Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Υπογράφει ο Μακούν και… συνεχίζουμε

Παίκτης του Ολυμπιακού αναμένεται να γίνει σήμερα κι επίσημα ο Ζεάν Μακούν.

Ο Καμερουνέζος μέσος θα περάσει από ιατρικά τεστ και αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο θα υπογράψει μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας ως δανεικός, στο οποίο θα υπάρχει οψιόν αγοράς.

Ο δανεισμός του 28χρονου χαφ θα κοστίσει 1.5 εκατομμύριο ευρώ, ενώ τα χρήματα που θα πρέπει να δαπανηθούν το επόμενο καλοκαίρι είναι 4 εκατομμύρια ευρώ. Μόλις ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Μακούν και ανακοινωθεί, θα μεταβεί στου Ρέντη για να έχει μια πρώτη συνάντηση με τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Μακούν έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για την απόκτηση γαλλικού διαβατηρίου, ώστε να μπορεί να αγωνίζεται ως κοινοτικός, ενώ στα συν του είναι και το γεγονός ότι δεν θα έχει υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα του Καμερούν στο Κόπα Άφρικα, αφού τα «λιοντάρια» έχουν αποκλειστεί από την τελική φάση της διοργάνωσης. 


Εκτός από τον Μακούν, παίκτης του Ολυμπιακού αναμένεται να γίνει σήμερα και ο Τζαμέλ Αμπντούν. Ο Αλγερινός, ο οποίος προπονείται από την Πέμπτη με τους «ερυθρόλευκους» θα ολοκληρώσει τη μετακόμισή του, αφού περίμενε ένα έγγραφο από την ΕΠΟ, με τους πρωταθλητές Ελλάδος να μην ανησυχούν για τις κινήσεις της Καβάλας για μπλοκάρισμα της μεταγραφής του παίκτη. Ο Αμπντούν θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο ως ελεύθερος, το οποίο θα του αποφέρει συνολικά 1,1 εκατ. ευρώ.

Δεν σταματάει εκεί

Με την προσθήκη του Ζεάν Μακούν, όμως, ο Ολυμπιακός δεν αναμένεται να σταματήσει εδώ τη μεταγραφική ενίσχυσή του. Άμεσες εξελίξεις θα υπάρξουν όπως όλα δείχνουν και για τον Πάμπλο Ορμπάιθ, ώστε να αποκτηθεί ως δανεικός από την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε θέλει τον 32χρονο μέσο στη θέση του Ουρτάδο, αν αυτός φύγει τελικά, κάτι που είναι μέχρι στιγμής αρκετά δύσκολο λόγω των υψηλών αποδοχών που έχει και τις οποίες πολύ δύσκολα θα βρει σε άλλη ομάδα.

Πάντως τα γαλλικά ΜΜΕ δεν έχουν ξεγράψει και την περίπτωση του Μάρκο Εστράδα. Δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανό να γίνει τελικά μια ακόμα προσπάθεια απόκτησής του από τη Μονπελιέ, η οποία με ένα ποσό κοντά στα 3 εκατομμύρια ευρώ τον παραχωρεί.

Και επιθετικός

Με τη θέση του αμυντικού χαφ να καλύπτεται, τουλάχιστον με την απόκτηση του Ζεάν Μακούν, στο στρατόπεδο των πρωταθλητών Ελλάδος στρέφουν την προσοχή τους στην επιθετική γραμμή τους. Ο Βαλβέρδε έχει ζητήσει έναν φορ με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, παρά το γεγονός ότι έχει στη διάθεσή του ήδη Μιραλάς, Τζεμπούρ και Πάντελιτς. Σε πρώτο πλάνο εξακολουθεί να είναι ο Βιντσέντζο Ιακουίντα, παρά τις υψηλότατες απολαβές του, αν και το ενδιαφέρον που υπάρχει από ρωσικές ομάδες δυσκολεύει αρκετά την περίπτωσή του.

Ωστόσο, ο στράικερ της Γιουβέντους δεν είναι ο μοναδικός που εξετάζεται. Στο προσκήνιο βρίσκεται και ο Ιερένιους Γέλεν, ο οποίος είναι ελεύθερος και ακόμα δεν έχει βρει ομάδα. Αν αποφασιστεί αν γίνει κίνηση για τον Πολωνό φορ, τότε θα υπάρξουν άμεσες εξελίξεις στην περίπτωσή του. Επίσης, ένα σενάριο που κυκλοφορεί εσχάτως είναι να γίνει κίνηση της Βέρντερ Βρέμης για τον Βασίλη Τοροσίδη, αλλά αντί για χρήματα να γίνουν διαπραγματεύσεις για τον Αρναούτοβιτς (κυρίως) και τον Ρόζενμπεργκ.

Ριέρα, Ρόμενταλ και …Ιμπαγάσα

Την πρόταση της Γαλατασαράι για την απόκτηση του Άλμπερτ Ριέρα θα εξετάσουν στον Ολυμπιακό μόλις ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Μακούν. Οι Τούρκοι προσφέρουν 2.5 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα Μέσα της γείτονα χώρας, για τον Ισπανό μεσοεπιθετικό και οι Πειραιώτες αν ικανοποιηθούν οικονομικά δεν αποκλείεται να τον παραχωρήσουν.

Όσον αφορά τον Ντένις Ρόμενταλ φαίνεται πως θα υπάρξει λύση στο θέμα του. Ο Δανός φέρεται να έχει συμφωνήσει με τη διοίκηση του Ολυμπιακού να λύσει το συμβόλαιό του παίρνοντας ένα ποσό ως αποζημίωση και να συνεχίσει την καριέρα του στην Μπρόντμπι.

Θέμα δημιουργήθηκε και από ισπανικό δημοσίευμα με τον Αριέλ Ιμπαγάσα, για τον οποίο ενδιαφέρεται η Μαγιόρκα. Η πρώην ομάδα του 35χρονου χαφ θέλει να τον προσθέσει στο ρόστερ της, αλλά το ένα εκατομμύριο ευρώ που λαμβάνει φαίνεται πως είναι ανυπέρβλητο εμπόδιο.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους «φευγάτους», δεν έχει βρεθεί λύση για τους Κατσικογιάννη, Σοϊλέδη, Σταμόγιαννο, ο Νέμεθ πάει στον Λεβαδειακό και πιθανόν και ο Κάταϊ, αν όμως παίξει στη Σούπερ Λίγκα η ομάδα της Βοιωτίας, ενώ ο Βασιλόγιαννης θα πάει στον Απόλλωνα Λεμεσού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου