Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΛΩΡΙΔΗ


Μία από τις μεγαλύτερες τουρκικές εφημερίδες, η «Hurriyet», με δημοσίευμα της, αναφέρεται στον Βασίλη Φλωρίδη και ο τίτλος του κειμένου είναι «Ο μπελάς του Πατριαρχείου, γίνεται πρόεδρος».

Στο ρεπορτάζ υπάρχουν όλα εκείνα τα στοιχεία που είχαν δει το φως της δημοσιότητας, όταν είχε αποκαλυφθεί το ενδιαφέρον του ομογενούς επιχειρηματία για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Αναφέρεται, η υπόθεση με τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και τα χρήματα που είχαν δοθεί τότε, καθώς επίσης και η δεύτερη διένεξη του με το Πατριαρχείο που είχε να κάνει με τον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο, ο οποίος τον έχει αφορίσει.

«Τη δεκαετία του ‘90 ο Φλωρίδης είχε τονίσει στον Μητροπολίτης Χαλκηδόνος Ιωακείμ, πως έχει πολλές γνωριμίες στην Άγκυρα και θα μπορούσε να φροντίσει για να ανοίξει η Θεολογικής Σχολή της Χάλκης. Ο Μητροπολίτης πείστηκε, παρέδωσε στον Φλωρίδη 3 εκατομμύρια δολάρια , και ο νέος πρόεδρος του ΠΑΟΚ τότε εξαφανίστηκε με αποτέλεσμα ο Ιωακείμ να πάθει σοβαρό εγκεφαλικό.

«Η δεύτερη μεγαλύτερη υπόθεση του Φλωρίδη, σύμφωνα με την Hürriyet είναι πως ο ίδιος είχε ισχυριστεί ότι ο Οικουμενικός  Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει ένα εξώγαμο παιδί. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έκανε τεστ DNA και αποδείχτηκε ότι δεν είχε παιδί. Επειτα από αυτό αφόρισε τον Φλωρίδη». αναφέρει το δημοσίευμα.
Αναλυτικά το δημοσίευμα των Τούρκων βρίσκεται στην εξής διεύθυνση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου