Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΤΣΑΡΑ...



Στο ίδιο έργο θεατές με την Αγγλία...τραγική εμφάνιση για ακόμη μια φορά, αλλά ο Σάουθγκεϊτ κατάφερε αυτή την φορά να σπάσει και την κατάρα των πέναλτι. Σε ένα ματς που έγιναν ελάχιστα πράγματα, αυτή που έκανε τα περισσότερα ήταν η Ελβετία...αλλά η Αγγλία είναι στα ημιτελικά. Στο άλλο ματς η Τουρκία για 60 λεπτά κυριάρχησε αλλά όταν η Ολλανδία απλά ρίσκαρε και πίεσε λίγο η τραγική αμυντική λειτουργία των Τούρκων τους πρόδωσε με αποτέλεσμα να γυρίσει εύκολα το ματς. Στο τέλος όμως έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν σε 2-2. Γενικά τα αουτσάιντερ Ελβετία και Τουρκία το άξιζαν λίγο παραπάνω...αλλά η Ολλανδία και η Αγγλία δύο μέτριες ομάδες που μας έχουν δείξει ελάχιστα πράγματα, ειδικά η Αγγλία δεν μας έχει δείξει τίποτα είναι στα ημιτελικά και η μία θα πάει τελικό... Πάμε να δούμε τους ημιτελικούς.

Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΣΤΡΟ, Η ΑΓΓΛΙΑ ΣΕ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΑΜΜΟ



Πικρός αποκλεισμός για την Γερμανία που δεν άξιζε γιατί έστω και στα σημεία ήταν καλύτερη από την Ισπανία που έδειξε αδυναμίες στην άμυνα και πανικό στην διαχείριση από τον προπονητή της Ντε Λαφουέντε...Στο άλλο ματς είδαμε ότι ακριβώς περιμέναμε, δεν βρήκε το γκολ η Γαλλία πέρασε στα πέναλτι. Σύντομο το κείμενο σήμερα γιατί δεν υπάρχει χρόνος για μεγάλη ανάλυση:

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΕΘ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ (UPDATE)


Το ποδόσφαιρο πολλές φορές δεν είναι δίκαιο...για αυτό είναι ο βασιλιάς των σπορ και έχει τόσο μεγάλη παγκόσμια απήχηση με διαφορά από το δεύτερο άθλημα. Το σκληρό αυτό κομμάτι το γνώρισε η Αυστρία στο ματς με την Τουρκία...που μπορεί να μην ήταν το καλύτερο τους από πλευράς απόδοσης αλλά ήταν πάρα πολύ ανώτεροι από τον αντίπαλο. Ο Μοντέλα για κάποιο λόγο που δεν έχει καταλάβει ακόμα κανένας...είχε βασικό τον Αϊκαντίν και στον πάγκο τον Ντεμιράλ, η τιμωρία του πρώτου ανέδειξε το πόσο λάθος έκανε ο Ιταλός προπονητής, βελτιώθηκε αφάνταστα η αμυντική λειτουργία της Τουρκίας που ήταν τραγική στα πρώτα τρία ματς. Βοήθησε σε αυτό το κομμάτι φυσικά και το γεγονός πως έπαιξε με δύο καθαρά αμυντικά χαφ αφού έλειπε ο Τσαλχάνογλου, επιθετικά φυσικά ήταν ακίνδυνη σε ροή αγώνα, βρήκε τα γκολ από κόρνερ. Στο άλλο ματς η Ρουμανία με εξαίρεση τα πρώτα 15 λεπτά...έδειξε πως δεν είχε το ανάστημα να κοντράρει την Ολλανδία που έδειξε επιτέλους κάποια καλά σημάδια...αλλά κρατάμε μικρό καλάθι. Φτάνουμε όλα και πιο κοντά στο τέλος και σήμερα έχουμε δύο μεγάλα ευρωπαϊκά ντέρμπι.

Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΟΡΕΡ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ


 Εντοπίσαμε ένα λάθος που μπορεί να φανεί κερδοφόρο...όπως γράψαμε περιμένουμε στο σημερινό Αυστρία-Τουρκία πολλά γκολ και την Αυστρία να παίρνει την πρόκριση. Οι τρεις που έχουν από ένα γκολ για την Αυστρία και παίζουν στις θέσεις της επίθεσης είναι οι Αρναούτοβιτς, Σάμπιτσερ και Μπαούμγκάρντερ. Από την στιγμή που βλέπουμε πρόκριση σημαίνει άλλο ένα ματς και μάλιστα με αντίπαλο (Ρουμανία-Ολλανδία) που δίνει πολλές πιθανότητες πρόκρισης ξανά...Οι αποδόσεις που έχουμε για πρώτο σκόρερ διοργάνωσης από την stoiximan είναι τεράστιες. Θυμίζουμε 3 γκολ και να συνεχίζει έχει μόνο ο Μουσιάλα...


STOIXIMAN

MADE IN ROMANIA ΚΑΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΚΟΛ



Σ'ενα μέτριο ματς με τις δύο ομάδες να παίζουν χωρίς κανένα ρίσκο η Γαλλία βρήκε ένα τυχερό γκολ για να πάρει την πρόκριση, ήταν ανώτερη αλλά άστοχη, άνευρη και χωρίς ρίσκο στο παιχνίδι της...με το Βέλγιο να παίζει ασυνήθιστα αμυντικά δεν υπάρχουν χώροι για να κάνει το αγαπημένο της παιχνίδι. Την εικόνα που περιμέναμε είχε το ματς της Πορτογαλίας, είναι μεγάλο κρίμα μια ομάδα με τόσο ταλέντο να παίζει...για τον Κριστιάνο Ρονάλντο με τον ίδιο να προσπαθεί να σκοράρει με κάθε τρόπο...και να χαλάει ότι καλό δημιουργούσαν οι συμπαίκτες του. Και να τον παραδέχομαι για την δίψα που έχει σε αυτήν την ηλικία...αλλά κάπου φτάνει, πρέπει να κάνει πίσω για το καλό της ομάδας. Μεγάλος ύπνος ο Μαρτίνεθ...ξέχασε να κάνει αλλαγές και όταν έκανε...έβγαλε τον καλύτερο παίκτη του τον Βιτίνια από την στιγμή που βγήκε σταμάτησε να απειλεί η ομάδα του. Κρίμα για τους τρομερούς Σλοβένους...που έφυγαν με μοιραίο τον Σέσκο που έχασε δύο μοναδικά τετ α τετ για να τελειώσει το ματς...Στοιχηματικά πήραμε την δυάδα με το under και την νίκη των Γάλλων, αλλά και το Χ2 των Σλοβένων...αν ο Σέσκο το έβαζε θα κάναμε πάρτι...αλλά λύγισε στην τελική ενέργεια.

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

ΣΛΟΒΕΝΙΑ ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ



Τι να πεις κανείς για τον Σάουθγκεϊτ...βρήκε γκολ από πλάγιο άουτ με μαγεία του Μπέλιγχαμ που ήταν ίσως ο χειρότερος όλων και θα έπρεπε να γίνει αλλαγή στο ημίχρονο...ο τύπος είναι επικίνδυνος. Τραγική εμφάνιση...τίποτα δεν παίζουν, δεν αλλάζει τίποτα, ο Σλόβακος που κέρδιζε πιο νωρίς έκανε αλλαγές. Βάζει τον Πάλμερ και βάζει αριστερό μπακ τον Σάκα....δεύτερο σέντερ φορ βάζει στο 94' για καθυστερήση...απίθανα πράγματα και στο τέλος τους τρολάρει όλους λέγοντας πως ""I had a funny feeling that the game wasn’t dead. That might sound ridiculous but we were pushing and probing''. Γίγαντας κανονικός...funny feeling!!!. Η Ισπανία σαν θόλωσε στο 0-1 αλλά ο Ρόντρι ισορρόπησε τα πράγματα και μετά ήρθε και η κούραση των Γεωργιανών και όλα έγιναν απλά. Επικίνδυνος ο ΛεΝορμάντ...τον σημαδέψαμε φυσικά και μας πλήρωσε ένα ωραίο 11,00 από κοντά και το betbuilder μας με 6,00...μια γαμημένη πάσα του Γούολκερ θα μας έδινε και το δεύτερο, σταμάτησε στις 75 τον είχαμε 75,50... Πάμε να δούμε αναλύσουμε τα δύο σημερινά, θα δείτε ποντάρισμα και για τα αυριανά, αλλά η ανάλυση θα γίνει αύριο με νέα στήλη.