο της Πάρμα.

Το «χορό» των γκολ συνέχισε ο Βιδάλ στο 73', όταν δύο λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, με δυνατό σουτ έγραψε και αυτός το όνομά του στον πίνακα το σκόρερ, με την μπάλα να κοντράρει πριν καταλήξει στα αντίπαλα δίχτυα. Το «κερασάκι» στην τούρτα έβαλε ο Μαρκίζιο στο 83’, εκμεταλλευόμενος άλλη μία εξαίσια ασίστ του Πίρλο και περνώντας την μπάλα πάνω από τον Μιράντε.

Το τελικό σκορ "έγραψε" με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που έκανε ο Ντε Τσέλιε, ο οποίος αποβλήθηκε στο 90+1', ο πρώην Γιουβεντίνος, Τζιοβίνκο.

Οι συνθέσεις:

Γιουβέντους (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Ντε Τσέλιε, Κιελίνι, Μπαρτσάλι, Λιχτστάινερ, Μαρκίζιο, Τζιακερίνι, Ντελ Πιέρο (67’ Βιδάλ), Πίρλο, Πέπε (72’ Κράσιτς), Μάτρι (57’ Βούτσινιτς)

Πάρμα (Φράνκο Κολόμπα): Μιράντε, Ζακάρντο, Παλέτα, Λουκαρέλι, Ρούμπιν, Βαλιάνι, Μορόνε, Γκαλόπα, Μοντέστο (63’ Μπιαμπιανί), Πελέ (65’ Φλοκάρι), Τζιοβίνκο


Αναλυτικά η 2η αγωνιστική

Παρασκευή 9/9

Μίλαν-Λάτσιο 2-2
(29’ Ιμπραΐμοβιτς, 33’ Κασάνο - 12’ Κλόζε, 21’ Σισέ)

Σάββατο 10/9

Τσεζένα-Νάπολι 1-3
(24’ Γκουάνα - 3’ Λαβέτσι, 67’ Καμπανιάρο, 87’ Χάμσικ)

Κυριακή 11/9 (16:00) 

Γιουβέντους-Πάρμα 4-1
(16’ Λιχτστάινερ, 57’ Πέπε, 73’ Βιδάλ, 83’ Μαρκίζιο-90+2' Τζιοβίνκο)

Κατάνια-Σιένα
Κιέβο-Νοβάρα
Λέτσε-Ουντινέζε
Ρόμα-Κάλιαρι
Τζένοα-Αταλάντα
Φιορεντίνα-Μπολόνια
Παλέρμο-Ίντερ (21:45)

Η επόμενη αγωνιστική (3η)

Αταλάντα-Παλέρμο
Μπολόνια-Λέτσε
Κάλιαρι-Νοβάρα
Κατάνια-Τσεζένα
Ίντερ-Ρόμα
Λάτσιο-Τζένοα
Νάπολι-Μίλαν
Πάρμα-Κιέβο
Σιένα-Γιουβέντους
Ουντινέζε-Φιορεντίνα


Νίκος Μάρκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου